1. Discover Lexus
  2. Flagship finish
HANTVERK

FLAGGSKEPPSFINISH

1989 presenterade Lexus LS som med fokus på hantverk och överlägsen kvalitet revolutionerat synen på vad en lyxbil är.

STANDARD FRÅN LS

Genom att vara sinnebilden för perfektion är LS en levande ikon som står för hantverk och engagemang. Kombinationen av exklusiv prestanda sammanförs här med visionär innovation och en tidlös stil som ger dig en unik och fascinerande körupplevelse.

Lexus LS medför en ny standard för vad hantverk och överlägsen kvalitet innebär.

EXCEPTIONELL FINISH

INSPIRERAD AV JAPAN

När vi skulle skapa Lexus LS återvände vi till våra rötter. Vi letade efter japansk kultur och fann inspiration som skulle leda till ett helt nytt uttryck. Genom att kombinera traditionella influenser med avancerade tillverkningstekniker lyckades vi skapa otroligt sofistikerade effekter.

Ett av exemplen är belysningen samt armstödet som verkar sväva ovanför dörrpanelen. En detalj som hämtar sin inspiration från klassiska japanska lyktor.

TAKUMIS TRÄKONST

LS representerar tekniska innovationer i absolut framkant men lämnar även utrymme för klassiska former som är skapade av naturmaterial. Allt för att skapa en interiör som är lika lugn som tilltalande.

Genom sofistikerad trä- och laserskärningsteknik kunde vi skapa intressanta mönster och en otrolig yta. För dig som blir intresserad av dessa detaljer finns det tre unika behandlingar att välja mellan. Alla med originella mönster som skapats av våra skickliga Takumis.

KIRIKOGLAS

 

Den vardagliga leken mellan ljus och skugga gav inspirationen till vårt samarbete med kända konstnärer som behärskar den uråldriga japanska traditionen Kiriko.

Resultatet av samarbetet är en utsökt handgjord prydnadspanel som hälsar föraren och passagerarna välkomna.

HANDSNIDADE INLÄGG

ORIGAMI-INLÄGG

Varje enskild dörrpanel i LS är enskilda konstverk skapade av våra Takumis med inspiration från japansk Origami.

NÄR SOLEN GÅR NER ÄNDRAR MATERIALET PÅ LEXUS MODELLER SITT UTTRYCK. PÅ DAGEN SPELAR SOLENS STRÅLAR ETT SPRATT GENOM DEN IÖGONFALLANDE DESIGNEN. PÅ NATTEN ÄR DET LS INTERIÖRBELYSNING SOM VÄCKER UPPMÄRKSAMHET.

KOMFORT ÄR EN KONST

I nya LS var målet att skapa en ny standard för vad lyx från Lexus innebär. För att lyckas med det räcker det inte att lägga till en eller flera raffinerade funktioner. Lyx måste vara närvarande i varje led och därför inspirerades vi av Omotenashi – det japanska ordet för gästfrihet.

Resultatet är en ny lyxsedan som välkomnar sina passagerare samtidigt som den omedelbart svarar på förarens agerande.

LYX – IN I MINSTA DETALJ

LS baksätet uppmuntrar dig att koppla av när du är ute på vägen. Det finns även tillval som gör att baksätena kan leverera uppvärmning, nedkylning och till och med Shiatsumassage. Du kommer även att kunna njuta av generöst benutrymme – mer än i någon LS-modell som hittills har producerats.

Om du önskar kan du även välja ett säte som kan lutas upp till 48 grader bakåt vilket skapar ett omedelbart lugn.