1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Milan Design Week 2022
DESIGN

SPARKS OF TOMORROW BESTOD AV TRE DELAR

Lexus bidrag till Milan Design Week 2022: Sparks of Tomorrow. Hållbarhet en bärande del av Lexus designfilosofi.

Den första var bidragen från finalisterna i LEXUS DESIGN AWARD 2022 – en tävling som prisar idéer för en bättre morgondag. Alla lösningar levde upp till Lexus kärnvärden Anticipate, Innovate och Captivate. Prototyperna hade tagits fram i samarbete med några av världens ledande designers. Tanken bakom priset är att ge unga talanger möjlighet att växa med erfarna mentorer.

Den andra var ett samarbete med elever från London Royal College of Art där dessa fick visa upp sina visioner kring en hållbar framtid. Projektet ”2040: The Soul of Future Premium” utmanade studenterna vid högskolans Intelligent Mobility Design Center (IMDC) att utforska fordon, anpassade för europeiskt stadsliv i framtiden.

Den tredje delen i Sparks of Tomorrow var en ljusshow, designad av arkitekten Germane Barnes och belysningsföretaget Aqua Creations. Här var temat en koldioxidneutral framtid med människan i centrum. Lexus RZ – den första bilen skapad på en dedikerad elektrisk plattform – fick symbolisera Lexus vision om hur detta är möjligt genom teknik, elektrifiering och skräddasydd design.

"Vi var glada över att återvända till Milano med en otrolig mängd projekt som lyfte fram nästa generations design och vårt engagemang på Lexus att skapa en väg mot en koldioxidneutral framtid genom teknik, hantverk och innovation", kommenterade Brian Bolain, Lexus global marknadschef.