1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Born on the track
PRESTANDA

FÖDD PÅ RACINGBANAN

Hur skapar vi bilar som ger en lika unik som känslomässigt laddad körupplevelse? Svaret är att använda racingbanan som ett innovationslaboratorium där modellerna testas på samma underlag som världens främsta förare tävlar, slår världsrekord och når stora framgångar.

FUJI SPEEDWAY & NÜRBURGRING

När en ny modell testas sker det till större delen på Japans legendariska Fuji Speedway. En av världens mest krävande racingbanor som även har fått ge namn till våra F SPORT-modeller. F-märket är nämligen inspirerat av den distinkta första kurvan.

Våra modeller testas även på den mytomspunna Nürburgring i Tyskland. Något som till exempel ledde fram till att en Nürburgring Edition av LFA skapades (i bara 50 exemplar) för att hylla en av världens tuffaste racingbanor.
 
Flaggskeppscoupén Lexus LC gjorde dessutom sin uppmärksammade debut under paraden innan det årliga 24-timmarsloppet på Nürburgring.

FÖRARE I VÄRLDSKLASS

På Lexus kräver testen av nya modeller unika färdigheter. Det är en konstform som är noggrant sammansvetsad med hantverket som alltid granskas av våra Takumis.
 
Som ett bevis på den vikt vi lägger på de olika testerna är även Lexus President, Akio Toyoda en av förarna som testar våra bilar. Han har suttit bakom ratten på samtliga modeller som Lexus har lanserat och har alltid sista ordet när det kommer till de specifika modellernas prestanda. En princip som han alltid värderar högst är den känslomässiga resan som varje bil erbjuder. Tar Lexus-modellen med honom på en fantastisk resa och framför allt: kommer den ta med dig på en oförglömlig resa?

ETT FULLADDAT URSPRUNG

Lexus LFA är en supersportbil ända ut i spoilerspetsen. Den leder utvecklingen och intensifierar samtidigt vårt ursprung som en utmanare på racingbanan. Ett rakt exempel på hur vår ambition blir verklighet samtidigt som LFA tydligt reflekterar hur långt vi är villiga att gå för att åstadkomma det som ingen förväntar sig.

 

Genom LFA får du uppleva det ultimata uttrycket för vår längtan efter att kunna erbjuda den ultimata kopplingen mellan människa och maskin. Men den banbrytande själen smittar även av sig på hela modellprogrammet, inklusive våra F-modeller. För det som uppfanns när vi skapade LFA hittar hela vägen ner till övriga modeller vilket innebär att racingbanan är vårt innovationslab som alltid driver varje enskild Lexus-modell framåt i utvecklingen.

FÖRFINAD PRESTANDA

Vi jagar alltid den renaste formen av prestanda, oavsett vilken Lexus-modell vi vill förfina. För att lyckas med det har vi gjort racingbanan till ett innovationslabb för våra F-modeller.