1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Lc 500 sports coupe
PRESTANDA

FLAGGSKEPPSCOUPÉN LC

LC markerar början på en ny era i många avseenden. Både för oss på Lexus, men även för dig som förare. Dels genom att LC skapades på en av världens främsta aerodynamiska forskningsstationer i Japan. En plats som bidragit till att du nu kan uppleva en körupplevelse i världsklass, oavsett vad ditt nästa resmål är. Men även genom den högeffektiva och innovativa Multi Stage Hybrid-drivlinan som återfinns i elhybridversionen LC 500h.

EN NY ERA

LC blev verklighet genom att olika team inom Lexus fick möjligheten att tillsammans skapa en ny modell med lika banbrytande design som förfinad prestanda. Förutom att leverera körglädje i sin renaste form är LC även starten på en ny era inom Lexus. LC presenterades för första gången i Detroit år 2016 på North American International Auto Show (NAIAS) där LC omedelbart fick en nyfiken, positiv, respons.

FRÅN KONCEPT TILL VERKLIGHET

Utvecklingen av LC, från koncept till produktion, saknar motstycke i Lexus historia. Den nya Lexus-modellen är nämligen beviset på att djärv design kan svetsas samman med innovativ ingenjörskonst. En kombination som skapar ren körglädje kombinerat med exklusiv lyx från Lexus.

PRESTATIONER SOM SAKNAR MOTSTYCKE

En kaxig vision, realiserad in i minsta detalj. Inspirerat av det prisbelönta LF-LC konceptet som debuterade 2012, bryter LC konventioner och framför allt vad du kan förvänta dig av en sportcoupé.

Precis som vår världsberömda LFA-superbil, är LC konstruerad av våra Takumis som med decennier av hantverkserfarenhet är fokuserade på att noggrannhet alltid leder till att man når nya nivåer.

OÖVERTRÄFFAD PRESTANDA

Så fort du sätter dig framför ratten i en LC upplever du en unik körupplevelse tack vare en uppsjö av avancerade innovativa funktioner och den höga nivån av lyx. Dessa faktorer gör LC till den elegantaste tolkningen av vår designfilosofi L-Finess hittills.

LC är en av de första modellerna som uteslutande har utvecklats på en av världens bästa aerodynamiska forskningsstationer i Japan. Där har våra Takumis noggrant övervakat utvecklingen av LC in i minsta detalj vilket är början på en ny era för oss på Lexus.

MULTI STAGE HYBRID

LC 500h är starten för en ny era inom elhybridteknik för Lexus. Den drivs av ett revolutionerande självladdande elhybridsystem vilket ger hög effekt, låga utsläpp och en kompromisslös körupplevelse.

NÄSTA GENERATIONS KRAFTKÄLLA

Upplev en helt ny generation hybrid-kraft genom LC 500h:s Multi Stage Hybrid-system där två kraftkällor kombineras på ett optimalt sätt.

Oavsett om du kör på enbart den elektriska kraften från batteriet eller bensinmotorn kan de båda kraftkällorna driva LC 500h framåt. Helt på egen hand. Men de kan även dra nytta av varandra när det verkligen gäller vilket innebär optimal effektivitet genom låga utsläpp, oslagbar körglädje och en imponerade direkt acceleration.

För att maximera körupplevelsen följer våra aktiva system omständigheterna i och omkring LC för att erbjuda dig ett optimalt kraftpåslag. Om du önskar kan du själv styra LC 500h:s karaktär genom den intuitiva körlägesväljaren. Multi Stage Hybrid erbjuder direkt effektuttag, även vid låga hastigheter.

KÖRGLÄDJE

Ingenjörskonsten som skapat LC är så nära perfektion man kan komma. Ingen detalj har förbisetts.

EN OSLAGBAR KÖRUPPLEVELSE

LC 500-motorn använder dubbla inlopp vilket är en teknik som hjälper systemet att hämta andan samtidigt som det förstärker motorns fantastiska ljud. Det kompletterar därmed LC:s linjära strömförsörjning vilket gör att LC direkt sammankopplas med en fullfjädrad sportbilsupplevelse.

Vi är hela tiden på väg att utveckla Lexus köregenskaper för att kunna erbjuda en helt ny körupplevelse. Ett mål som karaktäriserar LC och markerar början på en ny era för Lexus.

BYGGD FÖR ATT ALLTID VARA I RÖRELSE

När vi skapade LC var målet att bygga en sportcoupé helt utan kompromisser och varje enskild detalj togs på lika stort allvar. Resultatet blir en skarpare, mer raffinerad körupplevelse som är lika rörlig som den är kraftfull.

Målet var att bygga en klassledande lyxig sportcoupé som samtidigt överraskar. Så snart du sätter dig bakom ratten i en LC kommer du märka att vi har nått långt bortom våra höga ambitioner.