VAD ÄR EN SUV?

För att du ska få en bättre bild av våra SUV:ar tänkte vi börja från början genom att berätta vad en SUV egentligen är. För när du vet vad du söker är det enklare att välja vad du vill ha. SUV står för ”Sports Utility Vehicle”. En ganska generell term som refererar till en bil med stil som erbjuder bekväm stadskörning men som snabbt kan växla över till fyrhjulsdrift när du når tuffare terräng – allt utan att påverka den höga komforten.

    SUV hero

VAD ÄR EN SUV?

CROSSOVER ELLER SUV

Många skulle nog påstå att till exempel Lexus UX egentligen är en Crossover, och inte en SUV. Men det stämmer inte. En SUV har nämligen ett chassi som är uppdelat i olika delar medan chassit hos en Crossover är i ett enda stycke. Trots denna ganska markanta skillnad går båda benämningarna SUV och Crossover ofta under det gemensamma namnet fyrhjulsdrivna bilar och särskiljs därför sällan från varandra. Men på Lexus har vi valt att vara konsekventa med att förmedla att vi har fyra olika SUV:ar i fyra olika storlekar.

VI HAR DET DU SÖKER

När du väljer en SUV från Lexus kommer du alltid att färdas i första klass på grund av att den eleganta komforten är en naturlig del av designen. Samtliga SUV:ar har högre markfrigång vilket gör att du har ett högre insteg men en mycket bättre sikt framåt samtidigt som det alltid finns plats för både bagage och dina nära och kära.

På Lexus har vi fyra olika SUV:ar i fyra olika storlekar. Den lilla SUV:en UX, mellanstora NX, våra största SUV RX och den sjusitsiga RX L. Modellerna har sina egna egenskaper vilket särskiljer dem åt. Samtidigt finns de alla med en mängd olika fulladdade utrustningsnivåer, självladdande elhybridteknik och laddhybridteknik eller är 100% elbil och har automat som standard.

 •     2019 lexus suv explained safety

  VI HAR DET DU SÖKER

  SÄKERHET SIGNERAT LEXUS

  En av fördelarna med Lexus SUV-modeller är säkerheten och kontrollen föraren upplever bakom ratten. Antisladdsystemet (VSC) hjälper föraren att hålla rätt riktning och ger även extra stabilitet i kurvor. Lexus SUV-modeller har även nästa generations säkerhetsfunktioner som till exempel Lexus Safety System + med Fotgängaringenkänning, Aktiv farthållare, Filhållningsassistans och Vägskyltsavläsare.

VI ANPASSAR OSS EFTER DIG

Om du funderar på att köpa en SUV ska du börja med att utvärdera vilka egenskaper som är viktiga för just dig. Är det ett stort bagageutrymme? Smidiga parkeringsmöjligheter, sju säten eller framtidsorienterade tekniska lösningar? Oavsett vad dina kriterier är har vi det du söker. Hos oss hittar du allt från den lilla smidiga Lexus UX som passar perfekt i snäv och pulserande storstadstrafik till den stora sjusitsiga Lexus RX L som erbjuder gott om utrymme för allt du kan tänkas ta med dig på resan. Frågan är vilken modell som passar dig bäst?

Det första steget är att kontakta din närmaste återförsäljare redan idag så hjälper de dig att se över dina behov och sedan skräddarsy en SUV från Lexus som gör att du alltid kommer att färdas i första klass. Året runt.