1. Electrified
  2. All-Electric
  3. Benefits

FÖRDELAR

Inga utsläpp, låga driftkostnader och hög säkerhet – en elbil från Lexus erbjuder fler fördelar än bara kompromisslös prestanda och en oslagbar upplevelse på vägen.

INGA UTSLÄPP

Resultatet av 15 års banbrytande forskning är en avancerad elmotor och en bil utan några CO2-utsläpp. Njut av en elmotor med fantastisk prestanda samtidigt som du lämnar mindre miljöavtryck i världen.

LÅGA DRIFTKOSTNADER

Du sparar pengar varje gång du startar bilen. Du behöver aldrig mer tanka bensin eller diesel, vilket betyder att du inte längre styrs av världens oljepriser. Elpriset är inte bara lägre, utan också mer stabilt och enklare att förutse samt i Sverige kommer drygt 50% av elproduktionen från en förnybar energikälla.

Underhållet blir också enklare. Elbilar har färre rörliga delar, inget avgassystem, mindre och effektivare kylsystem, ingen olja, inga motorfilter och inga kamremmar. Den regenerativa bromsningen, som används för att återvinna energi medan du kör, innebär också att det blir mindre slitage på bromsarna. Detta är förutsättningar för ett ännu mer problemfritt bilägande och mer tid på vägen.

LÅGA LJUDNIVÅER

Eftersom elbilar inte bara har lägre utsläpp, utan låter generellt mycket mindre, bidrar dem på så sätt till en mer hållbar och tystare stadsmiljö.
Elmotorn gör ett otroligt jobb, men låter bara som en viskning. För dig bakom ratten ger det en unikt avslappnande upplevelse att glida fram ljudlöst på vägarna. Det är bara ljudet av gummi mot asfalten som avslöjar all den kraft som döljs under motorhuven.

SÄKER OCH BEPRÖVAD

Trygghet och tillit är viktigt för en fantastisk körupplevelse. Lexus elmotor har testats i hundratusentals mil av Takumi master drivers, våra allra skickligaste testförare, som hjälpt till att vässa prestandan ur alla möjliga perspektiv.

Alla modeller är utrustade med vårt avancerade säkerhetssystem Lexus Safety System + och tyngre komponenter som batterier och elmotorer är optimalt placerade för bästa möjliga köregenskaper. Elektronisk styrning gör att den mekaniska länken inte längre behövs, vilket gör manövreringen mer direkt och härligt responsiv.

 

BONUS OCH SKATTEFÖRMÅNER

Över hela världen uppmuntrar regeringar konsumenter att välja eldrivet genom bonusar, skattelättnader och bidrag till laddstationer. I Sverige finns följande incitament att ta del av vid köp av en elbil. Incitamenten administreras och tillhandahålls av svenska staten och dess tillgänglighet samt förutsättningar kan ändras och är utom Lexus kontroll.

KLIMATBONUS
Elbilar med 0 g/km CO2-utsläpp premieras med 70 000 kr i klimatbonus från 1 april 2021. Läs mer om klimatbonusen och hur man tar del av den hos Transportstyrelsen.

LÄGRE FORDONSKATT
Nuvarande beräkning av fordonsskatt baseras på CO2-utsläpp, typ av drivmedel och vikt. Elbilar med 0 g/km CO2-utsläpp betalar endast grundbeloppet på 360 kronor per år.

LÄGRE FÖRMÅNSVÄRDE
För en elbil som tjänstebil justeras det förmånsgrundande priset ner till priset för en jämförbar bil utan miljöteknik (bensin-/dieselbil). Läs mer om bilförmånsberäkning hos Skatteverket.

BIDRAG FÖR INSTALLATION AV LADDSTATION
I Sverige får du bidrag för hälften av kostnaderna för material inklusive laddbox och arbetskostnaden för att installera laddstation. Som mest kan man få 10 000 kronor i bidrag per fastighet. Läs mer och ansök på Naturvårdsverket.