Oil Change hero

OPTIMERA PRESTANDAN

OLJEBYTE

Ett oljebyte är viktigt för att motorn ska fungera som bäst. Lexus tekniker väljer den olja som är avsedd för att få rätt motortemperatur och för att optimera bränsleekonomin.

OLJEBYTE PÅ DIN BIL

Även om oljebyte görs som en del av service för din Lexus är det miltalen som avgör hur ofta du behöver byta oljan. För att få mer information kontakta din närmaste serviceverkstad.


 

 
  2018 lexus ownership key features

VARFÖR SKA JAG BYTA OLJA?

Ett oljebyte innefattar att man avlägsnar all gammal olja från bilens motor och ersätter den med ny. Processen är avgörande för att förbättra livslängden på motorns delar genom att förhindra den värme som uppkommer genom friktion och korrision. Samtidigt försäkras man om att oljefiltret fortsättningsvis kan förhindra att större eller skadliga partiklar kan passera in i motorn.

HUR KAN JAG BYTA MIN OLJA?

För att försäkra att oljebytet blir komplett utfört rekommendrerar vi att du vänder dig till närmsta serviceverkstad för att låta bytet göras av våra experter.

 • HUR OFTA BEHÖVER JAG BYTA OLJA?

  Lexus fordon med preferens för 0w-20 syntetisk olja har blivit godkända för ett intervall på 10 000 km/12 månader. Dock är det viktigt att du regelbundet kontrollerar oljenivån och fyller på vid behov.

  Motorer med rekommendation om 5w-20 or 5w-30 mineral olja, som alternativt tillåter 0w-20 syntetisk olja kräver byte varje 5 000 km/6 månader (vilket som först inträffar). Samma gäller om man i detta fall använder 0w-20.

  Om du utsätter din bil för extra tuffa omständigheter så som terrängkörning eller om du kör med släp, alternativt om du ofta kör korta sträckor i höga temperatuter rekommenderas ett intervall med oljebyte varje 5 000 km oavsett vilken olja din bil använder.

 • VILKEN MOTOROLJA ÄR RÄTT FÖR MIN BIL?

  Motoroljan som du behöver beror på vilken motor din bil har. För att försäkra dig om att du har rätt olja vid ett oljebyte rekommenderar vi att du vänder dig till oss där våra experter kan hjälpa dig med hela oljebytet.

 • HUR KAN JAG BYTA OLJEFILTER?

  Hos din Lexus serviceverkstad erbjuder vi service av högsta klass. Våra specialutbildade tekniker har den kunskap och verktyg som erfordras och som är speciellt designade för din Lexus. Vi byter ditt oljefilter i samband med oljebytet.