nx uppgraderad

PUBLICERAT DEN: 2016-04-12

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS KOMPAKT-SUV NX 300h FÅR VASSARE YTTRE OCH UPPGRADERAT INRE

Lexus framgångsrika självladdande elhybrid-SUV NX 300h har nu uppdaterats med ett delvis nytt utseende och nytt belysningsarrangemang, ännu bättre väghållning samt med en vidareutveckling av den sofistikerade interiören. Nyheterna ger NX-modellen både en sportigare design och många förbättringar av såväl användarvänlighet och bekvämlighet som säkerhet.
Kompakt-SUV:en Lexus NX är den hittills mest framgångsrika Lexus-modellen i Sverige, och den står nu för över hälften av den svenska försäljningen. Drygt tre år efter den internationella lanseringen får NX en upp­fräschad design och en rad förbättringar på detaljnivå.
Utseendemässigt anknyter den uppdaterade NX 300h nu tydligare till den större SUV-modellen Lexus RX, med bland annat en än mer markerad version av Lexus karaktäristiska ”spindelgrill”, omarbetade stötfångare med större luftintag fram samt sekvensiella LED-blinkers fram och bak.
Invändigt märks framför allt att bildskärmen för multimedia har växt till 8 tum (10,3 för tillvalet Lexus Premium Navigation) och en helt omarbetad, tydligare och mer lättanvänd panel för klimatanläggningen. Flera nya inredningsfärger finns nu också i utbudet.
Säkerhetssystemet Lexus Safety System +, med aktivt krockskyddssystem med fotgängarigenkänning, körfältsassistans, automatiskt avbländande helljus, aktiv farthållare som håller jämnt avstånd till bilen framför samt vägskyltsavläsare, finns tillgängligt i alla utrustningsnivåer och backkamera är standard.
Lexus NX 300h kostar från 369 900 kronor och finns i sex utrustningsnivåer: Comfort, Business, Executive, F SPORT, F SPORT S samt Luxury.