1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Design & Craft

EXTERIÖR DESIGN: EN NY LEXUSIDENTITET

Vår designambition har varit att skapa en bil som är mer avslappnad än formell till sin karaktär. Det mest kännetecknande för LBX är därför fronten där man valt att bryta den signifikanta spindeldesignen för att skapa en ny frontidentitet.

De sömlösa linjerna i LBX spindelformade kaross bidrar till bilens starka, dynamiska framtoning. Den är också aerodynamiskt effektiv och bidrar till ett jämnt luftflöde över och runt LBX. Den nya strålkastardesignen skapar en stark visuell signatur med integrerade varselljus och blinkers. Med den nya designen har strålkastarnas distinkta L-form ändrats så att de är vända utåt istället för inåt, för att matcha riktningen på varje blinkerslampa.

Registreringsskylten har flyttats ner till stötfångaren så att LEXUS-logotypen på bakdörren är mer framträdande. På samma sätt har den senaste utvecklingen av Lexus signatur L-formade ljusramp större visuell inverkan, med blinkers och backlampor som har en dämpad närvaro när de inte är tända.

Den lågt sittande motorhuven, bälteslister i linje med karossen, en takspoiler bak förbättrar den aerodynamiska prestandan och bidrar till LBX effektivitet, stabilitet och responsiva prestanda. De exteriöra färgvalen inkluderar livfulla nyanser och Lexus ljusa sonic-finish. Atmosfären Emotion och Cool kan specificeras med Bi-tone lack vilket gör att man kan kombinera alla färgalternativ med ett svart tak.

INTERIÖRDESIGN: ENKELHET OCH ELEGANS, HANTVERK OCH HÖG KVALITET

Våra designers har skapat en enkel och raffinerad interiör som gör att det inte finns något tvivel om att LBX är en premiumbil, trots sin storlek. Denna effekt bygger på tre viktiga element: god sikt, en öppen vy ut och smidig instrumentpanel samt mittkonsol som gör att man har full kontroll över alla nya funktioner.

Premiumkvaliteten och omsorgen om detaljerna visar sig i ett urval av klädslar och lister med stark visuell kraft. Förutom semi-anilinskinn av högsta kvalitet finns även en veganvänlig interiör med syntetiskt läder och material för sätesklädsel, ratt, växelspak och dörrklädsel. LBX har även nya Tsuyusami-inlägg i träkol som är skapade med en ny filmteknik som använder flera lager för att ge ett mycket strukturerat utseende med en känsla av djup. Belysning har skapats med den japanska gästfriheten i åtanke, Omotenashi, vilket skapar en välkomnade känsla som gör att man känner sig som hemma. Ljusdesignen framhäver nämligen olika delar av kupén och erbjuder 50 olika färgalternativ, sammanställda i teman som framkallar olika stämningar.

Förarplatsen är en tolkning av Lexus Tazuna-koncept, som först introducerades i den mellanstora SUV:en NX. Det innebär att de viktigaste reglagen och informationskällorna är placerade direkt runt föraren så att de bara kräver minimala hand- eller ögonrörelser. Detta bidrar till att föraren kan fokusera på körningen med minsta möjliga distraktion. Rattens position och vinkel har beräknats exakt för att ge föraren en känsla av kontroll.

Den horisontella instrumentpanelen har en ren och enkel design som hjälper till att bibehålla en bred och tydlig sikt framåt. På varje sida har vi hämtat hem instrumentpanelens form i dörrpanelen, vilket skapar en känsla av att kupén omsluter passagerarna. Den låga tyngdpunkten och generöst knäutrymme fram bidrar även till att föraren känner sig som ett med LBX. Dessutom har våra designers placerat baksätet något högre än framsätet vilket gör att man har bra sikt, oavsett var man sitter.