1. Electrified
  2. All-Electric
  3. Benefits
ELBILAR

FÖRDELAR

Inga utsläpp, låga driftkostnader och hög säkerhet – en elbil från Lexus erbjuder fler fördelar än bara kompromisslös prestanda och en oslagbar upplevelse på vägen.

01

INGA UTSLÄPP

Resultatet av 15 års banbrytande forskning är en avancerad elmotor och en bil utan några CO2-utsläpp. Njut av en elmotor med fantastisk prestanda samtidigt som du lämnar mindre miljöavtryck i världen.
02

LÅGA DRIFTKOSTNADER

Du sparar pengar varje gång du startar bilen. Du behöver aldrig mer tanka bensin eller diesel, vilket betyder att du inte längre styrs av världens oljepriser. Elpriset är inte bara lägre, utan också mer stabilt och enklare att förutse samt i Sverige kommer drygt 50% av elproduktionen från en förnybar energikälla. Underhållet blir också enklare. Elbilar har färre rörliga delar, inget avgassystem, mindre och effektivare kylsystem, ingen olja, inga motorfilter och inga kamremmar. Den regenerativa bromsningen, som används för att återvinna energi medan du kör, innebär också att det blir mindre slitage på bromsarna. Detta är förutsättningar för ett ännu mer problemfritt bilägande och mer tid på vägen.
03

LÅGA LJUDNIVÅER

Eftersom elbilar inte bara har lägre utsläpp, utan låter generellt mycket mindre, bidrar dem på så sätt till en mer hållbar och tystare stadsmiljö. Elmotorn gör ett otroligt jobb, men låter bara som en viskning. För dig bakom ratten ger det en unikt avslappnande upplevelse att glida fram ljudlöst på vägarna. Det är bara ljudet av gummi mot asfalten som avslöjar all den kraft som döljs under motorhuven.
FÖRDELAR

SÄKER OCH BEPRÖVAD

Trygghet och tillit är viktigt för en fantastisk körupplevelse. Lexus elmotor har testats i hundratusentals mil av Takumi master drivers, våra allra skickligaste testförare, som hjälpt till att vässa prestandan ur alla möjliga perspektiv.

Alla modeller är utrustade med vårt avancerade säkerhetssystem Lexus Safety System + och tyngre komponenter som batterier och elmotorer är optimalt placerade för bästa möjliga köregenskaper. Elektronisk styrning gör att den mekaniska länken inte längre behövs, vilket gör manövreringen mer direkt och härligt responsiv.

 

FÖRDELAR

BONUS OCH SKATTEFÖRMÅNER

Klimatbonusen upphörde den 8 november 2022. Det innebär att den som beställer en tidigare bonusberättigad bil efter den 8 november 2022 inte kommer erhålla klimatbonus. Läs mer på Regeringens webbplats (länk till Uppdatering: Klimatbonusen upphör den 8 november - Regeringen.se)

LÄGRE FORDONSKATT
Nuvarande beräkning av fordonsskatt baseras på CO2-utsläpp, typ av drivmedel och vikt. Elbilar med 0 g/km CO2-utsläpp betalar endast grundbeloppet på 360 kronor per år.

LÄGRE FÖRMÅNSVÄRDE
Läs mer om bilförmånsberäkning hos Skatteverket.

INSTALLATION AV LADDSTATION
I Sverige kan man göra avdrag för 50% av kostnaderna "sk, grön teknik avdrag" för material inklusive laddbox och arbetskostnaden för att installera laddstation. Som mest kan man få 50 000 kr i skattereduktion för installation för grön teknik per år. Läs mer på Skatteverket.

Länk till Skatteverket:
Grön teknik - Privat | Skatteverket