1. Electrified
  2. Plug-In Hybrid
  3. Benefits
LADDHYBRID

FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

Oavsett resa ger en laddhybrid dig det bästa av två världar genom att varva bensinmotor med en effektiv elmotor. Ta reda på varför en laddhybrid är det perfekta valet för dig.

LADDHYBRID

MER FLEXIBEL

Eftersom laddhybrider går på både bensin och el är du inte bunden till att hitta laddningsstationer när du är ute och kör. Det betyder också att du inte behöver ladda batteriet helt för längre körningar, även om det betyder att du går miste om de totala kostnadsbesparingarna och miljöfördelarna som det ger. Oavsett om du kör i EV-läge vid kortare resor eller använder en kombination av ren eldrift och elhybrid-läge för längre rutter, är detta ett fordon som passar din livsstil.

FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

LÄGRE KOSTNADER

När du kör en laddhybrid får du den mest uppenbara kostnadsbesparingen använder i EV-läget i stället för bensin-läget under kortare resor (upp till 74 km och 97 km i staden). Du kan även spara pengar om du laddar ditt batteri när elpriserna är lägre, till exempel under natten. Många länder runt om i Europa ger även subventioner till dig som äger en laddhybrid vilket innebär att du mycket väl kan betala mindre skatt på din bil och även nyttja gratis parkering. I London är till exempel laddhybrider befriade från trängselavgiften. Kostnaderna för att köra en laddhybrid är alltså lägre än för en vanlig bensinbil vilket innebär att den är kul att köra men ändå snäll mot din budget. En laddhybrid har även färre delar att underhålla, mindre broms- och däckslitage tack vare regenerativ bromsning. Och tack vara den mjuka linjära accelerationen, sparar du också på servicekostnader då du behöver besöka en verkstad mer sällan.
FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

GRÖNARE RESOR

Lexus är ledande när det gäller att utveckla och främja den utbredda användningen av elhybrider. Förutom att minska utsläppen från våra bilar planerar vi år 2050 att uppnå noll CO2-utsläpp från alla Lexus fabriker och minimera deras vattenanvändning. Laddhybrider som NX 450h+ låter dig köra i EV-läge vilket minskar bensinförbrukningen och ger ett utsäpp som är lika med noll.
LADDHYBRID

UPPTÄCK DEN HELT NYA NX

FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

FÖRTROENDET ATT KÖRA

Räckviddsångest är inte ett problem med när du äger en laddhybrid. Du har alltid säkerheten från en kraftfull bensinmotor att tillgå vilket innebär art dy inte behöver vara rädd för att bli strandsatt vid vägkanten om du får slut på el. Du kan övervaka laddningsnivån och räckvidden för laddhybriden NX 450h+ på distans via din mobil med hjälp av appen Lexus Link.

FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

INGEN KOMPROMISSPRESTANDA

Laddhybriden NX 450h+ höjer ribban för vad ett elektriskt fordon kan erbjuda. Med en effekt på 309 DIN hk uppnår den oöverträffad tystnad och totala CO2-utsläpp så låga som 21 g/km. Accelerationen är med bra – 0-100 km/h på 6,3 sekunder – tack vare att laddhybridsystem hämtar kraft från både en 2,5-liters bensinmotor och ett 18,1 kWh litiumjonbatteri. Vid sidan av en klassledande elektrisk räckvidd på upp till 74 km (kombicykel, upp till 97 km i city) kan NX 450h+ nå upp till 135 km/h i EV-läget.
FÖRDELARNA MED EN LADDHYBRID

KRAFT FRÅN DEN SJÄLVLADDANDE ELHYBRID-DRIFTEN

Lexus laddhybrider laddar sig själva medan du kör. Vid inbromsning, eller när du tar bort foten från gaspedalen, utnyttjar regenerativ inbromsning din bils kinetiska energi som vanligtvis försvinner i konventionella bilar. Alla Lexus självladdande elhybrider och laddhybrider omvandlar kraften till elektrisk energi som sedan lagras i batteriet tillsammans med ström som genereras vid körning i högre hastigheter. Det betyder att du kan minska bränsleförbrukningen och på så sätt få mer kraft.