lexus RC F GT3 hero

PRESTANDA

2017 års RC F GT 3

Att åta sig nya och inspirerade utmaningar är en del av Lexus vardag.
En av dessa utmaningar är att ständigt förbättra prestanda i våra F-modeller. Genom att stärka vår erfarenhet och kompetens inom ett brett spektrum av racediscipliner kan vi erbjuda våra Lexus-förare runt om i världen en fantastisk körupplevelse. Och det är därför som vi ökade vårt fokus på motorsport under 2017 med RC F GT3.
Vi är inte bara förpliktigade att förbättra vår position i varje enskilt race vi deltar i. Vi vill dessutom dela med oss av vår passion till vår växande globala publik och entusiaster världen över.
RC F GT3 drivs av en 5,4-liters V8-motor och en 6-växlad sekventiell låda. Huven, stötfångarna, bakspoilern, taket, dörrpanelerna, och delar av motor och instrumentbräda är alla gjorda av kolfiber vilket bidrar till RC F GT3:s låga vikt,1300 kg.

Den helt nya bilen som nu officiellt homologiserats av FIA kommer att delta i racingserier i USA och i Japan, samt i ett antal enskilda tävlingar i Europa.

I USA har Lexus levererat två stycken RC F GT3 till 3GT Racing som ska köra IMSA WeatherTech SportsCar Championship-serien i klassen GTD. Medan vi i Japan ställer upp i Super GT-seriens GT300-klass tillsammans med LM Corsa-stallet.

Här i Europa kommer de två teamen Farnbacher Racing och Emil Frey Racing, vilka båda tävlade i långloppsserien VLN 2016 med RC F GT3-prototyper, fortsätta utvecklingsarbetet. De kommer köra flera race, inklusive några i International GT Open-serien.

Förra året blev Lexus första asiatiska biltillverkare att vinna en deltävling i långloppsserien VLN på Nürburgrings berömda Nordschleife. Det var just en RC F GT3-prototyp som totalsegrade i VLN-race nr 9 den 8 oktober.
Lexus nådde också stora framgångar under förra säsongen med RC F GT500, en annan bil med sitt ursprung i RC F. RC F GT500 dominerade Super GT-serien i Japan förra året, där Team SARD med Heikki Kovalainen och Kohei Hirate bakom ratten tog hem både team- och förarmästerskapen.

Vehicle Name LEXUS RC F GT3
Motor 5.4-liters V8
Max. effekt (500+ hk) 373+ kW
Vridmoment (Ej tillgängligt)
Växellåda 6-stegad sekventiell racinglåda
Hjul 13x18” – med centrummutter

Bromsar jarnrotor
Längd 4,845mm
Bredd 2,030mm
Höjd 1,270 mm
Hjulavstånd 2,730mm
Vikt 1300 kg