1. New Cars
 2. UX

SLUTSÅLD: NY UX-MODELL KOMMER SNART

LEXUS UX

EN KÖRUPPLEVELSE FÖR ALLA SINNEN

UX 250h är slutsåld. Men inom kort kommer den att ersättas med en ny, uppdaterad UX-modell.

Kontakta din Lexus-återförsäljare för mer information.

Att köra den senaste Lexus UX är en upplevelse som går utöver det mekaniska. Runt omkring dig finns unika tekniska egenskaper – från Lexus fjärde generation självladdande elhybrid till det styva chassit. Och tystheten, den mjuka och linjära accelerationen och flexibiliteten i stadstrafik gör UX speciell. För att också ge UX ett unikt utseende, arbetade Lexus designers målinriktat för att skapa en slående och exklusiv kompakt SUV med en djärv signaturgrill. Deras arbete syns också i de små detaljerna, som det bakre LED-ljuset, vars eleganta aerodynamik bidrar till UX fantastiska köregenskaper.

 • DEN BÄSTA UX NÅGONSIN

  Uppdaterade UX levererar ny teknik, förbättrade köregenskaper och fler valmöjligheter.

   

 • FEM MILJONER EXKLUSIVA SUVAR

  Lexus säljer exklusiva suvar till omkring 90 marknader världen över. Under 2020 passerade vi milstolpen 5 miljoner sålda suvar av modeller som UX, NX, RX, GX och LX.                                

 • UX-KONST

  Lexus presenterar världens första tatuerade bil.

                                                                                                                                                                                                                                                           

PRESTANDA

 • LEXUS DRIVING SIGNATURE

                                                                                        UX 250h självladdande elhybrid utmärker sig genom sin mjuka och tysta körning. Nu har den också en unik ”Lexus Driving Signature” – mycket tack vare månader av tester med samma Takumi master driver som satte Lexus imponerande coupé LC på prov. Resultatet är köregenskaper du inte förväntar dig av en kompakt SUV.

 • LEXUS FJÄRDE GENERATION SJÄLVLADDANDE ELHYBRID

  UX 250h drivs av Lexus fjärde generation av självladdande elhybridteknik. Den producerar 184 hästkrafter och har en högeffektiv fyrcylindrig bensinmotor på 2,0 liter. UX 250h finns med framhjulsdrift eller E-FOUR fyrhjulsdrift. Systemet har en kompakt växellåda och kontrollenhet, designade för att minimera kraftförlust på grund av värme och friktion. Och nickel-metall-hydridbatteriet som används har både en förbättrad konstruktion och uppdaterat kylsystem.

 • ELHYBRIDENS KRAFTÖVERFÖRING

                                                                                       Nästa generations kraftöverföring kopplar samman två elmotorer/generatorer med en 2,0-litersmotor och har 25 % mindre friktion än tidigare Lexus-system. Genom att använda växelpaddlarna vid ratten eller växelväljarens “S”-läge erbjuder automatlådan möjligheten till sekventiell styrning, vilket är närmast att likna med en manuell växellåda.

Det nya nickel-metall-hydridbatteriet med uppdaterad konstruktion och kylsystem är placerat under baksätet. Det gör att det inte inkräktar på bagageutrymmet, samtidigt som det bidrar till en låg tyngdpunkt.

UX 250h finns med framhjulsdrift eller elektrisk fyrhjulsdrift (E-FOUR). E-FOUR är ett system som använder en separat elmotor/generator på bakaxeln. Det ger en sömlös kraftöverföring mellan fram- eller bakaxel för en mer stabil färd, även i uppförsbackar och på snöklädda vägar. Samtidigt levererar det lägre bränsleförbrukning än ett vanligt system för fyrhjulsdrift.

SÄKERHET

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + / 5 STJÄRNOR I EURO NCAP

  UX 250h är utrustad med vårt banbrytande säkerhetssystem Lexus Safety System +.  Det inkluderar ett Aktivt krockskyddssystem med Fotgängarigenkänning dygnet runt och Cyklistigenkänning dagtid. Tack vare det här systemet, fick UX 250h hela 5 stjärnor i det prestigefyllda säkerhetstestet Euro NCAP. Lexus Safety System + innehåller: Aktivt krockskyddssystem med Fotgängarigenkänning och Cyklistigenkänning, Aktiv farthållare, Vägskyltsavläsare, Automatiskt avbländande helljus, Filhållningsassistans och Korsningsassistans.

 • AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM

                                                                                    Det Aktiva krockskyddssystemet kan nu upptäcka fotgängare dygnet runt och cyklister på dagen. För att uppnå det här har kamerans känslighet och dynamiska räckvidd förbättrats, samtidigt som millimetervågradarns upptagningsområde har utökats. Om det Aktiva krockskyddssystemet bedömer att risken för kollision är hög, bromsar Lexus UX automatiskt för att undvika en kollision.

 • AKTIV FARTHÅLLARE

                                                                                  Den aktiv farthållare använder en millimetervågradar och en kamera som mäter och håller avståndet till bilen framför. Om fordonet framför stannar, stannar även UX. När bilen framför kör igen, gör även UX det. Den aktiva farthållaren minskar effektivt belastningen på föraren i situationer som kräver frekvent start och stopp.

Vägskyltsavläsaren i UX 250h läser av vägskyltar och ger föraren information i multiinformationsskärmen. Systemet är även sammankopplat med den aktiva farthållaren, vilket innebär att hastigheten automatiskt kan anpassas efter de vägskyltar som UX passerar. Systemet kan identifiera alla viktiga vägskyltar och varningar, även lysande och blinkande skyltar.

Filhållningsassistansen hjälper föraren att hålla bilen i mitten av körfältet. Det nya systemet kan dessutom assistera vid snävare kurvor än tidigare. Om systemet fastställer att det finns en risk att avvika från körfältet, hjälper det till att styra tillbaka fordonet till mitten.

För att öka säkerheten i Lexus UX 250h ytterligare, är kupén utrustad med totalt åtta krockkuddar som standard. Här inkluderas förar- och passagerarkrockkuddar, knäkuddar, sidokrockkuddar fram och bak samt krockskyddsgardiner som sträcker sig längsmed hela UX båda långsidor.

DJÄRV DESIGN

 • SKÖNHET MÖTER FUNKTION

                                                                                      Lexus designers arbetade målinriktat för att skapa en slående och exklusiv kompakt SUV. Deras arbete syns även i de små detaljerna, som i det unika bakre LED-ljuset, vars eleganta aerodynamiska form förbättrar både köregenskaper och prestanda. Det är här skönhet möter funktion, och det är hjärtat i UX 250h.

 • F SPORT / F SPORT Design

                                                                                      Med den nya Sonic Platinum-lacken lockar UX mer än någonsin och bilens dynamiska och slanka utseende betonas av sportiga 18”-lättmetallfälgar och färgmatchade hjulhuslister. F SPORT Design-modellen kryddar UX-serien ytterligare med sin djärva F-mönstrade grill och sitt tvåtonstak, som även är tillgängligt på UX F SPORT.

 • 17" LÄTTMETALLFÄLGAR MED AERODYNAMISK DESIGN

  UX svarta eller metallicsilverfärgade fälgar är aerodynamiskt utformade med klaffar på vardera sida av ekrarna. En design som är helt unik för Lexus. Klaffdesignen är baserad på “Gurney Flap” som sitter på baksidan av Formel 1-bilar och reglerar luftflödet genom att skapa virvlar som ger ökad downforce. Den här innovativa fälgdesignen ger stabilare inbromsningar, ökad kylningseffekt och minskar krängningar ute på vägen.

De eleganta strålkastarna på Lexus UX 250h är uppbyggda av tre ultrasmå LED-enheter som förstärker Lexus pilspetsformade front. Samtidigt förbättrar strålkastarnas allväderljus sikten i dimmiga förhållanden.

Lexus UX bakre kombinationsljus har en avancerad design som inte bara är iögonfallande utan även aerodynamisk. Ytterkanternas vingar är integrerade i lyktornas form för att minska luftmotståndet med cirka 16 %, vilket bidrar till utmärkt stabilitet både i kurvor och vid hastiga kastvindar. För att ge UX ett extra distinkt utseende, bildar 120 lysdioder en linjär ljuslinje som smalnar av mot mitten och som endast mäter cirka 3 millimeter vid den smalaste punkten.

INNOVATIV TEKNIK

 • RÖRELSESTYRD BAGAGELUCKA

                                                                                  Den rörelse- och elstyrda bagageluckan gör i- och urlastning betydligt enklare. När nyckeln är i närheten av bilen, kan du öppna bagageluckan automatiskt genom att vifta med foten under bilen.

 • S-FLOW KLIMATANLÄGGNING / CLIMATE CONCIERGE

  Klimatanläggningen med S-Flow anpassar automatiskt luften i kupén efter aktuella förhållanden, vilket skapar en utmärkt komfort och bränsleekonomi. Systemet kan bland annat känna av var det sitter passagerare och anpassa temperaturen därefter. Och Climate Concierge släpper ut nanoe®-partiklar som hämmar virus och bakterier*, reducerar lukter och återfuktar din hud och ditt hår.

 • LJUDANLÄGGNING FRÅN MARK LEVINSON®

                                                                                    Mark Levinson® Premium Surround Sound-system med 13 högtalare levererar 915 Watt och ett ljud i absolut världsklass. Systemet är utformat för att leverera THD (=Total Harmonic Distortion) vilket reducerar störningar till ett minimum. Systemet inkluderar 150 W / 4 Ω x 12-kanaler (8 kanaler används) och klass D-förstärkare. Den här enhet levererar så pass hög kraft att den kan driva stora högtalare perfekt vilket skapar ett klart och kraftfullt ljud.

Lexus Link Multimedia har blivit både snabbare och enklare att använda. Dessutom har både 8”- och 12,3”-pekskärmen fått högre upplösning. Den mindre skärmen har Lexus Link Connect med molnbaserad navigation medan den större har Lexus Link Pro med inbyggd navigation. Lexus Link Multimedia använder molnbaserad navigering för att regelbundet uppdatera dina kartor och trafikdata. Det erbjuder även en elektronisk användarmanual och alternativ som ”Point of Interest”. Dessutom är online-tjänster som uppdatering om trafikläget och vädret, lokalisering av närmaste parkering och bensinstation tillgängliga.

Välkommen till Lexus Link, en ny värld av multimedia och uppkopplade tjänster som är skapade för att komplettera vår unika “Omotenashi”-filosofi. Lexus Links smarta och skräddarsydda funktioner hjälper dig att planera en resa, hitta en parkeringsplats, schemalägga en service eller till och med förbättra din körstil. Lexus Link inkluderar tjänster som:

 • Köranalys: Registrerar din färddata, körstil och affärsresor.
 • Hybrid Coach: Hjälper till att förbättra din elektrifierade körstil.
 • Hitta min Lexus: Lokaliserar din Lexus och visar vägen tillbaka till bilen.
 • Skicka till bil: låter dig planera nästa rutt i t.ex. din smartphone och skickar sedan rutten till UX navigationssystem, medan "Bil till dörr" guidar dig till fots till din slutdestination.
 • eCare: Enklare hantering av service och underhåll av din UX.
 • Varningslampor: Förklarar vad bilens varningslampa betyder och vilka åtgärder du bör vidta.
 • Bilstatus: Meddelar dig om du har lämnat bilrutorna öppna eller glömt att släcka strålkastarna. Du kan också kontrollera om din Lexus är låst.
 • Batteriskydd: Övervakar laddningsnivån för din bils 12V-batteri.
 • Fjärrstyrning: Avfrosta din vindruta på distans, aktivera varningsblinkers eller lås och lås upp din UX, var du än befinner dig.

Med vår vindrutedisplay projiceras fordonsdata i färg direkt på vindrutan. Den mäter 260 x 97,5 millimeter och låter dig kontrollera data som navigeringskommandon, ljudinställningar och säkerhetsfunktioner, utan att du behöver släppa blicken från vägen.

LEXUS UX BILDGALLERI

Utforska UX elegans, sofistikering och standardsättande utseende.

ANDRA LEXUS-MODELLER

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=lse-sm-content-post-engagement&utm_term=lexuscustom-mf18%2B&utm_content=video-ux-2020-06-23

Forced client side injection based on cached strategy