1. Discover Lexus
  2. RX på filmfestivalen i Venedig

HELT NYA LEXUS RX SPELAR HUVUDROLLEN PÅ FILMFESTIV

  • Lexus tillkännagiven som den officiella bilen för den 79:e internationella filmfestivalen i Venedig – La Biennale di Venezia – och återvänder som sponsor för sjätte året i rad
  • Lexus helt nya premium-SUV RX kommer spela en huvudroll på festivalens röda matta
  • Festivalen lockar världsberömda skådespelare, kändisar och kreatörer till ön Lido di Venezia från 31 augusti till 10 september 2022

Lexus bekräftar på nytt sin nära koppling till film- och konstvärlden. Den här gången i rollen som officiell bil för den 79:e internationella filmfestivalen i Venedig – La Biennale di Venezia.

För sjätte året i rad är Lexus huvudsponsor för en av världens mest prestigefyllda filmevenemang. Och huvudrollen spelas av Lexus helt nya premium-SUV RX.

Lexus och RX kommer synas på röda mattan på ön Lido di Venezia från 31 augusti till 10 september. Festivalen kommer också fungera som den italienska premiären av nya RX – en SUV som perfekt uttrycker de kvaliteter av hantverk, teknik och innovation som Lexus delar med världens mest hyllade filmskapare.

Helt nya RX lanseras i slutet av detta år och kommer presentera ett tekniskt genombrott med Lexus första prestandafokuserade hybrid, den turboladdade RX 500h med DIRECT4 fyrhjulsdrift. RX 500h lanseras tillsammans med RX 450h+ som är den första RX laddhybrid samt nya RX 350h elhybrid.

"Vi är glada och stolta över att återvända till Venedig och har äran att visa upp de värderingar som utmärker vårt varumärke", säger Maurizio Perinetti, Direktör för Lexus Italien. "Det här är en prestigefylld och högprofilerad scen för premiären av helt nya RX, en av våra mest ikoniska modeller. Vi hoppas att festivalen och dess publik kommer att känna igen och uppskatta designen, kvaliteten, tekniken och det miljöfokus som vi har investerat i nya RX och skapandet av ännu en fantastisk Lexusupplevelse.”

Som festivalens officiella bil kommer helt nya Lexus RX användas för att köra festivalgäster, kändisar och tjänstemän till och från röda mattan-evenemang. Även andra modeller från Lexus Electrified-serie kommer spela en viktig roll, inklusive den helt elektriska UX 300e. I linje med evenemangets glamour kommer Lexus flotta även innehålla LC Convertible – en flerfaldigt prisbelönt flaggskeppsmodell.