1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZC
KONCEPTBILAR

LF-ZC EN HELELEKTRISK SEDAN

EN FRAMTID UTAN KOMPROMISSER

Nu är LF-ZC här – en ny batteridriven konceptbil som under höstan 2023 premiärvisades på den japanska motormässan tillsammans med Lexus LF-ZL.

Den har en mer mångsidig utformning allt tack vare att alla strukturella komponenter har minskats i både storlek och vikt. LF-ZC kommer också att dra nytta av den ständigt pågående utveckligen av av Lexus Driving Signature som har gått hand i hand med utvecklingen av nya elektrifieringstekniker.

Dessa två nya konceptbilar förkroppsligar visonen om fler elbilar där funktionalitet och design samsas utan kompromisser.

EMOTIONELLT LADDAD DESIGN

LF-ZC representerar en utveckling av Lexus ikonska design. Den låga tyngdpunkten medför aerodynamisk prestanda och visar även upp dynamiska drag som är unika för just elbilar. Karossens spindeldesign sträcker sig från bilens front hela vägen till den bakre stötfångaren och symboliserar på så sätt en allomfattande utveckling av både funktioner och elektrifierad design. De utsvängda bakre hjulhusen är dessutom accentuerad för att kunna balansera LF-ZC:s aerodynamiska prestanda och bred hållningen.

HÅLLBARHET I RÖRELSE

Under hösten 2023 presenterade vi Bamboo CMF Concept1 under Japan Mobility Show. Detta koncept visar på vårt ständiga fokus på hållbar utveckling och vårt engagemang för effektiv återvinning av väderfulla naturresurser. Bambu har använts som material för japanska konstruktioner och hantverk i århundraden. Och det är därför som det nu är signaturmaterialet i LF-ZC. Ett medvetet val från våra designers som direkt skapar en balans mellan snabb tillväxt, lägre CO2-utsläpp och framför allt tidlös skönhet.

SPÄNNANDE KÖRUPPLEVELSE

LF-ZC är utrustad med nästa generations BEV-batteri som tack vare sin överlägsna prestanda och effektivitet erbjuder ungefär dubbelt så lång räckvidd som den konventionella batterierna. Utan motorutrymme kommer den förbättrade aerodynamiken och viktminskningen till sin rätt. Samtidigt ger batteriets låga profil en spännande silhuett och säkerställer en låg tyngdpunkt för förbättrad kördynamik.

TEKNISKA FRAMSTEG

Precis som LF-ZL speglar LF-ZC Omotenashi. En japansk filosofi som handlar om att gästfrihet står i centrum genom tekniska framsteg. En av lösningarna är den nya interaktiva upplevelseplattformen Arene OS. Genom att kombinera data om förarens preferenser med AI-chattfunktionalitet lär bilen sig och förutse förarens behov. Kupén är också rymlig och avkopplande. Och nästa generations AI-system för röstigenkänning ger förarna en tjänst som gör tekniken i princip helt mänsklig.

UTFORSKA ELEKTRIFIERING

LF-ZC har utvecklats inom områden som design, effektivitet och prestanda och erbjduer därför innovation och avancerad teknik. Den representerar helt enkelt framtiden för oss på Lexus. Upptäck mer om elektrifiering genom att utforska vår elbil Lexus RZ för att få en försmak på vad elektrifiering hos oss på Lexus handlar om. 

SPECIFIKATIONER

LF-ZC huvudspecifikationer

Total längd 4 750 mm

Total bredd 1.880 mm

Totalhöjd 1.390 mm

Hjulbas 2 890 mm

Cd-värde Mindre än 0,2 (mål)

1 CMF - Colour, Material and Finish, som representerar designelement vid biltillverkning.