1. Electrified
  2. Self-Charging Hybrid
  3. Benefits
SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDER

FÖRDELAR

Lexus självladdande elhybrider lämnar ett lättare avtryck på både miljön och din plånbok. Tack vare den effektiva bränsleförbrukningen och de låga CO2-utsläppen kan du även reducera både underhåll och driftskostnader.

EFFEKTIVARE

 

Grundidén med Lexus självladdande elhybrider är enkel. Det ska var enkelt och bekymmersfritt för dig. Elhybridtekniken sköter sömlöst de två olika kraftkällorna (elmotor/er och bensinmotor) så att de driver bilen var och en för sig eller kombinerat för maximal kraft utefter behov och trafiksituation.

Dessutom kan din Lexus köras upp till 50% av tiden på enbart eldrift samt ända upp i hastigheter på 115 km/h på enbart el.

Det gör att Lexus självladdande elhybrider hjälper till att reducera bränsletoppar vid acceleration och stänga av bensinmotorn så fort det är möjligt vid t ex stadskörning, nedförsbackar, i konstant hastighet eller vid tomgång - vilket ger effektivare bränsleförbrukning och reducerade CO2-utsläpp utan att kompromissa med prestandan.

LÅGA KOSTNADER

Självladdande elhybrider är ett mer kostnadseffektivt val än dieselmodeller. Både när det gäller inköp och ägande.

Lägre underhållskostnader

På lång sikt gör man betydande underhållsbesparingar eftersom hybridsystemet till exempel saknar kopplingar, kamrem, startmotor och generator.

Kostnaderna för reservdelar minskar även betydligt eftersom Lexus elhybrider ger mindre slitage på bromsbelägg och däck.

En årlig hybridhälsokontroll är det bästa sättet att hålla din elhybrid från Lexus i perfekt trim. Hybridhälsokontrollen är kostnadsfri och är en del av alla tjänster som vi på Lexus erbjuder.

ENKLARE ATT KÖRA

Lexus självladdande elhybrid innebär inga sladdar, ingen diesel och därmed inga kompromisser. Dessutom behöver du aldrig ansluta Lexus självladdande elhybrid till ett eluttag - de är alltid redo att ta med dig på nästa äventyr.

BEKVÄMT

Lexus självladdande elhybrider är utrustade med automat som standard vilket gör varje Lexus-modell enklare och smidigare att köra. Alla Lexus-modeller som har testats i Euro NCAP har dessutom fått högsta betyg, 5 stjärnor. Och för att du ska känna dig extra trygg har hybridsystemet** en garantitid på 5 år/100 000 km*.

*Det som kommer först
**Hybridbatteri, Kontrollmodul hybridbatteri (ECU), styrmodul för hybridsystem (ECU), invertera med omvandlare.