1. New Cars
  2. all-new-ux-300e
VÄRLDSPREMIÄR

NYA UX 300e

Den senaste modellen går över 40 % längre på en laddning. Den levererar nu en räckvidd på upp till 450 kilometer och en energieffektivitet på 16,7 kWh/100 km.

ÖVERLÄGSEN PRESTANDA, FÖRBÄTTRAD SÄKERHET

EN PIONJÄR INOM ELEKTRIFIERING

Nya UX 300e är en vidareutveckling av Lexus första elbil. Bilen har hyllats för sin distinkta design som en kompakt och lättkörd stads-SUV. Även den engagerande körupplevelsen och den tysnad som bara en elbil kan erbjuda har hyllats. Den senaste modellen levererar dessutom en räckvidd som har ökat med över 40 % till 450 kilometer och en energieffektivitet på 16,7 kWh/100km.
ÖVERLÄGSEN PRESTANDA, FÖRBÄTTRAD SÄKERHET

EN MER ENGAGERANDE KÖRUPPLEVELSE

Bilen har en sömlös koppling mellan inbromsning, styrning och acceleration i alla situationer. Karossen i nya UX 300e har blivit styvare och tack vare att batterierna är placerade under golvet, har bilen en låg tyngdpunkt. Nya UX 300e har dessutom prestandastötdämpare bak som standard samt optimal elektronisk stabilitetskontroll och stötdämparinställning. Resultatet är en distinkt och sofistikerad körupplevelse med ännu bättre kvalitet och respons.
ÖVERLÄGSEN PRESTANDA, FÖRBÄTTRAD SÄKERHET

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Det aktiva krockskyddssystemet, som upptäcker cyklister på dagtid och fotgängare på natten, har blivit ännu bättre. Nu kan det även upptäcka mötande fordon innan en högersväng i en korsning och fotgängare som korsar gatan vid höger- eller vänstersväng. Dessutom finns en funktion som kan sänka bilens hastighet inför en kurva, så att den anpassas efter kurvans radie.

UX 300e har fått en betydande räckviddsökning och är skräddarsydd efter kundens livsstil. Vi kommer fortsätta göra förbättringar för att uppnå ett koldioxidneutralt samhälle.

Chefsingenjör, Mitsuteru Emoto

  • MER UPPKOPPLAD ÄN NÅGONSIN

    Vi har förbättrat både multimediasystemet och våra uppkopplade tjänster. Förutom en större 12,3-tumspekskärm med högre upplösning, har systemet ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt. Och det uppkopplade navigationssystemet använder kartinformation från molnet, för att i realtid ge dig information om trafik och tillgängliga parkeringsplatser.

    Apple CarPlay™ och Android Auto™* har konfigurerats för bilens bildskärmar. Apple CarPlay™ stöder dessutom trådlös anslutning, utöver den vanliga USB-anslutningen. 

    Du aktiverar snabbt och enkelt vår smarta röstassistent genom att säga de förinställda aktiveringsorden, till exempel "Hej Lexus". Du behöver inte trycka på några knappar eller stoppa musiken som spelas. Dessutom kan du styra systemet med naturligt tal, ungefär som om du pratar med bilen.
KÖR UTAN KOMPROMISSER

FÖRBÄTTRAD ANVÄNDARVÄNLIGHET

Reglagens placering och formen på instrumentpanel och konsol har optimerats för att fungera perfekt med pekskärmen. I konsolen hittar du ett USB-A-uttag när du vill spela upp ljud av hög kvalitet. Du har också två USB-C-uttag för laddning och en upplyst trådlös laddare där även större mobiler får plats.