1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Motorsport
PRESTANDA

NU ÄR ÄNTLIGEN SÄSONGEN IGÅNG

För andra året i rad samarbetar Toulouse-baserade Tech1 med Lexus under årets upplaga av GT World Challenge Europe. Säsongen börjar snart och målet är att vinna Silver Cup i GT3.

Talanger från Frankrike

I år har en trio unga franska förare fått fötrtroendet bakom ratten. Aurélien Panis och Thomas Neubauer kommer att delta i Sprint-mästerskapet medan Timothé Buret gör laguppställningen komplett. Trots att medelålder bara ligger på 23 år har teamet redan arbetat nära förarna i andra sammanhang.

Genom att göra Aurélien Panis till officiell förare banar Lexus vägen för unga talanger som får möjligheten att representera varumärket i GT World Challenge Europe. Aurélien är en begåvad förare som har mycket erfarenhet från racing i enpersonbilar och har verkligen visat vad han går för under de senaste mästerskapen.

Timothé Buret har skaffat sig gedigen erfarenhet genom att delta i ELMS och det legendariska 24 timmarsracet Le Mans. Och redan förra året förstärkte han amatöruppställningen under 24 timmars loppet på Spa i den högpresterande  GT3.

Thomas Neubauer är en förare som är full av energi och entusiasm, med en stor törst på vinster. Han är den enda i trion som har deltagit under en hel säsong i GT3 vilket innebär att hans erfarenhet kommer att vara mycket värdefull för hans lagkamrater.

Redo för racing

Jag är mycket glad och stolt över att få vara officiell förare för Lexus i GT World Challenge Europe, säger Aurélien Panis - förare under GT3 GTWCE Endurance Cup & Sprint Cup. Det är ett sant nöje att vara tillbaka med Racing-teamet Tech1 som jag gjorde min Formula Renault 3,5 debut med och hade chansen att tävla tillsammans med under några race i Blancpain Sprint med Lexus.

Vi är mycket glada över att få arbeta med Lexus igen, säger Sarah Abadie som är  Team Manager på Tech1.
Vi vill tacka Lexus för att dem litade på oss och ville fortsätta vårt samarbete med RC F GT3. Vi är också mycket tacksamma för den support vi har fått från Lexus. De har stötta våra idéer genom att bygga ett program med unga förare vilket bidrar till att stärka vårt varumärke inom GT.

Allt är i våra händer och vi antar utmaningen att vinna Silver Cups i GT World Challenge Europe samt placera Lexus där de hör hemma - i rampljuset.

Lexus Europa ser fram emot den nya säsongen med Aurélien Panis i World Challenge Europe Championship, säger Olivier Naus - Manager Brand, Events & Motorsport Lexus Europe. Vi kan inte vänta med att se bilen på banan!

Uppställningen 2020 med Aurélien, Thomas och Timothé sätter oss i en stark position inför säsongen. Vi är övertygade om att dessa förare är framtiden inom  motorsport och vi ser fram emot att se dem bakom ratten i RC F GT3.

Följ racet

På grund av COVID-19 fick planerna ändras men nu har GT World Challenge Powered by AWS lanserat sitt nya globala racingschema i Europa.

Vi kommer att rapportera om varje lopp som äger rum och vårt lags framgångar. Besök den officiella hemsidan för GT World Challenge Europe.