lexus in business hero

LEXUS IN BUSINESS

TJÄNSTEBILAR

Om den perfekta tjänstebilen är den som gör såväl förare som ekonomiansvarig glada och nöjda så har vi nog just det: Den perfekta tjänstebilen.

LEXUS IN BUSINESS

2017 lexus hybrid for business portrait reduce emissions

LEXUS IN BUSINESS

ETT PÅLITLIGT VAL

Lexus inställning till kvalitet är närmast att likna vid besatthet. Kvaliteten är själva grundbulten i hur nöjd man sedan blir i sitt bilval. Ur förarens synvinkel är Lexus ett mycket pålitligt bilval. Väljer du en hybridversion så kommer du också glädjas åt ett mycket angenämt förmånsvärde. Det är en bil att lita på i alla lägen. Den är synnerligen bekväm, säker och avkopplande att köra. Skulle något hända dig eller bilen gör Lexus Euro Assistance att hjälpen alltid är nära.

När bilen är på service står självfallet en fri lånebil och väntar. Att du inte sneglat alltför mycket på vad grannen kör utan gjort ett självständigt bilval bidrar säkert också till att du trivs med din Lexus. Den ekonomiansvariges perspektiv är ett annat. Och här blir kvaliteten återigen en synnerligen viktig faktor. En Lexus bjuder helt enkelt aldrig på några obehagliga överraskningar. Däremot får du hybridbilens generösa garantier. Att ha Lexus i bilparken säger en hel del om företagets inställning till miljö och kvalitet är ju en helt annan sak.

VARFÖR VÄLJA LEXUS SOM TJÄNSTEBIL?

 • 
 

 
  miljo

  MILJÖ OCH EKONOMI

  Alla Lexus Business-modeller är miljöklassade. Det är skönt att veta, både för samvetet och plånboken. Det är förstås vår hybridteknik som gör att en bil som t ex IS 300h Business kan ha både 223 hk vilket ger bland annat säkra omkörningsresurser och så låga CO2-utsläpp som 131 g/km vid blandad körning.

 • 2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

  LEXUS SELF-CHARGING HYBRID

  TEKNIKEN
  I Lexus fall betyder den självladdande elhybridtekniken att en förbränningsmotor arbetar i total harmoni med en eller flera högeffektiva elmotorer. I lägre hastigheter som i tät stadstrafik går bilen ofta på endast el, tyst och helt rent. När farten ökas kopplas bensinmotorn automatiskt och helt omärkligt in.

  I PRAKTIKEN
  Lexus självladdande elhybrider är extremt lättkörda. Systemet sköter allting helt automatiskt. Växellådan är elektronisk och steglöst automatisk vilket gör körningen silkeslen. Du behöver helt enkelt inte tänka på något annat än trafiken runt dig.

  ERFARENHETEN
  Lexus satsade mycket tidigt på hybridtekniken och är idag den obestridliga ledaren inom området. Vi lanserade vår första modell, RX 400h redan 2005. Och idag har vi en hybridversion av alla våra sju modeller. Totalt har vi nu levererat över 1 000 000 självladdande elhybrider över hela världen.

 • 
 

 
  kraften hybrid

  KRAFTEN I ETT LITET h

  BÄTTRE PRESTANDA, LÄGRE UTSLÄPP
  Kombinationen bensin och el ger bättre prestanda, men också lägre bränsleförbrukning och framförallt lägre CO2- och partikelutsläpp.

  SÄKRARE OMKÖRNINGAR
  I normala landsvägshastigheter driver bensinmotorn bilen. När du behöver snabb extra kraft för en omkörning kopplas elmotorn automatiskt in och ger den extra kick som behövs för en snabbare omkörning.

 • 
 

 
  annu mer ekonomisk

  ÄNNU MER EKONOMISK I LÅNGA LOPPET

  Hybridbatteriet behöver aldrig någon extern laddning utan laddas istället kontinuerligt vid inbromsning och i nedförsbackar genom att ta till vara på den rörelseenergi som i andra bilar bara går upp i rök. En mycket angenäm bieffekt av den regenerativa bromsningen är att slitage på bromsar och däck minskar högst väsentligt. Vilket innebär att hybriddriftens fördelar bara ökar i längden.

 • 
 

 
  forsakringspremier

  LÄGRE FÖRSÄKRINGSPREMIER

  Väljer ditt företag att finansiera bilen genom Lexus Financial Services kan ni, förutom synnerligen konkurrenskraftiga lösningar, också räkna med vad som förmodligen är en av marknadens bästa märkesförsäkringar.

  Läs mer på lexusbilforsakring.se

 • 
 

 
  hybrid eller diesel

  HYBRID ELLER DIESEL?

  Det finns väldigt mycket som talar för hybriddrift som en hållbar lösning. Och det finns, trots dagens popularitet, ytterst få argument som talar för diesel. ”Diesel är en återvändsgränd. Diesel är dyrt, dåligt, smutsigt och förbaskat trist. Diesel lämpar sig möjligen för traktorer och lastbilar – men knappast för personbilar.” Så skrev Håkan Matson i Dagens Industri och vi är benägna att hålla med. Vi har valt hybrid för dagens bilar. Och morgondagens. Med ständiga förbättringar i tekniken och över 1 000 000 levererade premiumhybrider är det också Lexus som leder utvecklingen framåt.

 • 
 

 
  sakerhet

  HÖG AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET

  Säkerheten ingår som en mycket viktig del i vilken Lexus du än väljer. Det börjar i grundkonstruktionerna med oerhört kraftiga ”säkerhetsburar” som omger passagerarutrymmet. Den passiva delen av säkerheten kompletteras med ett innovativt system av krockkuddar, vilket oftast inkluderar såväl knäkrockkuddar som krockskyddsgardiner. De modeller som genomgått Euro NCAP:s senaste krockprov har klarat dem med breda marginaler. Men kanske än viktigare är den aktiva säkerheten, den som hjälper dig att undvika potentiella olyckor. Och på det området spelar Lexus med sina innovationer en ledande roll i utvecklingen.

 • 
 

 
  basbeloppet

  MER BIL FÖR BASBELOPPET

  Jämför gärna standardutrustningen i en Lexus med vilken annan motsvarande bil som helst. Du kommer märka att det som ofta betraktas som extrautrustning hos andra ingår som standard hos Lexus. Speciellt tydligt blir det i våra Business-modeller där vi försökt maximera utrustningen inom basbeloppets ramar.

 • 
 

 
  24 timmar

  24 TIMMAR OM DYGNET, 365 DAGAR OM ÅRET

  Om du någon gång behöver hjälp finns alltid Lexus Euro Assistance 24 där. Vårt assistansprogram gäller i tre år från det att bilen är ny och i de allra flesta länder i Europa. Vart du än är på väg kommer vi att göra vårt yttersta för att ta dig dit. Tjänsten gäller om du får något problem med din Lexus, till exempel råkar ut för en olycka eller blir bestulen på bilen och omfattar bland annat bogsering, hotellrum, bilhyra, assistans på vägen – allt beroende på vad du behöver.

 • 
 

 
  garantier

  GENERÖSA GARANTIER

  Lexus har en treårig nybilsgaranti vilken täcker alla fel som beror på material eller sammansättning vid normal användning. Garantin gäller maximalt 10 000 mil. Under första året finns däremot ingen begränsning av körsträckan. I tillägg omfattas alla hybridbilar av en speciell femårig (eller 10 000 mil) hybridkomponentgaranti. Dessutom har alla fabriksnya Lexus en treårig lack- och ytrostgaranti utan milbegränsning samt en 12-årig rostgaranti vilken gäller vid genomrostning, även den utan milbegränsning.

 • 
 

 
  omtanke

  OMTANKE, EN AV LEXUS GRUNDVÄRDERINGAR

  Omtanken tar sig uttryck i ett allmänt uppträdande, men också i mer konkreta program. Några exempel är proaktiv servicebokning, vilket betyder att vi alltid kontaktar dig när det börjar bli dags för service, för att du själv ska slippa tänka på det. Och när du lämnar bilen väntar alltid en fri lånebil. Vi ser också till att din bil är ren och snygg på både in- och utsida innan vi lämnar tillbaka den. Och då har vi självfallet även provkört bilen och återställt dina inställningar på säten, backspeglar och radio.

VAD ÄR EGENTLIGEN EN TJÄNSTEBIL?

2017 lexus hybrid for business portrait financial efficiency

LEXUS IN BUSINESS

VAD ÄR EGENTLIGEN EN TJÄNSTEBIL?

Ordet ”tjänstebil” kan verkligen betyda olika saker för olika människor. För en kan tjänstebilen vara en plats i vilken man tillbringar stora delar av arbetsdagen. För en annan kan det istället helt enkelt mest handla om en del av ett lönepaket. Men oavsett om du kör 5 000 mil om året i tjänsten eller 500 så är grundönskemålen oftast de samma.

Bilen ska bjuda på hög säkerhet. Den ska vara bekväm och praktisk. Den ska vara rolig att köra. Den ska vara välutrustad. Och den ska vara bekymmersfri. Om du instämmer i allt det här säger vi helt enkelt: Välkommen till Lexus värld! En värld som befolkas av några av världens allra mest nöjda bilägarna, bland annat både Sveriges och Norges.

MEN VAD KOSTAR DET?

 • 04 1 Billan

  LEXUS IN BUSINESS

  MEN VAD KOSTAR DET?

  FÖRMÅNSVÄRDE
  Hur mycket tjänstebilen kostar dig per månad beror på bilens förmånsvärde, din marginalskatt och hur mycket du kör. Förmånsvärdet från Skatteverket fastställs årligen och följer bilen under hela innehavstiden. Arbetsgivare får reducera förmånsvärdet till 75% av fullt fömånsvärde om tjänstekörningen uppgår till minst 3000 mil/år.

  DRIVMEDEL
  Föraren står för den rörliga kostnaden för sin privata körning. Drivmedlet ingår inte i bilens förmånsvärde. Arbetsgivaren kan hantera drivmedlet på två olika sätt - antingen ersätta drivmedelskostnaden vid tjänsteresor eller ge drivmedlet som löneförmån.

  EXTRAUTRUSTNING
  Kostnaderna för all fabriksmonterad extrautrustning och lokalt monterade biltillbehör (inklusive arbetskostnad) ska läggas till Skatteverkets nybilspris. Detta är det totalpris som sedan ligger till grund för beräkning av förmånsvärdet. Viss extrautrustning är skattebefriad, som exempelvis handsfree för mobiltelefon, handikapputrustning och elektronisk körjournal.

  AVDRAG
  Du har möjlighet att göra avdrag för resor till och från arbetet. Villkoret som gäller är att tidsvinsten ska vara minst 2 timmar per dag och att avståndet ska vara minst 5 km enkel resa. Avdraget som tjänstebilsinnehavaren kan göra är 6,50 kr/mil för dieseldriven bil och 9,50 kr/mil om bilen är bensindriven. De första 10 000 kronorna är inte avdragsgilla.

 • 03 1 Fordelslan

  LEXUS IN BUSINESS

  LEXUS FINANCIAL SERVICES

  Inom Lexus Financial Services vet vi att våra kunder sätter stort värde på trygga, enkla finansieringslösningar som fungerar och tar så litet av din tid som möjligt. Bland våra standardiserade produkter hittar du: Lexus Business Lease, Lexus Financiell Leasing, Lexus Fördelslån och Lexus Billån. Har du särskilda önskemål deltar vi gärna i en diskussion för att hitta en lösning som passar ditt företag.

 • 02 1 Finansielleasing

  LEXUS IN BUSINESS

  BILFÖRSÄKRING

  Har ditt företag en Lexus? I så fall låter du säkert en auktoriserad Lexus-serviceverkstad serva din bil. Och på samma sätt kan du försäkra din bil hos någon som är bra på att försäkra Lexus-bilar. Lexus In Business Bilförsäkring har utvecklas i samarbete mellan Lexus och Länsförsäkringar just för att möta de behov och krav som du har rätt att ställa på din försäkring. Lexus Bilförsäkring ger dig en maskinskadeförsäkring som gäller ända upp till 150 000 km eller tio år. Vi har även slopat självrisken vid djurkollision.

  VILL DU VETA MER?
  Fullständig information kring Lexus In Business bilförsäkring hittar du här. Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du är välkommen att ringa Länsförsäkringar på 0771-55 11 10.