1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LS+ Concept
KONCEPTBILAR

VÄRLDSPREMIÄR FÖR FLAGGSKEPPSSEDANEN LS+ CONCEPT

Lexus självkörande konceptbil LS+ Concept premiärvisades 2017 på den 45:e upplagan av Tokyo Motor Show1. Samtidigt presenterade vi även de begränsade utgåvorna av RC F och GS F för att fira 10-årsdagen av Lexus "F" sportmodeller.

För att bidra till visionen om en värld helt utan trafikolyckor introducerar Lexus en rad avancerade tekniska lösningar i linje med ”Integrated Safety Management Concept”2. För att alla ska kunna njuta av säker och bekväm framfart, med hög körglädje, har Lexus utvecklat en teknik som gör att LS+ Concept är självkörande. Det första steget på vägen mot en helt självkörande Lexus är introduktionen av ”Urban Teammate”. Ett självkörande tekniksystem för vanliga vägar, under de första två kvartalen 2020.

HÖJDPUNKTERNA HOS LS+ CONCEPT

LS+ Concept har försetts med banbrytande teknik som ger en försmak på vad flaggskeppssedanen LS kommer att erbjuda i framtiden. Med ett avancerat, men ändå sofistikerat, yttre och självkörande teknik som kan bli verklighet redan 2020 utgör LS+ Concept ett signum för Lexus djärva framtidsvision.

AVANCERAD, MEN ÄNDÅ SOFISTIKERAD. SÅ SER FRAMTIDEN FÖR FLAGGSKEPPSSEDANEN LS UT

LS+ Concept ger en föraning av vad framtida versioner av flaggskeppssedanen LS kommer att erbjuda. Det sofistikerade uttrycket, och rollen som Lexus flaggskeppssedan visar på nästa generations uttryck av Lexus designfilosofi L-finesse3. Utöver den förfinade signaturgrillen samt aerodynamiska- och kyltekniska innovationer ger Lexus uttryck för sin framtidsvision genom elektroniska backspeglar samt laserstrålkastare fram och laserkombinationsljus.

DEN SENASTE SJÄLVKÖRANDE TEKNIKEN, MED STÖD AV AI

Lexus strävar efter en värld där alla kan ta del av säker, komfortabel och smidig mobilitet genom självkörande teknik. Genom ”Highway Teammate”, en teknisk lösning som automatiserar motorvägsresan från påfart till avfart, visas Lexus vision för 2020 upp i LS+ Concept. Systemets komponenter känner igen, bedömer och agerar efter de trafiksituationer som uppstår i bilens omgivning. Denna första version av självkörande teknik möjliggör redan idag filbyten samt adaptiv avståndsreglering i trafiken.

LS+ Concept kommunicerar med ett centralt datacenter som möjliggör kontinuerliga uppdateringar av systemet. Den Artificiella Intelligensen lär sig samtidigt, med hjälp av stora mängder data, att anpassa sig efter vägförhållanden och närliggande områden. AI-tekniken medför en högteknologisk självkörande teknik. Bilen, som växer tillsammans med sin förare, tar det emotionella värdet som uppstår mellan förare och bil till en helt ny dimension.

1 45:e Tokyo Motor Show, hålls 2017 i Tokyo Big Sight, från 25 oktober till 5 november, med förhandsdagar för journalister 25-26/10. Mässan öppnar för allmänheten den 28 oktober.

2 Konceptet integrerar bilens individuella säkerhetssystem och tekniker för ett ökat förarstöd.

3 En enkel definition av Lexus designfilosofi L-finesse leder: Design och teknik i framkant, applicerat med finess. Det syftar till att skapa nya värden genom att harmonisera med till synes motsägelsefulla element genom den så kallade "YET" -metoden.