1. Discover Lexus
  2. LDA Entries 2023
DESIGN

LEXUS DESIGN AWARD 2023: ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN

Lexus har nu tillkännagett att anmälan är öppen för LEXUS DESIGN AWARD 2023..

Den internationella designtävlingen har i syfte att uppmärksamma och inspirera nästa generations stora designtalanger. Tävlingen grundades 2013 och har sedan dess lyft kommande talanger till en global plattform för att synas och upptäckas. Inte minst blir det en lysande start på en fortsatt imponerande karriär. I takt med att tävlingen utvecklas, strävar Lexus mot att berika sin plattform för designtalangerna genom att på ett bredare sätt fokusera på den kreativa utvecklingen hos individen i fråga.

För att nå det här målet finns det en ny strömlinjeformad mall där fyra vinnare kommer att utses. Detta möjliggör för jury och mentorer att kunna dyka djupare i varje vinnares historia och bidrar till en rikare interaktion dem emellan. Mentorskapet fortsätter vara själva kärnan i tävlingen, där vinnarna får värdefull handledning från några av de starkaste lysande stjärnorna inom designvärlden idag. Ansökningar till LEXUS DESIGN AWARD 2023 är öppen fram till och med 16 oktober 2022.

Lexus söker innovativa idéer som bidrar till en ljusare framtid för alla genom design och teknik. Sökande kommer att få förklara hur deras kreativa koncept levandegör Lexus tre varumärkesprinciper: Anticipate (förutse), Innovate (förnya) och Captivate (fängsla, förtrolla). Idén ska kunna förhålla sg till de globala utmaningar som samhället står inför och även kunna kommunicera ett engagerande och innovativt sätt att bidra till en mer hållbar framtid med en hög nivå av glädje. Lexus söker efter fängslande design som kombineras med väl genomtänkta lösningar - design som på riktigt kan bidra till en ljusare framtid för människor och samhällen under alla olika omständigheter.

"Det senaste decenniet har klimatfrågan och andra problem svävat i luften i väntan på de rätta lösningarna. Med LEXUS DESIGN AWARD har vi välkomnat och uppmärksammat morgondagens kreatörer med framsyn och kreativ briljans och som kombinerar kraften inom design, till den stora utmaningen att skapa en bättre morgondag för alla människor. Jag väntar spänt på de nya talangerna och effektfulla idéerna som kommer debutera under LEXUS DESIGN AWARD 2023." säger Simon Humphries, chef för Toyota & Lexus Global Design.

JUDGING COMMITTEE

En noga utvald jury med erkända designexperter kommer att välja ut fyra vinnare bland de inskickade bidragen. Vinnarna kommer att ges möjlighet att delta i ett mentorsprogram med designledare inom flera dicipliner. Varje vinnare kommer att sponsras med en research- och utvecklingsbudget på upp till 3 miljoner japanska Yen för att täcka, inte bara prototypkonstruktionen, utan även andra relevanta kostnader som ingår i att förfina koncept och design, samt stötta den individuella kreativa utvecklingen.

Den här unika möjligheten till mentorskap finns i själva hjärtat av LEXUS DESIGN AWARD:s prestigefulla rykte. Under våren 2023 kommer de fyra vinnarna att få visa upp sin utveckling till juryn och mentorer genom att presentera sina färdiga arbeten.

Efter presentationen kommer vinnarna att ges möjlighet att konsultera med juryn på tu man hand. Utöver feedback på sina arbeten kommer de att få dela sina vsioner och få råd i sina karriärer och målsättningar som kommer stötta dem i deras fortsatta framgång.

Mentorer och domare i juryn kommer att avslöjas under hösten senare i år.<br><br> Officiell hashtag: #lexusdesignaward

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN FÖR LEXUS DESIGN AWARD 2023

TITLE LEXUS DESIGN AWARD 2023
SÖKANDEPERIOD 27 juli – 16 oktober 2022
GRUNDVALAR OCH BEDÖMNINGSKRITERIER

Hur kan designen göra alla människor lyckligare?

  • Hur utgår designen från Lexus tre grundpelare: Anticipate (förutse), Innovate (förnya) och Captivate (fängsla).

ANTICIPATE  

  • Förutser konceptet och designförslaget globala utmaningar som väntar det framtida samhället?

INNOVATE 

  • Visar designen prov på nytänkande och originalitet i sin grundtanke och sitt utförande?

CAPTIVATE 

  • Förmår designen fascinera och fängsla i sin grundtanke och sitt utförande?
MENTORER Kommer att presenteras under hösten senare i år
VINSTKATEGORIER Fyra vinnare
PRISER
  • Fyra vinnare kommer att ges möjlighet till ett mentorskap - en serie med flera tillfällen med mentorer inom olika discipliner för att guida vinnarna i att utveckla idéerna till prototyper.
  • Fyra vinnare kommer att få synas i media globalt för att driva deras karriärer framåt. 
  • Fyra vinnare kommer att bli sponsrade med upp ill 3 miljoner JPY var för att producera sina prototyper och för att täcka övriga relevanta kostnader kring utvecklingen av sina koncept och sin design.
  • Fyra vinnare kommer att ges möjlighet att utveckla sina professionella horisonter genom att involvera domarna i juryn under en dialog på tu man hand.

För mer information om tävlingen, regler etc , läs mer här.

ORGANISATÖR Lexus International

OM LEXUS

Lexus lanserades 1989 med sin flagskeppssedan som bjöd på en unik körupplevelse vilket bidrog tilll att premiumsegmentet inom bilindustrin formades. 1998 introducerade Lexus en crossover i premiumkategorin med Lexus RX. 2006 lanserades världens första premiummodell som hybrid. Sedan dess har vi sålt mer än 2,02 miljoner hybrider.

Lexus är ett globalt premiumvarumärke inom bilar med ett helhjärtat engagemang gentemot vågad, kompromisslös design, exceptionellt hantverk och enastående prestanda. Lexus har utvecklat sina modeller för att möta nästa generations behov när det kommer till premiumbilar och finns idag tillgängligt i över 90 länder/regioner världen över.

Teamet bakom Lexus runt om i världen är dedikerade att skapa otroliga upplevelser som är unikt för just Lexus och som även ger glädje och förändrar världen.

 

| OM LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD grundades 2013 och är en internationell tävling för nästa generations designtalanger från hela världen. Tävlingen strävar mot att bidra till samhället genom att stötta designers och kreatörer vars arbete visar potential mot att skapa en bättre framtid. Fyra vinnare ges den ovanliga möjligheten att få skapa prototyper av sina idéer under mentorskap från några världsledande designers. LEXUS DESIGN AWARD ger globalt mediautrymme för att driva vinnarnas professionella karriärer framåt.