1. New Cars
  2. RC F

PRODUKTION AVSLUTAD

Lexus RC F

BYGGD FÖR BANAN

Lexus RC F är en ikon som har funnits under många år och blivit hett eftertraktad som en av våra mest högpresterande modeller, med en tydlig inspiration från RC F GT3. Den är utvecklad på vårt tekniska centrum nära Fuji Speedway med racinginspirerad fjädring och styvt chassi. Den är dessutom utrustad med den mest kraftfulla V8-motorn som Lexus någonsin har byggt.

MÖT RC F

RC F:s nya utseende är skarpare och mer spännande än någonsin tidigare i och med att denna sportiga modell har inspirerats av Lexus RC F GT3. RC F är utvecklad på vårt tekniska centrum nära Fuji Speedway och har ett utomordentligt styvt chassi och racinginspirerad fjädring.

Sportig styling

Varje del av RC F är designad med hög precision. Dels har stylingen nått en ny dimension genom att den även medför en aerodynamisk prestanda. RC F är nämligen testad i vår vindtunneln i Japans Aichi-prefektur vilket gör att den klara alla typer av vägar och väderförhållanden. De trippla kanalerna på den främre spoilern genererar även en virvel runt stötfångaren och leder luft ut från framhjulens hjulhus, vilket bidrar till en mer kontrollerad upplevelse bakom ratten.

RC F är utrustad med integrerade LED-varselljus, en karossfärgad diffusor bak, en uppdaterad grill med större nät och nya bakre integrerade bakljus.

Takumi hantverk

För att uppnå en så verklighetstrogen poleringsteknik som möjligt har våra industrirobotar med dubbla armar lärt sig att efterlikna Lexus hantverksmästare, Takumi. På de områden som robotarna inte når används en speciell slippasta som innehåller ultrafina aluminiumpartiklar.

Förhöjd prestanda

RC F är är utrustad med den mest kraftfulla V8-motor som Lexus någonsin har byggt. Den brutala 5,0-liters motorn är testad under det 24-timmarsloppet på Nürburgring och Pikes Peak Hill Climb i Colorado.
 

RC F vikt har minskat utan att vi har kompromissat med kupéns känsla av förfining och hållbarhet. RC F har elektronisk launch control som standard, så att förare kan nå 0 till 100 km/h på bara 4,5 sekunder. Specialdesignade Michelin Pilot Sport 4S-däck minskar understyrning, förbättrar det allmänna sidogreppet och ökar hållbarheten under extrema förhållanden. Introduktionen av aluminiumfästen, ihåliga axlar, ett unikt insugsrör och en mindre luftkonditioneringskompressor bidrar till att RC F:s vikt kan hållas nere markant.

Fantasifull teknik

På Lexus sammanför vi traditionellt japanskt hantverk med framtidsorienterad teknik. För det är först då vi kan locka fram nya innovativa funktioner och lösningar. RC F:s instrument representerar en vidareutveckling av supersportbilen LFA:s centrala instrumentpanel. En stor varvräknare, digital och analog hastighetsmätare och en Torque Vectoring Differential-monitor ger föraren all information den behöver. Dessutom kan förare hålla sig uppdaterade på bilens skick genom en G Force-mätare, olje- och vattentemperaturmätare, information om bränsleförbrukning. Den är till och med utrustad med ett avancerat stoppur när det är dags för bankörning.

För säkerhets skull

När du sitter bakom ratten i en RC F kör du en av de säkraste bilarna som någonsin byggts. Alla nya RC F-modeller kan nämligen utrustas med Lexus Safety System +. Ett avancerat säkerhetssystem som hjälper till att förhindra tre av de vanligaste olyckstyperna: kollisioner bakifrån, kollision vid körfältsbyte och kollisioner med fotgängare. När du byter körfält övervakar RC F fordon bakom med hjälp av Monitor för döda vinkeln eller saktar ner med hjälp av den Adaptiva farthållare. RC F har också Vägskyltsigenkänning, Adaptiva helljus som känner av fordon på natten och Körfältsassistans som hjälper till vid kurvtagning eller motorvägskörning. Det Aktivt krockskyddssystem använder även millimetervågradar i kombination med en kamera som effektivt varnar innan kollisionen uppstår.

Specialutgåva av RC F

Specialversionen av RC F heter RC F Track Edition. Med lättare hjul, keramiska bromsar och kalipers har Track Edition en viktminskning med 25 kg enbart i bilens front vilket ger ett bättre grepp och mer exakt styrning.
 
Den röda skinninteriören kommer som standard tillsammans med Alcantara-säten och rött kolfiber. Track Edition går även att få med två unika karossfärger: Ultra White och den exklusiva Nebula Matte Grey.

GÖR EN DJUPDYKNING

Fullständig information om Lexus RC F hittar du i vår broschyr.

LEXUS RC F BILDGALLERI

En bild säger mer än tusen ord. Upptäck Lexus RC F kompromisslösa lyx och det designfokuserade hantverk som du alltid kan förvänta dig av en Lexus.