1. Discover Lexus
  2. LBX Milan Pop-Up Events
EXTRAORDINÄR VARDAG

UPPFRISKANDE EVENT I MILANO

Nya Lexus LBX gör vardagen lite mer spännande vilket innebär att dina vardagliga sysslor blir extra roliga att genomföra. För att fira detta bjöd vi in allmänheten till ett extraordinärt event på Palazzo Bovara i Milano, Italien.

  • För att fira lanseringen av nya Lexus LBX arrangerar vi fyra pop up-event runtomkring i Europa under sommaren och höstan 2023. Eventen är på olika platser och har samma tema – att visa hur nya LBX kan göra din vardag extraordinär.
  • Den 19 och 20 juli arrangerades det första eventet i Milano, med temat  "autolavaggio" (biltvätt). Men till skillnad från den stökiga och stressiga miljön som alltid upplevs i en biltvätt, var eventet lika lugnande som meditativt.
  • Under eventet kunde man se installationer inspirerade av den styling och det Takumi-hantverk som definierar LBX, som har Sverigepremiär i början av 2024. LBX är en banbrytande liten SUV som levererar kompromisslös Lexus-kvalitet. Därför valde vi också att arrangera det första av en serie popup-event i en stad som är känd som världens modehuvudstad och synonym med en exklusiv livsstil.
  • På en central innergård i Milano arrangerades en traditionell autolavaggio (biltvätt) som förflyttade gästerna till ett LBX-inspirerat utrymme. Denna "biltvätt" var bara avsedd för människor – inte för deras bilar. Evenemanget förkroppsligade Omotenashi, det värde som ligger till grund för Lexus som varumärke, vilket hjälpte gästerna att varva ner i den tryckande sommarvärmen över Milano. 

 

Varje sektion på eventet fokuserade på svalkande ögonblick och mindfulness. Först gick  gästerna in i en avdelning kallad "Soak". Här fick de en stunds avkoppling och gå igenom en serie strukturer och hölls helt torra medan de var nedsänkta i rörligt vatten. Svalkande färger och former föll över golvet på piazzan och framhävde de lugnande fördelarna du upplever när du är i en biltvätt.

I "Spray" försåg dimbågar gästerna med en uppfriskande dimma som svalkade ner dem i det italienska solskenet. De hade möjlighet att vila i avdelningen "Scent": en zen-trädgård med inspiration av Lexus japanska arv – omgivna av den naturliga miljön med frodiga bladverk, svalkande handdukar som främjar en meditativ upplevelse och en välbehövlig paus från det hektiska storstadslivet.

Besökarna avslutade sedan sin sensoriska upplevelse med ett glas isvatten eller klassiskt italienskt kaffe i Lexus Lounge medan de kunde utforska LBX. 

Tommaso Grassi, chef för kundupplevelse och kommunikation på Lexus Europe, säger: "Den här uppslukande upplevelsen i Milano förkroppsligar och levandegör LBX-andan och är den perfekta demonstrationen av hur bilen personifierar det extraordinära i vardagen. Vi har valt att anordna detta event mitt under den italienska högsommaren för att visa upp de zen-känslor som LBX skapar genom kylningsaktiveringar. LBX är en banbrytande modell för oss på Lexus, och erbjuder en ny ingång till våra SUV-modeller samtidigt som den gör det enklare att uppleva Lexus premiumkänsla över hela Europa."

Eventet hade öppet för allmänheten på Palazzo Bovara, Corso Venezia 51 den 19 och 20 juli. En exklusiv förhandsvisning hölls för media och VIP-gäster den 18 juli.

Evenemangsserien för LBX, där vi gör vardagen extraordinär, kommer att fortsätta i hela Europa under andra halvåret 2023.

OM LBX

Nya LBX är den minsta bilen i vårt modellprogram. Dock förtjänar den sin banbrytanade modellstatus som förändrar den traditionella synen på vad en premiumbil är och på så sätt kommer att förändra Lexus spelregler i Europa. Som en ny modell inom Lexus väletablerade SUV-sortiment har LBX en stark dragningskraft kanske även på dig som inte har övervägt en Lexus tidigare.