Jdpower RX

PUBLICERAT DEN: 2018-02-21

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS BEHÅLLER TOPPLATSEN SOM USAS MEST TILLFÖRLITLIGA BILMÄRKE

Lexus rankas för sjunde året i rad som det mest tillförlitliga premiummärket i USA. Rankningen – Vehicle Dependability Study (VDS) – görs i ansedda J.D. Powers årliga konsumentundersökning som placerar Lexus-modeller främst i fyra olika kategorier.
Rankningen bygger på närmare 37 000 amerikanska bilägares egen uppfattning av eventuella problem som de upplever när de ägt sin bil i tre år. Lexus och Toyota vinner sammanlagt sex av de 19 segmenten.
Flera Lexusmodeller abonnerar på topplaceringarna. Lexus RX tog sin nionde förstaplats i klassen Midsize Premium SUV, medan Lexus ES tagit topplatsen i segmentet Compact Premium Car i sju år. Lexus GS har blivit etta i klassen Midsize Premium Car i sex år.
Även flera Toyotamodeller klarade sig mycket bra i undersökningen. Det är till exempel åttonde året som Toyota Prius toppar rankningen i segmentet Compact Car.
Interiören kännetecknas av det japanska begreppet Ometanashi (gästfrihet). Förarplatsen är utformad för att bilföraren ska kunna fokusera på körningen, med ett minimum av knappar och rattar och med ett minimalistiskt instrumentkluster. Många funktioner kan också styras med gester. Baksätespassagerarna har samma typ av stolar som de framtill, med generöst benutrymme.
Konsumentenkäten – J.D. Power 2018 U.S. Vehicle Dependability Study – gäller bilar av 2015 års modell, som ägarna har haft sedan de var nya.