NYA LEXUS ES
ANPASSAD FÖR EN NY VÄRLD

NU INTRODUCERAR VI NYA ES

I sex generationer har ES visat vägen in i framtiden och nu är det dags för den sjunde generationen av ES att utmana på en helt ny nivå.

Under våren 2018 har den sjunde generationen av vår rymliga, tysta och säkra Lexus ES världspremiär. Och trots att denna modell har funnits i Lexus modellprogram sedan starten 1989 har den aldrig lanserats i Sverige. Förrän nu. Detta betyder att en helt ny sedan med skarp prestanda, ett klassledande säkerhetssystem och en hög nivå av hantverksskicklighet kommer introduceras i Sverige under våren 2019.

I januari 2019 lanseras den självladdande elhybriden ES 300h i Sverige för första gången någonsin.

    2019 lexus es key features
 • KRAFTFULL KARAKTÄR

  Lexus ES är känd för sin höga komfort, laddade prestanda och tydliga fokus på lyx. En tradition som nya ES tar ett steg längre genom ett helt nytt chassi som ligger till grund för den uppdaterade exteriöra designen och förbättrade väghållningen.

 • EN NY GLOBAL PLATTFORM

  Nya ES bygger på den helt nya globala plattformen K (GA-K) vilken gjort den sjunde generationen av vår populära sedan längre, lägre och bredare än sin föregångare. Den längre hjulbasen gjorde det möjligt att flytta hjulen närmare ES fram- och bakparti. Ett beslut som direkt har förbättrat ES egenskaper ute på vägen.

 • MÖT ES F SPORT

  I samband med att ES för första gången erbjuds med F SPORT har vi tagit vår kaxigaste utrustningsnivå ett steg längre. Dels genom det accentuerande kryssmönstret som harmoniserar med de utskurna sektionerna vid ES front. Men främst genom att F SPORT-versionen av ES har extrautrustats med en spoiler, F-emblem, mörka accentuerande designelement samt 19” fälgar som hämtar inspiration från flaggskeppscoupén Lexus LC. Dessutom finns de två helt nya lacknyanserna Heat Blue och F White tillgängliga när du väljer utrustningsnivån F SPORT.

 •     2019 lexus es exterior

  NYA ES

  EXTERIÖR

  Nya ES är byggd på den helt nya globala plattformen K (GA-K) vilket inspirerade vårt designteam att utmana gränserna för hur en medelstor lyxsedan ska designas, kännas och upplevas. ES har därför fått en ny distinkt silhuett med en lika dynamisk som följsam design. Ett bra exempel på det innovativa formspråket är ES LED-baklyktor som följer med runt karossens båda sidor vilket skapar en gränslös känsla, oavsett från vilken vinkel du upplever nya ES. Den uppdaterade färgpaletten bjuder på ett antal nya nyanser.

 •     2019 lexus es interior

  NYA ES

  INTERIÖR

  När ES skapades tog ES Chief Designer, Yasuo Kajino och hans team, utgångspunkt i Lexus Future Interior-konceptet vilket resulterade i en förarcentrerad kupé med rymliga och bekväma passagerarsäten. Hela kupén är även uppkopplad vilket gör det möjligt att uppgradera till ett navigationssystem som styrs via en 12,3-tums multimediaskärm och den andra generationens Remote Touch-pekplatta. Systemet erbjuder en mängd digitala tjänster däribland röstkommando vilket låter dig styra systemet, och till och med din smartphone, via din röst.

 •     2019 lexus es performance

  NYA ES

  PRESTANDA

  Enligt Chief Engineer Yasuhiro har nya ES byggts med ett enda mål i sikte. Den ska på alla sätt erbjuda högre prestanda än någon annan föregångare. Teamet som tog fram det nya chassit skapade en unik grund som genom direkt respons hjälper föraren att alltid ligga ett steg före ute i trafiken. ES Cheif Test driver, Yoshiaki Ito, förklarar: ”Vi vill att du oavsett förartyp ska uppleva total kontroll när du sitter i förarsätet. Nya ES har därför en ny nivå av komfort som går långt bortom en normal upplevelse ute på vägen."

 •     2019 lexus es hybrid petrol

  NYA ES

  SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDTEKNIK

  ES 300h är utrustad med den fjärde generationen av Lexus självladdande elhybrid-teknik som levererar exceptionell bränsleeffektivitet, responsiv prestanda och minimala utsläpp.

Next steps