PRESTANDA

F-FILOSOFI

Vi är övertygade om att prestanda handlar om så mycket mer än kraften som bilen i sig kan alstra. Det handlar om att skapa en total upplevelse, både fysisk och emotionell.

PASSION FÖR PRESTANDA

Vi vill skapa fantastiska upplevelser. Prestanda som tänder gnistan, berör, förhöjer dina färdigheter och kopplar ihop dig med bilen och vägen. Vi har döpt detta engagemang till F-Filosofi. Ett synsätt som säkerställer att du alltid kan vara säker på att du får ökad körglädje när du väljer en F-modell från Lexus.

FÖDD PÅ RACINGBANAN

Hur skapar vi bilar som ger en lika unik som känslomässigt laddad körupplevelse? Svaret är att använda racingbanan som ett innovationslaboratorium där modellerna testas på samma underlag som världens främsta förare tävlar, slår världsrekord och når stora framgångar.

    lexus lfa born on track
 •     lexus fuji nurburgring

  FÖDD PÅ RACINGBANAN

  FUJI SPEEDWAY OCH NÜRBURGRING

  När en ny modell testas sker det till större delen på Japans legendariska Fuji Speedway. En av världens mest krävande racingbanor som även har fått ge namn till våra F SPORT-modeller. F-märket är nämligen inspirerat av den distinkta första kurvan.

  Våra modeller testas även på den mytomspunna Nürburgring i Tyskland. Något som till exempel ledde fram till att en Nürburgring Edition av LFA skapades (i bara 50 exemplar) för att hylla en av världens tuffaste racingbanor.

  Flaggskeppscoupén Lexus LC gjorde dessutom sin uppmärksammade debut under paraden innan det årliga 24-timmarsloppet på Nürburgring.

 •     lexus performance heritage

  FÖDD PÅ RACINGBANAN

  ETT FULLADDAT URSPRUNG

  Lexus LFA är en supersportbil ända ut i spoilerspetsen. Den leder utvecklingen och intensifierar samtidigt vårt ursprung som en utmanare på racingbanan. Ett rakt exempel på hur vår ambition blir verklighet samtidigt som LFA tydligt reflekterar hur långt vi är villiga att gå för att åstadkomma det som ingen förväntar sig.

  Genom LFA får du uppleva det ultimata uttrycket för vår längtan efter att kunna erbjuda den ultimata kopplingen mellan människa och maskin. Men den banbrytande själen smittar även av sig på hela modellprogrammet, inklusive våra F-modeller. För det som uppfanns när vi skapade LFA hittar hela vägen ner till övriga modeller vilket innebär att racingbanan är vårt innovationslab som alltid driver varje enskild Lexus-modell framåt i utvecklingen.

FÖRFINAD PRESTANDA

Vi jagar alltid den renaste formen av prestanda, oavsett vilken Lexus-modell vi vill förfina. För att lyckas med det har vi gjort racingbanan till ett innovationslabb för våra F-modeller.