1. New Cars
  2. RX
  3. Översikt

RX Luxury

SUV 5-d

Lexus RX
Från
946 000 kr
1.1 l/100 km
25 g/km
2,4 VVT-i Lexus Hybrid Drive

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/compare-v2/se/sv

Fokus på detaljerna

TREDJE GENERATIONEN AV LEXUS SAFETY SYSTEM +

Helt nya RX är utrustad med den tredje generationen av Lexus Safety System +. Här ingår bland annat Proactive Driving Assist med styrhjälp och en ny Förarmonitor som kontrollerar föraren och därmed direkt noterar tecken på trötthet eller distraktion. Proactive Driving Assist använder dessutom en frontkamera som bestämmer bilens vinkel samtidigt som den justerar styrkraften när man närmar sig en sväng.

SPINDELKROPP / SIGNATURGRILL / TRIPPLA LED-STRÅLKASTARE

Lexus designers valde att använda sig av den nya designfilosofin "spindelkropp" när de skapade helt nya RX. Detta resulterade i en förbättrad integrering av signaturgrillen som uttrycker en känsla av elektrifierad kraft och en låg tyngdpunkt. Kompaktare och smidigare strålkastare, luftintag och en bredare spårvidd (15 mm) befäster RX stabila utstrålning som är laddad med självförtroende. Elegantare, skarpare och mer horisontella LED-strålkastare med BladeScan® med 3-projektorer ger dessutom det Adaptiva helljussystemet (AHS) ett lika sofitikerat som distinkt uttryck.

DIRECT4 / E-FOUR POWER CONTROL

Kraftöverföringen i RX 500h styrs av DIRECT4, en exklusiv drivkraftsteknik från oss på Lexus. Detta nya system balanserar kraften och vridmomentet mellan fram- och bakaxlarna i alla körsituationer, mer exakt än vad något annat mekaniskt system gör. DIRECT4 gör dessutom att föraren känner en harmoni mellan vägen och ratten vilket garanterar en förbättrad stabilitet och utmärkt kördynamik i höga hastigheter. Den elektriska fyrhjulsdriften E-FOUR ingår när du väljer nya RX 350h eller RX 450h+. Laddhybriden RX 450h+ har dessutom uppgraderats så att den bakre elmotorn på 40 kW alltid är i drift, vilket ger ett högre vridmoment och bättre dragkraft.

Utforska i 360°

Helskärm Stäng