2018 lexus safety adaptive high beam system

LEXUS SAFETY SYSTEM +

AUTOMATISKT AVBLÄNDANDE HELLJUS (AHB) / AKTIVT HELLJUSSYSTEM I TVÅ STEG (AHS)

 • Det Automatiskt avbländande helljuset har vidareutvecklats till ett Automatiskt helljussystem som reagerar på sin omgivning och ger en optimerad ljusbild för att underlätta kvälls- och nattkörning.
 • 2018 lexus safety adaptive high beam 1

  LEXUS SÄKERHET

  AUTOMATISKT AVBLÄNDANDE HELLJUS

  Det Automatiskt avbländande helljussystemet (AHB) reglerar LED-lamporna och kan ge precis kontroll över ljusbilden. Genom en kamera i vindrutan upptäcks fordon framför bilen varpå ljuset anpassas för att inte riskera att blända dina medtrafikanter.

  Detta gör att föraren kan uppleva en bekväm resa i mörker med en optimal ljusbild för områden där inga fordon befinner sig. Allt för att du ska kunna köra vidare i lugn och ro utan att behöva växla manuellt mellan hel- och halvljus.

 • 2018 lexus safety adaptive high beam 2

  LEXUS SÄKERHET

  AKTIVT HELLJUSSYSTEM I TVÅ STEG

  Det Aktiva helljussystemet i två steg (AHS) är en vidareutveckling som ger dig en ännu mer anpassad ljusbild. De 24 olika LED-chippen fördelade på två rader kan styras individuellt. Ljuset kan därmed detaljstyras i styrka och ett mötande fordon kan omges av ljus utan att själv bli bländad, så att du kan läsa vägskyltar och ha bra sikt där du behöver det.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.