How All Electric Works Hero Image

ELBILAR

SÅ FUNGERAR ELBILAR

Upptäck Lexus nya eldrivna värld, där det är smidigt att ladda och din bil har kraft att ta dig bortom horisonten.

TA EN PAUS OCH LADDA OM

Ladda hemma eller stanna till på en publik laddstation. Upptäck alla sätt att ladda din Lexus och hur lång tid det tar att ladda batteriet.

 •     Rapid Charging Card Image
  SNABBLADDNING MED LIKSTRÖM/DC
  51 mins
  Beräknad laddtid från 5 till 80% med likström/DC*
       AC Charging at Home Card Image
  LADDA MED VÄXELSTRÖM/AC HEMMA
  8 h 2 min
  Beräknad laddtid från 0 till 100 % med växelström/AC*
 • SNABBLADDNING

  Den accelererade ökningen av laddstationer gör att det är extra enkelt att alltid ha ett laddat batteri när du är ute och kör. Laddningshastigheten beror till stor del på laddstationens effekt. En 50kW-enhet kan ladda vissa bilmodeller upp till 80% på så lite som 30 minuter. Snabbladdningspunkter (7-22kW), vilket de flesta av de offentliga laddstationerna har, kan ladda vissa bilmodeller helt på ca 3–4 timmar.

  •     1 Find a Spot to Charge Hero Image

   LADDNING

   HITTA EN LADDSTATION

   Du kan känna dig trygg när du ger dig ut på vägarna i en elbil. Ett enormt nätverk av snabbladdare över hela Europa gör att det alltid finns en laddstation i närheten. Din bil kan till och med hitta laddstationerna åt dig och talar dessutom om när den är redo att köra vidare.

  • NAVIGATION

   Det är otroligt enkelt. Ange bara ditt resmål på pekskärmen så visar navigationssystemet vägen till närmaste laddstation längs vägen.

   HÄMTA NYA KRAFTER

   Stanna till vid laddstationen och ta en kopp kaffe medan batteriet laddas på under en timme.

   KÖR VIDARE

   Din Lexus-app talar om när din bil är redo att köra vidare. Själv är du utvilad och kan njuta av nästa etapp på din resa.

  •     2 Rapid Charging Technology Hero Image

   LADDNING

   SNABBLADDNINGSTEKNOLOGI

   För närvarande finns det omkring 150 000 laddstationer i EU, och antalet beräknas öka till 2 miljoner inom 5 år. Vissa publika laddstationer är helt gratis att använda, men till de flesta behöver du ett kort eller en mobilapp.

  LADDA HEMMA

  Lexus väggbox är enkel att installera hemma och laddar batteriet fullt på lite drygt 8 timmar. Kom ihåg att använda de smarta funktionerna i appen Lexus Link – du som bor högt kan till exempel återvinna bromskraften när du kör hemifrån.

  •     1 Installing a Home Charger Hero Image

   LADDNING

   INSTALLERA EN VÄGGBOX HEMMA

   Det går snabbt och enkelt att installera din väggbox – Lexus hjälper dig gärna att hitta en behörig elektriker. Elektrikern kontrollerar att alla anslutningar är korrekt utförda och håller den standard som krävs.

  • SNABBARE LADDNING

   Högre effekt gör att batteriet blir fullt fortare.

   SPARA PENGAR

   I Sverige får du bidrag för hälften av kostnaderna för material inklusive laddbox och arbetskostnaden för att installera laddstation. Som mest kan man få 10 000 kronor i bidrag per fastighet. Läs mer och ansök på Naturvårdsverket.

   SMARTARE ELFÖRBRUKNING

   Många elleverantörer erbjuder ett lägre elpris under nattetid. Ladda din bil på natten för att spara ännu mer pengar.

RÄCKVIDD OCH BATTERI

Batterikapaciteten och räckvidden är i första hand optimerad för det användande som de allra flesta bilar används till, nämligen vardagliga resor fram och tillbaka till arbetet, mataffären, vännerna och till sina egna eller eventuella barns fritidsaktiviteter. Om bilen används till betydligt längre resor behöver man planera in en eller flera pauser för laddning beroende på hur långt man ska.

SÅ RÄCKER BATTERIET LÄNGRE

En elbil från Lexus har redan en bra räckvidd, men med ett par knep kan du minska energiförbrukningen, spara pengar och komma ännu längre på dina resor.

 •     Parallax Image 1 Drive intelligently

  SÅ FUNGERAR ELBILAR

  KÖR SMARTARE

  För att maximera räckvidden övervakar bilen batteriets prestanda och optimerar din körning. Du kan också välja ett annat körläge för att öka räckvidden. Elbilar kräver inte mycket underhåll, men enkla åtgärder som att byta luftfilter och se till att däcken har rätt tryck kan göra att du kommer åtskilliga kilometer längre på varje laddning.

      Parallax Image 2 Keep the car cool

  SÅ FUNGERAR ELBILAR

  BATTERIET GILLAR SVALKA

  Batteriets livslängd kan förkortas om bilen ofta parkeras på mycket varma platser. För maximal räckvidd är det också viktigt att använda luftkonditioneringen sparsamt.

      Parallax Image 3 Accelerate gently

  SÅ FUNGERAR ELBILAR

  LUGNT OCH EFFEKTIVT

  Kör lugnt och försiktigt – det ökar effektiviteten hos alla elbilar. Att undvika kraftiga accelerationer, i synnerhet i kraftig trafik, är ett enkelt sätt att öka bilens räckvidd avsevärt.

 •     Full Width Image

INNOVATIV BATTERITEKNOLOGI

    Parallax Image 1 Lifetime Security

SÅ FUNGERAR ELBILAR

TRYGGHET HELA LIVET

Batteriet som driver din Lexus håller normalt under hela bilens livslängd. Tester visar att batterikapaciteten i många elbilar fortfarande är cirka 75% efter drygt 19 000 mil. Andra undersökningar visar en ännu längre livslängd med 5% kapacitetsförlust efter 8 000 mil och ytterligare 5% efter drygt 24 000 mil. Eftersom elbilar i genomsnitt kör 1 500 mil per år kommer de flesta aldrig behöva ett nytt batteri.

    Parallax Image 2 Fully Covered

SÅ FUNGERAR ELBILAR

GENERÖS GARANTI

För en maximal livslängd och ett problemfritt ägande är våra batterier försedda med ett avancerat kyl- och värmesystem. Batteripaketet är dessutom förseglat med gummipackningar för att skydda det mot vatten och vägdamm. Lexus erbjuder förlängd EV-batterigaranti i 10 år eller 100 000 mil (vilket som först inträffar) som gäller alla funktionsfel på batteripaketet och om kapaciteten sjunker under 70%, under förutsättning att du följt rekommenderad serviceintervall som utförts av Lexus-auktoriserad serviceverkstad.

    Parallax Image 3 No Need to Worry

SÅ FUNGERAR ELBILAR

LUGN OCH RO

Du är i säkra händer – Lexus har redan sålt över 1,5 miljoner extremt säkra elhybrider och Lexus självladdande elhybrid ES 300h utsågs i NCAP till bästa elbil/elhybrid i klassen och bästa familjebil i klassen.

    Parallax Image 4 Recycling Made Simple

SÅ FUNGERAR ELBILAR

SMIDIG ÅTERVINNING

Lexus tar ansvar för miljön. När batteripaketet i UX 300e är uttjänt ser vårt returprogram till att det återvinns på ett säkert och ansvarsfullt sätt. För närvarande återvinns över 90% av våra batterier via våra återförsäljare, men vårt mål är 100% återvinning på alla marknader.