1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Hybrid engineering
TEKNOLOGI

SJÄLVLADDANDE ELHYBRID-TEKNIK

Upptäck den världsledande självladdande elhybrid-tekniken som ger dig allt från låg bränsleförbrukning och låga utsläpp till en direkt kraftåtergivning. Allt skapat och vidareutvecklat av oss på Lexus.

HYBRIDLEDARSKAP

Lexus självladdande elhybrid-teknik är fortsatt världsledande. Vi var den första biltillverkaren av fullhybrider och vi har kommit långt sedan dess. Tillsammans har över en miljon förare färdats miljontals mil över hela världen tack vara vårt självladdande elhybridsystem.

MULTI STAGE HYBRID

Vi fortsätter utmana hybridtekniken och flyttar ständigt på gränsen för vad en självladdande elhybrid från Lexus kan åstadkomma. Med helt nya elhybridtekniker revolutionerar vi återigen hybrid-segmentet genom att lansera världens första Multi Stage Hybrid-system i LC 500h och LS 500h.

Tekniken förenar alla element i en normal hybriddrivlina med en 4-stegad automatlåda. Den kombinationen ger en mer effektiv 10-stegad Multi Stage Hybrid-transmission som obemärkt växlar utan fördröjning när du nuddar paddlarna.

Resultatet är en upphöjd körkänsla som närmast kan liknas vid banracing genom att vara lika dynamisk som snabb och uppkopplad. Egenskaper som gör det till det mest responsiva hybridsystemet någonsin. Multi Stage Hybrid sätter därmed nivån för vad en självladdande hybrid från Lexus kan åstadkomma.

KÖRLÄGESVÄLJARE

Lexus självladdande elhybrider övervakar din körstil och kontrollerar därmed kombinationen mellan kraftkällorna för att du ska få bästa möjliga körupplevelse. Självklart kan du även välja vilken körstil som passar dig bäst. Elektrisk, med kombination av el och bensinmotorn eller enbart med bensindrift.

Körläget Normal säkerställer att du uppnår en optimal balans mellan bränsleförbrukning och kraft från motorn. Sport-läget ger dig snabbare och mer effektiv reglering av gaspåslag som gör att du får bättre kontroll vid till exempel snäva kurvor.

Till sist har vi ECO-läget som snyggt balanserar gaspåslag med kraften från motorn och klimatanläggningen för att din Lexus ska leverera lägsta möjliga bränsleförbrukning.