Adaptiv Hjulupphangning Image

PUBLICERAT DEN: 2016-04-12

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS GS F OCH RC F FÅR STÄLLBAR ADAPTIV HJULUPPHÄNGNING

Lexus prestandaversioner av GS- och RC-modellerna får nu som standard inställbara adaptiva stöddämpare. Den senaste generationen av Lexus AVS-system (Adaptive Variable Suspension) gör att bilarna får ett ännu bättre uppträdande på vägen samtidigt som komforten ökas ytterligare.
AVS-systemet övervakar och styr dämpningen elektroniskt för alla fyra hjulen individuellt, med utgångspunkt från både vägförhållandena och förarens inställningar.
Systemet utnyttjar en rad olika sensorer som mäter t ex G-krafter, instyrning och hastighet, för att optimera både komfort och väggrepp. Det finns 30 dämpningsgrader som automatiskt kan ge den bästa stötdämpningen för alla olika typer av vägar. På riktigt dåliga vägar minskas t ex dämpkrafterna rejält för att bibehålla en hög grad av åkkomfort.
För föraren finns sju olika inställningar för styrning av stötdämparna, inklusive ett som aktivt motverkar karossrörelserna under hårda inbromsningar och accelerationer.
AVS-systemet samverkar med såväl bilens säkerhetssystem som de olika körprogrammen. Med körprogrammen ECO, NORMAL och SPORT S prioriteras åkkomforten, samtidigt som köregenskaperna anpassas till förarens handhavande och vägarnas beskaffenhet. Körprogrammet SPORT + fokuserar på ett sportigare uppträdande där drivlinan, styrningen och chassiinställningarna är mer responsiva.
Lexus GS F och RC F är Lexus högprestandamodeller och delar samma drivlina, en 5-liters V8 sugmotor på 477 DIN och en åttastegad Sports Direct Shift-växellåda.