1. Owners
 2. Connected Services
 3. Lexus Link App
 4. FAQS

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Lägga till en bil genom att antingen klicka på "Lägg till bil" på startsidan eller om du redan har en bil klickar du på ikonen Mitt garage längst upp till höger på "Lägg till"-knappen. Om du vill ta bort en bil går du till Mitt garage, scrollar nedåt och klickar på "Ta bort bil".

I appen Lexus Link+ väljer du först en bil som du enkelt hittar under fliken "Mina bilar". Du klickar sedan på Center för uppkopplade tjänster. Följ sedan instruktionerna och aktivera de uppkopplade tjänsterna som är tillgängliga för just din bilmodell.

 

Om du har en eller flera bilar i "Mina bilar" där de uppkopplade tjänsterna inte har aktiverats kommer du redan på välkomstskärmen uppmanas att aktivera uppkopplade tjänster. Om du väljer att inte uppdatera just nu kan du fortfarande aktivera det vid ett senare tillfälle genom att följa instruktionerna ovan.

 

Mer information finns i vår guide. 

 

Obs: i aktiveringsprocessen måste du godkänna användarvillkoren och ta del av sekretessmeddelandet.

Om du vill stoppa Uppkopplade tjänster permanent i appen Lexus Link+ väljer du först den specifika bilen från "Mina bilar" och klickar sedan på Center för uppkopplade tjänster. Följ instruktionerna för att avaktivera tjänsterna. 

För mer information, se vår guide. 

Appen Lexus Link+ är enkel att använda och erbjuder funktioner som till exempel Planera resor och Hitta din bil. Via appen kan du även få information om när din bil ska på service, kontrollera aktuell fordonsdata eller styra klimatanläggningen, dörrar och varningsljus på distans.

De fem olika ikonerna betyder följande (från vänster till höger): 

 

 • -Fordon - Karta - Meddelanden - Konto - Support

Du kan komma åt våra uppkopplade tjänster när som helst och du kan vara säker på att informationen är uppdaterad tack vare att bildata automatiskt skickas till appen när motorn stängs av. Din smartphone behöver dock täckning för att skicka data, så det kan vara så att det inte fungerar om du till exempel parkerar bilen i ett parkeringsgarage som ligger under jorden.  

Kontouppgifterna är desamma för både appen Lexus Link+  och kundportalen Lexus Link. På båda plattformarna kan lösenordet ändras när du vill. 

 

Ändra ditt lösenord genom att gå till inloggningsskärmen och välj sedan Glömt lösenord.

Om du får meddelandet ”Kontakta…..”behöver du ta kontakt med din återförsäljare för att bekräfta din identitet. Detta uppstår vanligen efter några misslyckade inloggningsförsök

 • Avsluta prenumerationen på Connected Services och ta bort bilen från ditt konto i applikationen
 • Ta bort användarprofilen från Multimedia-huvudenheten
 • Radera inte ditt konto, eftersom alla framtida Lexus-bilar som du kan komma att äga kan läggas till på kontot. Glöm inte att informera den nya ägaren av bilen om att fordonet är utrustat med Connected Services.

Ja, de uppkopplade tjänsterna kommer sluta att fungera om fordonets identifikationsnummer (VIN) tas bort från ditt konto. 

För att redigera dina inställningar klicka på ikonen för Konto i navigeringsfältet som du hittar i det nedre högra hörnet. 

Våra uppkopplade tjänster ingår i tio år vid köp av alla Lexus-fordon som är kompatibla med våra tjänster. De uppkopplade tjänsterna för fordon utrustade med Smart Connect ingår under de fyra första åren. 

De uppkopplade tjänsterna i appen Lexus Link+ fungera i 10 år. Lexus kommer att täcka kostnaden för data som används för att tillhandahålla de uppkopplade tjänsterna i 10 år, men appen Lexus Link+ kommer även att fungera utan de uppkopplade tjänsterna.

I Mina bilar kan du klicka på knappen önskad återförsäljare under service och underhåll. Här kan du lägga till din lokala återförsäljare.

Hybrid Driving Coaching ger coachar dig i hur du kan förbättra din körstil i hybridläget. Coachen baserar sina tips på dina tidigare resor så att du enkelt ska få ut det mesta av EV-läget vilket sänker din bränsleförbrukning och minimera din miljöpåverkan.

Ja, på utvalda modeller. På instrumentpanelen på startsidan kan du se den aktuella bränslenivån samt räckvidden för det kvarvarande bränslet.

Ja, på utvalda modeller kan du se status på allt från bilens dörrar, fönster och bagageutrymme till om strålkastarna är på. 

 

Gå till startsidan och klicka sedan på knappen Fordonsstatus.

 

För mer information om vilka funktioner som finns tillgängliga för varje Lexus-modell, vänligen kontakta en auktoriserad Lexus-återförsäljare eller kontrollera informationen på Lexus.se

 

 

Ja, på utvalda modeller kan du låsa/låsa upp din bil via appen Lexus Link+.

 

Observera att du inte kommer att kunna:

 

 • Låsa bilen om någon av dörrarna är öppna och/eller om smartnyckeln ligger inne i bilen.
 • Låsa upp bilen om billarmet är inställt eller om bilen låses manuellt med den fysiska nyckeln. 

 

Kontakta en auktoriserad återförsäljare för att få mer information om vilka funktioner som finns tillgängliga för respektive modell. Du kan även få informationen via vår hemsida lexus.se

 

Ja, utvalda modeller kan lokaliseras på en fullsatt parkering genom att fordonets varningsblinkers kan sättas på via appen Lexus Link+.

 

Varningsblinkersen är aktiverade i 60 sekunder. Efter 60 sekunder kan du aktivera funktionen ytterligare en gång. 

 

För mer information om vilka funktioner som finns tillgängliga för varje Lexus-modell, vänligen kontakta en auktoriserad Lexus-återförsäljare eller kontrollera informationen på Lexus.se

Gå till instrumentpanelen för tjänster och välj Hybrid Driving Coach (för hybridfordon), EV Coaching (för batteridrivna elfordon) eller Driving Analytics (för icke-elektriska fordon). Välj fliken Alla resor för att se dina tidigare resor och klicka sedan på en resa för att komma åt relaterade köranalyser. Du kan också hitta information om din senaste resa på startskärmens instrumentpanel.

Lexus Link+-appen stöds på:

 • iOS-enheter med version 15.0 eller senare
 • Androidenheter med version 7.0 eller senare. Dock är inte telefoner från märket Huawei kompatibelt (Huawei lanserade ett eget operativsystem HarmonyOS i juni 2021) 

Du hittar appversionen längst ned i avsnittet "Konto".

Du måste först ange dina referenser i multimediaenheten i din bil. Länka sedan din multimediaenhet till fordonets identifieringsnummer (VIN). Därefter måste du sätta på  Bluetooth för att ansluta bilen till internet. Funktionen My Destinations kommer nu att fungera.

 

För mer information, se våra How-to-guide.

 

Ja och nej. En bil kan läggas till på flera konton men bara ett konto i taget kan komma åt de uppkopplade tjänsterna.

Gå till iOS App Store eller Google Play Store och sök sedan efter appen Lexus Link+. Sedan är det bara att ladda ner appen, helt gratis.

Kontot delas mellan appen Lexus Link+ och kundportalen. På båda plattformarna kan ett konto skapas från inloggningsskärmen. Efter att du har skapat ett konto kommer du att få ett aktiveringsmail med en länk som du måste klicka på innan du kan komma åt ditt konto och lägga till dina bilar.

Ja, denna funktion finns tillgänglig på utvalda modeller. Funktionen heter Remote Climate och kan aktiveras via appen Lexus Link+ för att kyla/värma upp bilens kupé. 

 

Du kan starta Remote Climate via fjärrkontrollkortet och klimatanläggningen är sedan aktiv  i totalt 10 minuter. När Remote Climate är aktiverat visa appen Lexus Link+ hur lång tid klimatanläggningen har varit på och den visar även när den kommer att stängas av. Remote Climate kan upprepas två gånger i följd (2x10min).

 

När du aktiverar Basic Remote Climate kommer bilens motor att starta (gäller vissa Lexus-modeller). Då kommer även alla inställningar som användes under den senaste resan (innan motorn stängdes av) att slås på (t.ex. temperaturinställning, sätesvärmare, radio, etc...).

 

På utvalda fordon kommer Remote Climate att ha mer avancerade funktioner. 

Till exempel:

 

 • Man kan styra stolsventilation, stolsvärmare, rattvärmare och avfrostning på distans. 
 • Schemalägg Remote Climate: bestäm i förväg när bilens interiör måste kylas ner eller värmas upp.

 

Observera att Basic Remote Climate på förbränningsmotorer och elhybrider inte är tillgängligt i Österrike på grund av deras restriktioner. Batteridrivna elfordon och laddhybrider har Remote Climate tillgängligt i Österrike.

 

Elbilar och laddhybrider kräver minst 20 % eller 30 % av batterinivån för att kunna hålla luftkonditioneringen igång.

 

När utomhustemperaturen är under -10°C fungerar inte Remote Climate på laddhybrider.

 

För mer information om vilka funktioner som finns tillgängliga för varje Lexus-modell, vänligen kontakta en auktoriserad Lexus-återförsäljare eller kontrollera informationen på Lexus.se

 

När en av dina bilar har lagts till på kontot är det inte längre möjligt att använda den gamla versionen av appen Lexus Link+ för samma bil. Men om du äger mer än en Lexus-bil är det fortfarande möjligt att använda den gamla appen för modeller som ännu inte har flyttats till den nya versionen.

Du kan kontrollera dina aktiva och inaktiva prenumerationer genom att gå till Mitt garage och välja avsnittet Uppkopplade tjänster

Du kan ta del av dina användarvillkor under ”Min profil” på ditt konto.

Du kan ta del av integritetspolicyn och ändra inställningar under ”Min profil” på ditt konto.