1. New Cars
  2. RX
  3. RX World Premiere
EN IKON I SITT LIVS FORM

HELT NYA LEXUS RX

Nu kommer den femte generationen av Lexus RX – bilmodellen som ritade om kartan för hur en SUV kan vara.

HELT NYA LEXUS RX

FÖRBÄTTRAD KÖRUPPLEVELSE

Körupplevelsen i nya RX har vässats från grunden, med lägre tyngdpunkt, sänkt vikt, styvare kaross och nya drivlinor. Allt för skapa en bättre dialog mellan bil och förare. Nya RX har begåvats med en nydesignad bakvagn för en mer responsiv fjädring. Något som förbättrar prestanda, komfort och precision.
HELT NYA LEXUS RX

ETT NYTT DESIGNKAPITEL

Att RX är helt ny både känns och syns. Lexus-grillen är mer integrerad i bilens front och strålkastarna slankare. I profil syns det tydligt att RX blivit sportigare. Motorhuven är längre, taklinjen sänkt (10 mm) och hjulbasen förlängd med 60 mm. De större hjulen på 21 tum förstärker intrycket. Nytt är också att Lexus namn skrivs centrerat ovanför baklyktorna som förenas i en horisontell linje. Spårvidden bak har ökat med 40 mm. Tillsammans ger det nya RX en helt annan närvaro på vägen.
HELT NYA LEXUS RX

UPPGRADERAD PREMIUMKÄNSLA

Mötet mellan högklassiga material och den senaste tekniken förstärker känslan av välbefinnande och förstklassig komfort. Framstolarna är nya och designade för bättre stöd, värme och ventilation. Syntetisk läderinredning finns också tillgänglig. 
HELT NYA LEXUS RX

FÖRARFOKUSERAD COCKPIT

Förarmiljön kallas ”tazuna” och hämtar inspiration från flyget och en ryttare till häst. Alla reglage och informationskällor är placerade lättillgängligt för att minimera ögon- och huvudrörelser. RX svarar intuitivt på varje rörelse från föraren, vilket ger både bättre kontroll och ökad säkerhet.

LEXUS RX GALLERI

VÄLJ MELLAN TRE OLIKA HYBRIDER

Nya RX kommer till Sverige med tre drivlinor – alla elektrifierade hybrider. 

HELT NYA LEXUS RX

Vår första RX som laddhybrid

RX 450h+ har en fyrcylindrig 2,5-liters hybridmotor och ett uppladdningsbart litiumjonbatteri på 18,1 kWh. Batteriet ger en räckvidd för eldrift på mer än 65 km. En extra elmotor bak möjliggör full fyrhjulsdrift.
HELT NYA LEXUS RX

Vår första RX som turboelhybrid

Med sin unika turboladdade hybrid levererar RX 500h prestanda utöver det vanliga. RX 500h har dubbla elmotorer, den främre (mellan förbränningsmotorn och växellådan) har koppling på båda sidorna, vilket ger en flexiblare kraftleverans. Bak finns en e-axel, dvs en kompakt elmotor på 80 kW direkt mellan bakhjulen. Den 6-växlade automatlådan skickar 371 hästkrafter från 2,4 liters turbomotorn direkt ner till hjulen med hjälp av Direct4. Med ett vridmoment på Nm 645 ger RX 500h föraren all kraft som behövs för en dynamisk upplevelse bakom ratten.
HELT NYA LEXUS RX

Vår senaste RX som elhybrid

Vår senaste elhybrid är både jämnare och mer effektiv än tidigare generationer. Motorn på 2,5 liter och 245 hästkrafter tar bilen från noll till hundra på 8,0 sekunder.
HELT NYA LEXUS RX

SÄKERHET I VÄRLDSKLASS

RX erbjuder den senaste generationen av Lexus Safety System+, med förbättrad krockvarning, proaktiv körhjälp som styr-, körfälts- och fillhållningsassistans och vingelvarning. Ytterligare säkerhetssystem finns som tillval.
HELT NYA LEXUS RX

INNOVATIV MULTIMEDIA OCH UPPKOPPLING

Nya RX kommunicerar med föraren via en pekskärm på 14 tum (en av de största i sin klass). Vid sidan av det inbyggda navigationssystemet tillhandahåller RX också molntjänster. Det betyder att bilen alltid är uppkopplad för att snabbt kunna rapportera om vägförhållanden, trafikhändelser och olyckor.

Föraren har också tillgång till den smarta röstassistenten ”Hej Lexus”. Föraren kan koppla upp sin mobiltelefon trådlöst via Apple CarPlay eller ansluta till Android Auto med sladd. Mobilen kan också snabbladdas trådlöst via en laddningsbricka.

HELT NYA LEXUS RX

ANSLUTNA TJÄNSTER VIA APP

Förutom etablerade Lexus Link Pro-fjärrfunktioner som köranalys, hybridcoaching, bränslenivåövervakning och "hitta min bil", finns nya funktioner tillgängliga för RX 450h+. Exempelvis övervakning av batteriladdningsnivån, schemaläggning av laddning och en laddningstimer. Appen kan också öppna dörrar och baklucka, kontrollera klimatanläggningen och få lyktorna att blinka för att lättare hitta bilen på en parkering. De uppkopplade tjänsterna ingår som standard i fyra år.
HELT NYA LEXUS RX

MER UTRYMME

Nya RX känns märkbart rymligare. Det utökade axelavståndet ger rejält med komfort på alla fem sittplatser. Inte minst benutrymmet har förbättrats. Alla säten har fått ny design och funktioner har förpackat lite smartare. Bagageutrymmet är numera 50 mm längre, samtidigt som lasttröskeln kunnat sänkas med 30 mm.
HELT NYA LEXUS RX

VÄLKOMNANDE BELYSNING

I RX kan stämningsbelysningen anpassas efter passagerarnas önskemål och humör. Det unika ljuset med 64 färger och 14 teman är ett exempel på Lexus ”omotenashi” – en gästvänlighet djupt förankrad i den japanska folksjälen.
HELT NYA LEXUS RX

F SPORT EDITION

Sportiga RX 500h går att få i en extra läcker förpackning, kallad F Sport. Fjädring och bromsar har uppgraderats. Bilen har också fått en modifierad front och aerodynamiska spoilers fram och bak. Black & Dark Rose – F Sports egen accentfärg, liksom dekor i aluminium, återkommer i flera detaljer.