1. New Cars
  2. SUVs
  3. Why SUV

Why SUV?

CROSSOVER ELLER SUV

Många skulle nog påstå att till exempel Lexus UX egentligen är en Crossover, och inte en SUV. Men det stämmer inte. En SUV har nämligen ett chassi som är uppdelat i olika delar medan chassit hos en Crossover är i ett enda stycke. Trots denna ganska markanta skillnad går båda benämningarna SUV och Crossover ofta under det gemensamma namnet fyrhjulsdrivna bilar och särskiljs därför sällan från varandra. Men på Lexus har vi valt att vara konsekventa med att förmedla att vi har fyra olika SUV:ar i fyra olika storlekar.

SÄKERHET SIGNERAT LEXUS

En av fördelarna med Lexus SUV-modeller är säkerheten och kontrollen föraren upplever bakom ratten. Antisladdsystemet (VSC) hjälper föraren att hålla rätt riktning och ger även extra stabilitet i kurvor. Lexus SUV har även nästa generations säkerhetsfunktioner som till exempel 10 krockkuddar, smart stop-teknologi, Lexus Safety System + och Lexus Enform Safety Connect.

SJÄLVLADDANDE ELHYBRID

Samtliga SUV-modeller från Lexus har självladdande elhybrid-teknik som sömlöst kopplar samman eldrift med en bensinmotor. Det betyder att batteriet laddas medan du kör vilket gör att du får uppleva en smidig resa utan att behöva ladda med sladd.