1. Electrified
 2. Plug-In Hybrid
 3. Hur laddhybrider fungerar
LADDHYBRID

SÅ FUNGERAR EN LADDHYBRID

Lexus laddhybrid låter dig njuta av det bästa från laddnings- och självladdningsteknik. Ta reda på hur det fungerar och varför det erbjuder den perfekta kombinationen av kraft, effektivitet och säkerhet.

 • VAD ÄR EN LADDHYBRID?

  En laddhybrid (eller PHEV) har både bensinmotor och elmotor. Batteriet, som kan laddas hemma eller vid en laddstation på vägen, är större än det som finns i en vanlig elhybrid. Detta innebär att du kan resa längre med enbart elkraft i EV-läge samtidigt som du har ett utsläppsnivå som är lika med noll. Nya Lexus NX, till exempel, låter dig njuta av 65 km avgasfri körning eller upp till 80 km vid stadskörning. En laddhybrid erbjuder extra säkerheten genom att bensinmotorn arbetar i ett mycket effektivt hybridläge vid högre hastigheter. Men motorn ger även en backup när batteriet är helt urladdat.

 • VARFÖR SKA JAG VÄLJA EN LADDHYBRID

  En laddhybrid erbjuder en perfekt lösning för dem som vill hitta balansen mellan elmotor och bensinmotor. Du kan njuta av bränslebesparingar och avgasfri körning vid lägre hastigheter. Att ladda elmotor i laddhybriden är enkelt, bekvämt och närvaron av bensinmotorn minskar "räckviddsångesten" hos de personer som väljer ett elfordon för första gången.

PRENUMERERA PÅ DET HELT NYA NX NYHETSBREVET

 • HUR LADDAR MAN EN LADDHYBRID?

  Laddhybrider har mindre batterier än helt eldrivna bilar vilket innebär att de kan laddas hemma eller på en laddstation. Hemma kan en vanlig hushållskontakt användas eller en väggbox installeras för effektivare laddning. Ute på vägen visar appen Lexus Link dig laddplatser, tillgänglighet och till och med kostnaden per km. Det finns offentliga laddningsstationer över hela Europa och där finns det alltid en laddkabel som du kan använda för att ladda din bil.

 • HUR KÄNNS DET ATT KÖRA EN LADDHYBRID

  En laddhybrid imponerar oavsett körstil. Nya NX erbjuder en perfekt balans mellan körkomfort och dynamik som vi kallar Lexus "Driving Signature". Vid lägre hastigheter i EV-läget är bilen helt tyst. Och vid acceleration sker övergången från el till bensin sömlöst och bilen presterar som vilket traditionellt fordon som helst om du kommer upp i högre hastigheter. Framför allt blir resan smidig och avkopplande.

 • UPPTÄCK DEN HELT NYA NX

  Ta reda på mer om nästa generations SUV som låter dig känna mer i varje ögonblick tack vare spännande nya funktioner och en djärv design.