1. New Cars
 2. RX
 3. All-New RX
LADDAD MED SJÄLVFÖRTROENDE

RX

DEN FEMTE GENERATIONEN AV LEXUS RX ÄR HÄR

Nu är den nya och generöst uppdaterade Lexus RX här. Men de mest innovativa funktionerna kan du inte se, de måste upplevas bakom ratten. Boka din provkörning idag och upplev skillnaden.

Lexus RX Exterior

HELT NYA LEXUS RX

RX är en ikonisk premium-SUV, skapad för att dra till sig blickar och ligga steget före. Den imponerar med sin komfort samtidigt som den erbjuder en spännande körupplevelse.

 • KAROSSTYP
  Stor SUV
 • SÄTEN
  5
 • UTRUSTNINGSNIVÅER
  4
HELT NYA LEXUS RX

IKONISKT UTSEENDE

RX femte generation utstrålar ett stort självförtroende. Blicken dras till den nya ”spindelkropps”-designen, den sträckta motorhuven och de stora 21-tumshjulen. En ny signaturgrill smälter in i bilens front och de eleganta tredubbla LED-strålkastare understryker den djärva hållningen. Och den längre hjulbasen tillsammans med de skulpterade linjerna ger extra dynamik åt designen.

 • SLÅENDE UTSEENDE
 • DYNAMISK DESIGN
 • VERKLIG NÄRVARO
EXTERIÖR

TRE OLIKA DRIVLINOR

Välj mellan tre spännande drivlinor. RX 450h+ laddhybrid ger dig över 65 kilometer avgasfri körning. Fjärde generationens självladdande elhybrid i RX 350h är exceptionellt effektiv. Och vill du maximera spänningen ska du välja RX 500h – vår första turboladdade elhybrid någonsin.

EXTERIÖR

ULTIMAT KÖRSIGNATUR

Upplev en naturlig dialog mellan bil och förare. Helt nya RX har en lättare och styvare plattform, lägre tyngdpunkt och ny bakfjädring. Resultatet är mer kraft, bättre komfort och finess och en engagerande körupplevelse.

EXTERIÖR

UPPDATERA EN IKON

RX är och förblir en sann ikon. Nya egenskaper inkluderar en coupéliknande taklinje med de signatursvarta bakre pelarna. Baktill förstärker Lexus LED-ljusbalk bilens hållning och närvaro på vägen. Och de nya och spännande lackfärgerna förstärker det eleganta utseendet.

EXTERIÖR

FUNKTIONELL SKÖNHET

Den här helt nya bilen, som för vidare det prestigefyllda RX-namnet, utstrålar dynamik, skönhet och självförtroende.

HELT NYA LEXUS RX

UNIK ELEGANS

Sätt sig i RX eleganta kupé, så ser du hur våra berömda Takumi-mästare har arbetat för att ge både förare och passagerare en sann känsla av Omotenashi.

 • RES I FÖRSTA KLASS
 • FUTURISTISKT UTSEENDE
 • TEKNIK MED SYFTE
INTERÖR

EN FÖREBILD INOM SÄKERHET

Våra ingenjörer har skapat en SUV som känns säker i varje sväng. Bland förarstödsfunktionerna finns det förbättrade aktiva krockskyddssystemet som upptäcker motorcyklar och föremål i din väg. Och den aktiva farthållaren reagerar nu snabbare när fordon svänger in framför dig.

INTERIÖR

MÅLMEDVETEN OCH INTUITIV

I helt nya RX ville vi skapa en känsla av rymd, med mer benutrymme och renare design. Den stora vindrutedisplayen och den intuitiva instrumentlayouten ger avslappnad koncentration på vägen. Och den subtila stämningsbelysningen med 64 färger kan skräddarsys efter humör.

INTERIÖR

UNIK LEXUSELEGANS

Våra erfarna hantverkare har använt de finaste materialen för att skapa en modern och elegant miljö. Och för första gången kan du välja en läderfri interiör med säten, ratt och växelväljare i Tahara-klädsel av hög kvalitet.

INTERIÖR

EN UNIK KÖRUPPLEVELSE

Interiören i RX blandar tradition med framtiden och skapar en unikt elegant stil och en oöverträffad körupplevelse.

HELT NYA LEXUS RX

EN MODELL SOM MATCHAR DIN LIVSSTIL

Lexus RX Exterior
Front view of Lexus RX
RX 350h

SJÄLVLADDANDE ELHYBRID

Njut av komfort och kontroll i alla situationer med Lexus RX 350h självladdande elhybrid. Bilen styr sömlöst kraften från en 2,5-liters bensinmotor och elmotor(er), som levererar 250 hk eller 184 kW. Resultatet är en acceleration från 0–100 km/h på bara 7,9 sekunder, tillsammans med hög effektivitet och låga utsläpp. Systemet laddas när du kör, rullar och bromsar, vilket ger en enastående räckvidd.

RX 450h+

LADDHYBRID

Exceptionellt tyst och med låga totala CO2-utsläpp – Lexus RX 450h+ laddhybrid är en elektrifierat bil helt utan kompromisser. Med en effekt på 309 hk accelererar den från 0–100 km/h på bara 6,5 sekunder. Det här tack vare ett laddhybrid-system med stor kapacitet som kombinerar en 2,5-liters bensinmotor med en motor/generator och 18,1 kWh litiumjonbatteri. Det ger en elektrisk räckvidd på över 65 kilometer och en maxhastighet på 135 km/h i EV-läge. Bränsleekonomin är dessutom utmärkt och ligger på låga 1,1–1,2 l per 100 km.

Lexus RX Exterior
Lexus RX Exterior
RX 500h

TURBOELHYBRID

Helt nya RX 500h turboelhybrid är byggd för att leverera elektrifierad premiumprestanda. Den är vår första turboladdade elhybrid någonsin, med en helt ny hybridarkitektur bestående av en 2,4-liters turbomotor och en 6-växlad automatlåda. RX 500h levererar hela 371 hk eller 273 kW och accelererar från 0–100 km/h på låga 6,2 sekunder. Modellen är dessutom utrustad med DIRECT4 fyrhjulsdrift som ger bättre känsla mellan vägen och ratten och säkerställer en fantastisk stabilitet, även i högre hastigheter