1. New Cars
 2. The Drive Is Everything
100% ELEKTRISK, 100% LEXUS

RZ

UNDERHÅLLNING ÄR ALLT

Tack vare intuitiv teknik som till exempel vår intelligenta röstassistent "Hey Lexus", och en vindrutedisplay som är placerad perfekt i ögonhöjd, kan du upptäcka hur en förarcentrerad resa verkligen känns.

The exterior of a Lexus RZ

HELT NYA LEXUS RZ 450e

RZ är mer än sina imponerande siffror. Den erbjuder en helt elektrisk upplevelse bakom ratten. Men framför allt är det en välbyggd Lexus som utstrålar karaktär samtidigt som den har en stor aptit på snäva kurvor och en räckvidd på över 400 km enligt WLTP.

 • KAROSS
  En stor SUV
 • SÄTEN
  5
 • UTRUSTNINGSNIVÅER
  3
HELT NYA LEXUS RZ 450e

STARK NÄRVARO

Lexus RZ 450e har en fantastisk design och är just nu vår absolut modernaste SUV. Den nya spindelformade karossen är elegant och den breda hållningen tar för sig ute på vägen. De kaxiga karossdragen ger även RZ en sportig karaktär samtidigt som det inte går att ta miste på att detta är en SUV som tar dig dit du ska på ett bekvämt sätt.

 • ELEKTRISK UPPLEVELSE
 • STARK NÄRVARO
 • MODERN ELEGANS
RZ EXTERIÖR

HÖG POTENTIAL

RZ är den första Lexus-modellen med 100% eldrift som vi har utvecklat från grunden. Den förverkligar den spännande potentialen i ny teknik som förhöjer prestanda och ger mer körglädje. Bilen är smidig och intuitiv och utstrålar självförtroende, kontroll och komfort.

RZ EXTERIÖR

KRAFTFULL OCH BALANSERAD

Eftersom RZ inte behöver någon förbränningsmotor har vi kunnat göra motorhuven lägre, vilket bidrar till en extra aerodynamisk profil. Sidorna har fått sportinspirerade linjer som sträcker sig över hela sidan medan en skarp frontdesign skapar en känsla av energi och rörelse.

RZ EXTERIÖR

KOPPLAR SAMMAN BIL OCH FÖRARE

RZ har det nya DIRECT4-systemet. Den här exklusiva och intelligenta tekniken balanserar ständigt dragkraften mellan främre och bakre e-axlar och ger tyst, effektiv och sömlös drivkraft. Resultatet är en stressfri och intuitiv prestanda.

RZ EXTERIÖR

EN ELEKTRISK NÄRVARO

RZ har en futuristisk karossdesign som har sin grund i konceptet Lexus Electrified. Den är elegant och har ett sportigt temperament som vittnar om ett stolt japanskt arv och en gedigen hantverkstradition samtidigt som det är vår modernaste bil hitintills.

HELT NYA LEXUS RZ 450E

LIKA GENOMARBETAD SOM ELEGANT KUPÉ

RZ:s interiör ger en inblick i hur framtiden hos oss på Lexus ser ut. Allt från de skimrande effekterna av de skiftande ljuskällorna till den fantastiskt moderna Tazuna-designen avslöjar hur vårt nya futuristiska designspråk tar form.

 • KONST MÖTER HANTVERK
 • MYCKET MODERNT
 • UTSÖKT KOMFORT
RZ INTERIÖR

LIKA UNIK SOM PERSONLIG

Att köra RZ är väldigt smidigt. Kupéns genomtänkta design kallas Tazuna och är ett lika estetiskt som intuitivt kupékoncept där alla knappar och reglage är placerade med precision i anslutning till förarens synfält.

RZ INTERIÖR

FÖRUTSER DINA BEHOV

Interiören är utformad utifrån den japanska filosofin Omotenashi, som står för traditionell japansk gästfrihet. I grunden betyder det att vi förutser dina behov och sedan skapar en miljö som gör att du får en bekymmersfri upplevelse.

RZ INTERIÖR

DIGITAL FOKUS

Den senaste generationen av Lexus Safety System+ har höga nivåer av intelligent skydd. Navet för multimedie- och uppkopplade tjänster är den extra stora 14” skärmen med pekfunktion.

RZ INTERIÖR

EN LUGN STUND

Man kan verkligen känna hur noggranna Lexus hantverkare har varit när de skapade RZ. Varje millimeter av bilens interiör är noggrant genomtänkt vilket gör att det är få elbilar som kan leverera denna höga komfort under hela resan.

HELT NYA LEXUS RZ 450E

DETTA ÄR LEXUS ELECTRIFIED

A person standing to a Lexus RZ.
A person standing next to a Lexus RZ.
RZ 450e

PIONJÄR INOM ELEKTRIFIERING

I nästan 20 år har Lexus varit ledande inom elektrifiering i premiumbilssegmentet. Våra fordon utmärker sig för sin sofistikering, beprövade kvalitet och prisbelönta tillförlitlighet. För oss innebär nämligen elektrifiering mer än bara batterier och motorer. Med RZ är drivkraften allt. Den reagerar omedelbart på alla dina rörelser och skapar ett unikt band mellan bil och förare.

The exterior of a Lexus RZ
RZ 450e

EN HELT ELEKTRISK FRAMTID

Tack vare ett stort och ständigt växande laddningsnätverk över hela Europa har den helelektriska visionen äntligen blivit verklighet. Upplev banbrytande innovationer, minskade driftskostnader, sömlös uppkoppling och prestanda som är snällare mot planeten. Lär dig mer om hur din RZ fungerar och hur den kommer att förändra ditt sätt att köra.

The Lexus RZ plugged into a charge point.