1. New Cars
 2. RX
Helt nya Lexus RX är laddad med självförtroende tack vare sin djärva SUV-design som utstrålar elektrifierad kraft och beslutsamhet. Interiören är också uppdaterad med det förarcentrerade  designkonceptet Tazuna och dessutom finns en skinnfri klädsel som tillval. Så om du verkligen vill uppleva något extra är det bara att sätta dig bakom ratten i den nya laddhybriden RX 450h+, turboelhybriden RX 500h eller den självladdande elhybriden RX 350h. 
 • TA DIG LÄNGRE MED RX 450h+

  Upptäck den helt nya laddhybriden Lexus RX 450h+ – det perfekta valet för dig som vill köra en SUV i premiumklassen.

   

 • FILMFESTIVALEN I VENEDIG

  Den internationella filmfestivalen i Venedig 2022 var en perfekt plats för att presentera våra elektrifierade Lexus-modeller, inklusive den helt nya SUV:en Lexus RX.                                                        

 • NÄSTA KAPITEL I LEXUS DESIGNHISTORIA

  Helt nya RX presenterar nästa kapitel i Lexus nya designfilosofi. Mest på grund av den förlängda motorhuven, de skulpterade dörrarna, större hjul och en ny "spindelkropp"-design.                                                         

VÄLJ DRIVLINA

VÄLJ UTRUSTNINGSNIVÅ:

5 Val

No results

 • RX - Comfort - SUV 5-d

  RX Comfort

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  739 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   6.3 l/100 km
  • CO2
   143 g/km

  Från

  811 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   1.1 l/100 km
  • CO2
   25 g/km
 • RX - Executive - SUV 5-d

  RX Executive

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  796 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   6.3 l/100 km
  • CO2
   143 g/km

  Från

  862 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   1.1 l/100 km
  • CO2
   25 g/km
 • RX - F Sport Design - SUV 5-d

  RX F Sport Design

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  897 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   1.1 l/100 km
  • CO2
   25 g/km
 • RX - Luxury - SUV 5-d

  RX Luxury

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  946 000 kr

  Elektronisk Steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning
   1.1 l/100 km
  • CO2
   25 g/km
 • RX - F Sport+ - SUV 5-d

  RX F Sport+

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  960 900 kr

  6-stegad Automat AWD | AWD
  • Blandad körning
   8.1 l/100 km
  • CO2
   183 g/km

UTRUSTNINGSNIVÅN F SPORT

 • UTRUSTNINGSNIVÅN F SPORT FINNS TILLGÄNGLIG NÄR DU VÄLJER RX 450h+

  När du har bestämt dig för laddhybriden RX 450h+ kan du välja till den exklusiva sportinspirerade utrustningsnivån F SPORT. 

  Denna utrustningsnivå erbjuder en frontgrill med luftintag i svart mesh-design som förstärker RX framtoning och närvaro på vägen. Stötfångarna är svarta både fram och bak samtidigt som de är utrustade med inlägg i satinsilver vilket accentuerar den sportiga framtoningen hos RX F SPORT. Dessutom kan du förutom sju premiumlackfärgsalternativ välja mellan ytterligare två lackfärger – F White och Sapphire Blue.

 • DJÄRVT F SPORT-UTSEENDE

                                                                                   Det djärva utseendet hos RX F SPORT förhöjs av de eleganta svarta yttre spegelkåporna och de dynamiska svarta 21" fälgarna med samma design som F SPORT Performance men med en distinkt glansig finish. Det syns snabbt att det är en RX F SPORT genom att det legendariska Lexus F-märket subtilt presenteras på en silverfärgad bakgrund på sidan av RX ikoniska kaross.

 • ELEGANT KOMFORT

                                                                                    Den rena och rymliga kupén i RX F SPORT har skapats av Lexus berömda hantverksmästare – Takumi. Belysningen inne i kupén finns i flera färgval och sätesklädsel i äkta skinn är standard på RX F SPORT. Det finns även fyra interiöra färgkombinationer att välja mellan inklusive de ljusa alternativen Ammonite Sand och Hazel. Bakom ratten hittar du intuitiva reglage som är skapade utifrån vårt designkoncept Tazuna. Denna genomtänkta design förenklar placering och användning av reglage vilket gör att föraren  kan fokusera 100% på körglädjen som RX F SPORT erbjuder.

LÄS MER OM VÅRA PROVKÖRNINGAR

VILLKOR

Du måste provköra en Lexus för att kunna uppleva den på riktigt. Du väljer själv vilken modell du vill provköra, var du ska hämta upp bilen och hur länge du vill provköra den.

PRESTANDA

 • EXTREMT STARK PLATTFORM

  Helt nya RX är byggd på vår GA-K-plattform vilket innebär att hjulbasen har förlängts, men även att tvärbalkar och bättre hjulupphängning integrerats för att öka bilens styvhet. Denna förstärkning har gjort det möjligt för Lexus ingenjörer att ställa in fjädringen mer exakt, vilket förbättrar både prestanda och komfort. Den nya plattformen är 90 kg lättare och har en lägre tyngdpunkt. Samtidigt har hjulbasen förlängts med 60 mm, den totala längden bibehållts, spåret har blivit bredare och hjulen större vilket ger en säkrare hållning och ett bättre grepp.

 • DIRECT4 / E-FOUR POWER CONTROL

  Kraftöverföringen i RX 500h styrs av DIRECT4, en exklusiv drivkraftsteknik från oss på Lexus. Detta nya system balanserar kraften och vridmomentet mellan fram- och bakaxlarna i alla körsituationer, mer exakt än vad något annat mekaniskt system gör. DIRECT4 gör dessutom att föraren känner en harmoni mellan vägen och ratten vilket garanterar en förbättrad stabilitet och utmärkt kördynamik i höga hastigheter. Den elektriska fyrhjulsdriften E-FOUR ingår när du väljer nya RX 350h eller RX 450h+. Laddhybriden RX 450h+ har dessutom uppgraderats så att den bakre elmotorn på 40 kW alltid är i drift, vilket ger ett högre vridmoment och bättre dragkraft.

 • ADAPTIV FJÄDRING*

  RX nya bakre fjädring med multi-länk ger överlägsen stabilitet i sidled samt medför anti squat-egenskaper vilket ökar prestandan avsevärt. Det innebär att RX klarar av att hantera högre vridmoment samtidigt som den minskar buller, vibrationer och ojämnheter. Den Adaptiva fjädringen (AVS) är särskilt anpassad för att förbättra upplevelsen bakom ratten samtidigt som systemet effektivt styr dämpningen på alla fyra hjulen.

  *Finns endast på RX 500h. Eller om du väljer utrustningsnivån Luxury när du väljer RX 450h+.

Laddhybriden RX 450h+ är exceptionellt tyst och har ett totalt CO2-utsläpp på imponerande 1,1-1,2 g/km vilket gör att den sätter en ny standard i hybridsegmentet. Med en effekt på 309 hk erbjuder den en spännande acceleration från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder, tack vare ett laddhybridsystem med stor kapacitet som kombinerar en 2,5-liters bensinmotor med en motor/generator och ett 18,1 kWh litiumjonbatteri. Tillsammans med en klassledande eldriven räckvidd på upp till 69 km (blandad körning, upp till 90 km i staden) kan RX 450h+ nå upp till 135 km/h i EV-läget.

Den nya turboelhybriden RX 500h är konstruerad för att erbjuda avancerad elektrifierad prestanda. Kraften kommer från ett helt nytt hybridsystem bestående av en 2,4-liters turbomotor och en 6-växlad automatisk växellåda på 371 hk eller 273 kW. Detta kraftpaket gör att du når 0-100 km/h på 6,2 sekunder. Kontrollsystemet DIRECT4 skapar dessutom en bättre harmoni mellan föraren och vägen vilket garanterar en fantastisk stabilitet, även i höga hastigheter.

RX 350h kombinerar sömlöst kraften från en 2,5-liters bensinmotor med en eller flera elmotorer, vilket ger 250 hk eller 184 kW. Det innebär att denna SUV gör 0-100 km/h på 7,9 sekunder samtidigt som CO2-utsläppet är 142-149 g/km och bränsleförbrukningen ligger på 6,3-6,6 l/100 km. Och eftersom systemet laddas när du kör eller bromsar in är batteriet ofta laddat och redo för nästa äventyr.

SÄKERHET

 • TREDJE GENERATIONEN AV LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Helt nya RX är utrustad med den tredje generationen av Lexus Safety System +3. Här ingår bland annat  Proaktiv förarassistans med styrhjälp och en ny Förarmonitor som kontrollerar föraren och därmed direkt noterar tecken på trötthet eller distraktion. Proaktiv förarassistans använder dessutom en frontkamera som bestämmer bilens vinkel samtidigt som den justerar styrkraften när man närmar sig en sväng.

 • FÖRBÄTTRAT KROCKSKYDDSSYSTEM

                                                                                          Det förbättrade krockskyddssystemet gör att fler potentiella kollisioner kan undvikas, till exempel vid vänstersvängar och högersvängar eller vid mötande trafik. Systemet kan även upptäcka kollisionsrisker när en fotgängare närmar sig bilen i till exempel en korsning. Förmågan att undvika kollisioner ökar även markant tack vare att RX styr och ger bromshjälp vid akut fara. 

 • DYNAMISK AKTIV FARTHÅLLARE

                                                                                  Systemet använder en sensor med millimetervågsradar och en kamera som upptäcker fordonet framför samtidigt som det ser till att RX håller ett lämpligt avstånd. Om fordonet framför stannar, stannar RX också. När fordonet kör iväg igen kommer RX också att göra det. Vår nya SUV känner nämligen snabbt igen mötande trafik. Och tillsammans med Körfältsassistansen följer den en mer naturlig linje i kurvor. Den Dynamiska aktiva farthållaren förhindrar även att du krockar med ett långsammare fordon som kör i den yttre körbanan.

RX är utrustad med vårt senaste system Obstacle Anticipation Assist och RX banbrytande nya Proaktiva  förarassistans. Dessa system övervakar trafikanter och föremål framför RX och bromsar in eller korrigerar styrningen så att du alltid kan hålla ett säkert avstånd. Inbromsningsassistansen hjälper dig när du släpper gaspedalen före en kurva, eller om ett fordon framför dig bromsar in, vilket skapar en mjukare och säkrare inbromsning. Systemet justerar även styrhjälpens kraft för att underlätta säker och exakt styrning genom hela kurvan.

Vårt banbrytande Adaptiva helljussystem (AHS) med Bladescan®-teknologi ger förarna ett större synfält jämfört med konventionella LED-strålkastare. Systemet har genomgått utförliga tester som visar att fotgängare och vägskyltar kan ses tidigare utan att riskera att andra trafikanter bländas. Detta lyckas vi med genom att Bladescan-teknologin använder tolv lysdioder som projiceras på en bladformad spegel som roterar med 6 000 varv per minut och sedan genom en lins vilket producerar en bred strålkastarstråle.

Förutom en oerhört stark säkerhetscell har skyddet i RX förtärkts genom 12 SRS-krockkuddar. Det innebär att RX är utrustad med en tvåstegs krockkudde och knäkrockkuddar för föraren samt en enstegs krockkudde för den främre passageraren. Dessutom finns det en mittkrockkudde som minskar kontakten mellan föraren och den främre passageraren, sidokrockkuddar på framsätena och skärmkrockkuddar som löper längsmed hela bilen på båda sidorna av förarhytten.

DJÄRV DESIGN

 • LÄTTMETALLFÄLGAR MED NY DESIGN

                                                                                    Lättmetallfälgarna på 21" är utrustade med 20 ekrar, metallfinish och maskinbearbetade detaljer. Dessa nya lättmetallfälgar ger nya RX ett utseende med en omisskännlig distinktion och ingår alltid när du väljer utrustningsnivån Luxury.

 • SPINDELKROPP / SIGNATURGRILL / TRIPPLA LED-STRÅLKASTARE

  Lexus designers valde att använda sig av den nya designfilosofin "spindelkropp" när de skapade helt nya RX. Detta resulterade i en förbättrad integrering av signaturgrillen som uttrycker en känsla av elektrifierad kraft och en låg tyngdpunkt. Kompaktare och smidigare strålkastare, luftintag och en bredare spårvidd (15 mm) befäster RX stabila utstrålning som är laddad med självförtroende. Elegantare, skarpare och mer horisontella LED-strålkastare med BladeScan® med 3-projektorer ger dessutom det Adaptiva helljussystemet (AHS) ett lika sofitikerat som distinkt uttryck.

 • LEXUS SIGNATUR DESIGN / RÖRELSESTYRD BAKLUCKA

  När du ser RX bakifrån upptäcker du direkt det distinkta L-formade bakljuset som sträcker sig över hela RX baklucka. Det linjeformade bakljus understryker RX ikoniska form, medan den bredare spårvidden (65 mm) förstärker RX hållning. En ny designdetalj är även den nya LEXUS-logotypen som är placerad på bakluckans mitt. För att det ska bli enklare att fylla eller tömma bagaget har RX även en responsiv rörelsestyrd elektrisk baklucka vilket är extra bekvämt när du har händerna fulla. När du har nyckeln i fickan är det bara att placera foten under den bakre stötfångaren och vips öppnas den rörelsestyrda bakluckan automatiskt.

För att göra kupén ännu mer förarfokuserad har Lexus utvecklat designkonceptet Tazuna. Namnet kommer från det japanska ordet för "hästens tyglar" och fokuserar på direkt, men samtidigt intuitiv, kontroll. Multimediaskärmen och Vindrutedisplayen är grupperade så att innehållet kan läsas utan att du behöver lyfta blicken från vägen framför dig. Våra designers skapade även en lika minimalistisk som intuitiv kupé genom att enbart använda material av högsta kvalitet. En ny men ack så viktig höjdpunkt är dessutom möjligheten att kunna välja en helt skinnfri interiör. När du väljer utrustningsnivån Comfort är det inte bara sätena utan även ratten och växelspaken som är täckta med en Tahara-klädsel av högsta kvalitet.

Med den nya funktionen Lexus Mood Select kan du skräddarsy RX interiöra belysning via en palett på totalt 64 färger. Med dessa färger, och vår designfilosofi L-finesse, som grund har Lexus inredningsdesigners utvecklat fjorton unika färgkombinationer. Färgerna syftar till att ge en anda av "Omotenashi" och har inspirerats av naturfenomen som:

 • Helande: Ett "helande" rum där energin från den gröna naturen och livets kraft lever i dynamisk samexistens.
 • Avkoppling: Varma nyanser skapar en avkopplande atmosfär full av vitalitet som resonerar med solljusets tillfälliga övergångar och jordens hjärtslag.
 • Uppfriskande: Vita toner skapar ett uppfriskande solljus som på ett mjukt sätt väcker alla sinnen till liv.
 • Fokusera: De mystiska svala nyanserna gör att du kan fokusera bättre.
 • Uppiggande: Rena eldliknande toner skapar en uppiggande atmosfär för föraren och påminner om hur en låga förändras när temperaturen skiftar.

INNOVATIV TEKNOLOGI

 • LJUDANLÄGGNING FRÅN MARK LEVINSON* MED 21 HÖGTALARE

  När du sitter bakom ratten i nya Lexus RX är den nästan helt tyst. Men så fort du vill bryta tystnaden finns den skräddarsydda ljudanläggningen Mark Levinson Premium Surround Sound med 21 högtalare. Detta exklusiva system är standard när du väljer en högre utrustningsnivå och har utvecklats i ett nära samarbete mellan Lexus och Mark Levinson. Ljudanläggningen är på så sätt optimerad för RX unika interiör. Systemet är även utrustat med ClariFi vilket ger en oöverträffad hemmabioupplevelse i 7.1 format. Med hjälp av ett nytt 3D Surround Mark Levinson Surround System och Quantum Logic Immersion, som analyserar den komprimerade ljudkällan och kompletterar förlorad data, kan vi nå en exceptionell ljudkvalitet. En 22 cm subwoofer är dessutom placerad i bagageutrymmet och hjälper på så sätt till att ta ljudupplevelsen till nästa nivå.

  *Finns endast på RX 500h. Dessutom ingår det när du väljer RX 450h+ med utrustningsnivån Luxury.

 • DIGITAL 360°-VY

                                                                                        För att underlätta navigering i trånga utrymmen ger den digitala panoramaskärmen en 360°-vy i realtid. Systemet skapar även en virtuell 3D-bild av din RX och visar på så sätt fordonet uppifrån, med hjälpsamma linjer på skärmen som på ett smidigt sätt underlättar manövreringen: 

  • Med utökad vy vid sidan av bilen kan du kontrollera hur nära du kommer att vara mötande trafik på en smal väg.
  • Kurvljus hjälper dig att undvika att köra på trottoarkanter vid snäv kurvtagning.
  • Kollisionsassistansen varnar för fordon och hinder som närmar sig, både framifrån och på sidorna av bilen.
  • Krockskyddssystemet och parkeringssupporten varnar för en eventuell kollision och vidtar till och med förebyggande åtgärder.
  • Nya RX läser även av ojämnare underlag i vägbanan vilket gör att resan både blir smidigare och bekvämare för alla passagerare.
 • E-LATCH DÖRRÖPPNINGSSYSTEM

                                                                                          RX elektroniska dörröppningssystemet E-latch är kopplat till bilens monitor för döda vinkeln. Det  exklusiva E-latch dörröppningssystemet förhindrar att passagerarna öppnar dörren i händelse av att bilar eller cyklister närmar sig RX bakifrån. Vi uppskattar att detta system kan bidra till att förhindra mer än 95 % av de olyckor som orsakas av dörröppning.

Fordonsdata projiceras i färg direkt på vindrutan. Med denna 10" stora Vindrutedisplay kan du kontrollera navigering, säkerhetsfunktioner, information och ljudinställningar utan att släppa blicken från vägen. Denna funktion är även extra enkel att använda tack vare touchknapparna på ratten.

FÖRMÅNER FÖR DIG SOM ÄGER EN LEXUS

Vårt mål är att göra din ägarupplevelse fantastisk. Som en del av detta erbjuder vi därför skräddarsydda tjänster som tar hand om både dina och din bils behov. Dessa förmåner omfattar bland annat:

 

 • 3 års / 100 000 km garanti
 • 3 års vägassistans
 • 5 års skydd för elhybridbatteriet
 • Gratis årlig elhybridhälsokontroll
 • Min Lexus och Lexus Link-appen

 

ANDRA MODELLER

NX
NX Comfort
Från 457 900 kr

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ue%2Cnx