1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-ZL
KONCEPTBILAR

VÅR FRAMTIDSORIENTERADE SUV LF-ZL

SÖMLÖST INTEGRERAD MOBILITET

Konceptbilen LF-ZL ger en glimt av en framtid där mobilitet, människor och samhälle kan integreras sömlöst samtidigt som den skräddarsyr körupplevelsen för varje enskild förare. Flaggskeppsmodellen hämtar tips som baseras på förarens vanor. Dessa tips är personliga rekommendationer och syftar till att ge resenärer det de vill ha, innan de visste att de ville ha det. 

NÄSTA NIVÅ AV JAPANSK GÄSTFRIHET

LF-ZL erbjuder en prestigefylld ägarupplevelse som sträcker sig bortom bilen. Detta blir möjligt på grund av att LF-ZL dels har en ny elbilsplattform. Men den har samtidigt en mängd mjukvaruförbättringar i form av plattformen Arene OS som gör upplevelsen helt unik inne i den rymlig och avkopplande kupé. Allt detta skapar tillsammans en upplevelse som fökroppsligar den japanska filosofin Omotenashi.

SÖMLÖST INTEGRERAD MOBILITET

För att skapa en mer personlig upplevelse bakom ratten har vi skapat Arene OS. En interaktiv plattform för verklighetsbaserade digitala upplevelser. Genom att samla in data från kartor och fordonskameror lär den sig att förutse förarens behov. I kombination med AI-chattfunktionalitet och röstigenkänning i bilen kopplar den samman insamlad information med digital information från omgivningen för att till exempel hantera laddningsprocessen och strömförsörjningen. På så sätt passar LF-ZL sömlöst in i kundens liv.

EN KUPÉ SOM HÖJER FOKUSET

I LF-ZL kupé har funktioner som tidigare var utspridda över ett stort område samlats på digitala plattor inom armlängds avstånd. Till vänster finns operativa funktioner som växlar, säkerhets- och förarassistanssystem (ADAS) och val av körläge. Till höger finns funktioner för ljud, klimatkontroll, telefon och AI. För att ytterligare förbättra förarens fokus med "ögonen på vägen"-principen projiceras information på vindrutan via en fjärrsiktsmätare medan digitala sidospeglar hjälper till att hålla koll bakåt.

AVANCERAD PERSONANPASSNING

Med hjälp av AI kan nästa generations röstigenkänningssystem ge förare och passagerare uppmärksamhet och snabb service som påminner om en interaktion med en riktig människa i verkliga livet. Systemet är nämligen självlärande och kan tillämpa optimala personliga inställningar som till exempel ruttrekommendationer. Genom att ackumulera kördata går systemet nämligen längre än att bara förstå personliga egenskaper vilket ger en ännu mer välkomnande upplevelse bakom ratten. 

SKÖNHET, ELEKTRIFIERAD

LF-ZL delar en rad design- och elektrifieringsdetaljer med sin systerbil LF-ZC. Den visuella identiteten med spindelformad karossdesign och utsvängda bakre hjulhus drar blickarna till sig. Tack vare Bamboo CMF Concept1 har vi även lyckats spegla vårt hållbarhetsengagemang i signaturmaterialet vilket är bambu. Det obefintligt motorutrymme och en låg tyngdpunkt fördubblar dessutom räckvidden genom förbättrad aerodynamik och viktminskning.

SPECIFIKATIONER

Specifikationer för LF-ZL

Total längd 5 300 mm

Total bredd 2 200 mm

Total höjd 1 700 mm

Hjulbas2 3 350 mm

1 CMF - Colour, Material och Finish, representerar designelement inom biltillverkning.

2 Bilen som visas