1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Premium specification
TEKNOLOGI

LADDAD MED PREMIUMKÄNSLA

Varje modell från oss på Lexus är utrustad med banbrytande teknologi av högsta möjliga kvalitet. Allt för att vi ska kunna optimera alla aspekter av din körupplevelse.

EXCEPTIONELL TEKNIK SOM STANDARD

De senaste mest avancerade innovationerna finns väl integrerade i varje enskild Lexus-modell och är redo att ge dig en oförglömlig körupplevelse. Från den utsökta interiören till det lika intelligenta som intuitiva säkerhetssystemet Lexus Safety System +. Ett bevis på att lyx och teknologi alltid är närvarande, oavsett vad vi på Lexus skapar.

FLER VALMÖJLIGHETER

Många av våra mest raffinerade funktioner kommer som standard. Men vi erbjuder även en mängd tillval som kommer att ladda din Lexus med den senaste generationen av allt från underhållning- till klimat- och säkerhetssystem. Resultatet är att du får en förhöjd körupplevelse varje gång du sätter dig framför ratten.

När du kör har du full kontroll och med en enkel knapptryckning kan du förbättra körupplevelsen efter dina egna preferenser.

AKUSTISK PERFEKTION

Genom åren har vi byggt upp ett tätt samarbete med specialisterna på Mark Levinson®. Tillsammans har vi skapat lösningar som tar underhållning i en bilkupé till helt nya nivåer.

Specialister från Mark Levinson® är en viktig del av processen och finns därför med från dag ett när en ny Lexus-modell tar form. Det innebär att de kan komma med förslag på hur interiören ska utformas för att sedan kunna kalibrera den optimala ljudåtergivningen. Varje enskild högtalare är därmed noggrant placerad och kalibrerad för varje enskild bilmodell från Lexus.

PERFEKT LJUDÅTERGIVNING

Lexus är tillsammans med Mark Levinson® på jakt efter akustisk perfektion. Ett engagemang som saknar gränser vilket gör att vi bland annat har använt teknik som förbättrar den digitalta ljudåtergivningen.

Ett exempel är Harman Clari-Fi®-systemet som är en serie av kodade algoritmer som analyserar ljudsignaler i realtid och ersätter sedan skillnaderna i digitala spår för en optimal ljudåtergivning. Har du någon gång suttit i en Lexus och lyssnat på din favoritlåt kommer du ha svårt att acceptera något annat.

OPTIMERAD ATMOSFÄR

Ett fordonets atmosfär är osynligt, men trots det spelar den en viktig roll för din körkomfort. För oss är atmosfären så pass viktig att vi har uppfunnit ett prisbelönt Nanoe®-tekniksystem som övervakar och anpassar luftkvaliteten i kupén på mikroskopisk nivå.

KÄNN DIG FRÄSCH EFTER EN LÅNG BILFÄRD

Den sofistikerade Nanoe®-teknologin återfuktar inte bara luften i kupén, den har även en återfuktande effekt.

Till skillnad från andra system påverkar Nanoe®-partiklarna även både ögonen och skinnklädseln på ett positivt sätt vilket gör att du alltid når ditt mål lika fräsch som när du satte dig i bilen.

AKTIV SÄKERHET

Föreställ dig att din bil hade sinnen, precis som du. Fast mycket mer utvecklade. Vårt Lexus Safety System + förverkligar den tanken. Med en mängd olika funktioner har systemet en lika intelligent som intuitiva förmåga att förstärka förarens sinnen. Det innebär att du som kör kan slappna av samtidigt som du känner dig mer självsäker ute på vägen. I den helt nya LS har vi tagit denna teknologi till en helt ny nivå genom att vara starten på en ny era för oss på Lexus.

INTELLIGENT SUPPORT

Lexus modeller slutar aldrig att utvecklas vilket gör att de blir mer och mer medvetna om din omgivning. Genom den intuitiva tekniken ligger säkerhetssystemen alltid flera steg före vilket gör att det förutser en eventuell kollision vilket gör att det skyddar dig, dina passagerare och fotgängare.

Trots det är det alltid föraren som har full kontroll. Säkerhetssystemet skickar diskreta signaler som uppmärksammar dig på vad som sker runt omkring bilen och tar bara över om en nödsituation skulle uppstå.

TEKNOLOGISKA HÖJDPUNKTER

Lexus samlar ihop den mest innovativa teknologin vilket innebär att du upplever hög körglädje tillsammans med komfort och säkerhet i världsklass. Många av tillvalen finns redan som standard och självklart finns det även många som du kan välja till.

NX
NX Comfort
Från 457 900 kr
Från 5 588 kr/mån 
RX
RX Comfort
Från 739 000 kr
Från 9 019 kr/mån 
LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr
Från 15 072 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ll%2Cnx%2Cls%2Crx%2Crl%2Crf