1. Discover Lexus
  2. Superior quality
HANTVERK

ÖVERLÄGSEN KVALITET

I Lexus modellprogram är varje detalj tillverkade enligt högsta standard. Alla aspekter är precis lika viktiga för att vi ska kunna skapa en raffinerad, men samtidigt bekväm, upplevelse. För både förare och passagerare.

HANDSYDD SKINNKLÄDSEL

Vårt fantastiska skinnhantverk sköts delikat av våra mest erfarna och noggranna hantverkare. Innan de får börja arbete med skinnklädsel måste de gå igenom vårt krävande instruktionsprogram (10 steg) på vår unika träningsanläggning ”Stitching dojo”. Termen "dojo" tillämpas ofta i en träningshall där kampsport utövas men för oss på Lexus är det en plats där vi upptäcker och fostrar talanger.

SYTT FÖR HAND

Nästa gång du sätter dig i en Lexus tycker vi att du ska ta en stund för att beundra de vackra sömmarna som pryder inredningen. Enkelhet och elegans visar dock inte hur pass svåra skinnlinläggen och skinnklädseln är att tillverka.

Stygnen måste placeras exakt rätt - varje gång. Tanken är nämligen att naturmaterialet vackert ska smälta samman med den senaste tekniken som är integrerad i instrumentpanel och längsmed stolarna.

FELFRI FINISH

Utsidan av varje Lexus är förfinad till total perfektion. Vi har noggrant förfinat vår lack- och slipteknik för att skapa fantastiskt släta ytor med djup lyster.

Effekterna av våra ansträngningar märks omedelbart genom att den höga kvalitetsnivå påverkar alla dina sinnen, samtidigt.

VÅTSLIPNING MELLAN VARJE LAGER

Den perfekta ytan på en Lexus är överlägsen, men det ligger mycket jobb bakom ett perfekt resultat. Efter varje lager av grundfärg våtslipas bilens lack för hand.

Slutresultatet kontrolleras av våra Takumis samt digital skanning. Inga fläckar får synas på ytan och lacken måste vara helt jämn. Annars måste lackarbetet göras om på nytt. Ett av många bevis på hur vår standard är andras absolut högsta nivå.

HANDPÅLÄGGNING

Visst, maskiner kan per automatik hitta brister. Men sann kvalitet uppnås bara om processerna övervakas av kunniga hantverkare. Hela Lexus-sortimentet består av bilar som är polerade och framför allt kontrollerade för hand. Ett jobb som utförts av våra världskända Takumis.

Under årens lopp har våra Takumis fingerfärdighet utvecklats vilket innebär att de idag har en otrolig förmåga att "läsa av" en yta med sina fingrar, för att säkerställa en perfekt finish.

PERFEKTION

Våra Takumis försäkrar att varje aspekt av varje bil är lika med perfektion. I fabriken ser man dem ofta ta på sig sina vita handskar för att med sin känsel som verktyg leta efter minsta fel, in på millimeter nivå.

De missar ingenting tack vare deras fokus och skarpa sinnen som tränats upp under år av träning.

SLUTLIG FINJUSTERING

Våra motortester är inte bara automatiserade. Förutom att använda den senaste tekniken för att garantera vår höga standard, är allt som ligger under motorhuven undersökt för hand.

På våra anläggningen är våra Takumis känsliga händer likställda med avancerade system som CAT-skanning. Till skillnad från traditionella skannrar skapar CAT-scannen, som du vanligtvis hittar inom sjukvården, en 3D-bild av motorn. Detta medför att vi kan garantera att alla komponenter uppfyller Lexus krävande kvalitetskrav, trots att de inte syns med blotta ögat.

Våra Takumi använder även traditionella verktyg som man sällan ser i en bilfabrik, som ett stetoskop till exempel. Med det säkerställer de att precision och kvalitet upprätthålls genom hela processen.