1. Discover Lexus
  2. Takumi living
HANTVERK

LIVET SOM EN TAKUMI

Det tar 10 000 timmar att bli expert, men 60 000 timmar att bli en Takumi. Denna unika dokumentär berättar historien om fyra hantverksmästare.

INGA GENVÄGAR

Det finns bara en väg till ett extraordinärt hantverk och det är att i alla lägen vara uppmärksam på varje enskild detalj. Få en exklusiv inblick i hur vi på Lexus alltid tar varje del av processen på lika stort allvar. Från testförarna som säkerställer att varje Lexus beter sig som den ska i trafiken till platsen där våra framtida Takumi tränar sina sinnen.

Ett av de prov som våra blivande Takumi utsätts för är våra guerillatest där vi avsiktligt planterar produktionsfel för att på så sätt testa och träna deras färdigheter.

MÄNNISKAN OCH TEKNIKEN

Ett oslagbart hantverk kan bara åstadkommas när människan och tekniken arbetar i total symbios. Genom att kombinera de unika sinnen våra hantverksmästare utvecklat med konsekvent och effektiv robotteknik har Lexus uppnått en oöverträffad hantverkskvalitet.

ÖVERMÄNSKLIG

Efter decennier av träning har Lexus Takumi utvecklat näst intill övermänskliga sinnen. De har en syn som upptäcker avvikelser som är omöjliga för ett otränat öga att se, en hörsel som kan kalibrera en motor med kirurgisk precision samt känsel som upptäcker avvikelser på millimeternivå.