2018 lexus safety overlays drcc

LEXUS SAFETY SYSTEM +

AKTIV FARTHÅLLARE (ACC)

För att uppnå en hög säkerhet måste bilen vara responsiv mot sin omgivning. Den Aktiva farthållaren ser till att du inte kommer för nära framförvarande fordon genom att aktivt anpassa din hastighet.
Den Aktiva farthållaren har en millimetervågradar placerad i grillen och en kamera i vindrutan. När ett föremål upptäcks kommer din bil automatiskt minska i hastighet utan att du behöver stänga av farthållaren. Skulle hastigheten behöva sänkas kraftigare kommer bromsarna automatiskt kopplas in för att vid fri lejd låta bilens hastighet återgå till den förvalda.
Den Aktiva farthållaren ger dig en behaglig resa i många olika situationer. I sitt mest avancerade utförande fungerar den även under 40 km/h för att kunna vara aktiv vid tät eller långsam trafik.
Körning med farthållare ger dig möjligheten att koppla av och låta avståndet till bilarna framför anpassas. Detta är bekvämt även i stadstrafik där trafiken snabbt kan överraska.
Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER