UX

PUBLICERAT DEN: 2018-02-20

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS VISAR HELT NY MINDRE SUV, LÄNGRE RX OCH GRÄNSLÖS FLAGGSKEPPSMODELL

När den internationella bilmässan i Genève slår upp dörrarna för pressen den 4 mars är det världspremiär för den helt nya SUV:en Lexus UX samt europapremiär för både den nya sjusitsiga Lexus RX L och den spektakulära konceptbilen Lexus LF-1 Limitless. Samtidigt firar Lexus 10-årsjubileum för F-modellerna, med Special Edition RC F kupé.
Den största Lexus-nyheten i montern är kompakta Lexus UX, en SUV-modell som får världspremiär på Genève-mässan.
Den framgångsrika stora RX-modellen får europapremiär i sitt nya, förlängda utförande med tre sätesrader och plats för sju personer. Jämfört med den befintliga RX-modellen är L-versionen 110 mm längre, vilket både ger plats för den tredje sätesraden och möjlighet till ett ännu mer flexibelt lastutrymme.
Dessutom visas den mycket omskrivna konceptbilen Lexus LF-1 Limitless. Den drygt fem meter långa modellen premiärvisades i januari på bilmässan i Detroit och visas nu för första gången i Europa.
Utöver dessa nyheter presenteras även kupémodellen RC F Special Edition, som har tagits fram för att fira F-modellernas 10-årsjubileum.
Lexus presskonferens, med företagets nya europachef Pascal Ruch, hålls den 6 mars klockan 10.00 i Lexus monter i hall 4 på Palexpo. Den livestreamas på https://livestream.com/LexusInternational/geneva2018.