v11 2018 lexus ux hero

LEXUS UX

VÅR TREDJE SUV HAR VÄRLDSPREMIÄR

Möt vår helt nya mindre SUV

EN STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN

Vår nya, mindre SUV Lexus UX gjorde sin debut på bilsalongen i Geneve 2018. Med en djärv SUV-inspirerad design, köregenskaper likt en halvkombi och självladdande elhybriddrift erbjuder Lexus UX en stor upplevelse för den moderna människan.

LANSERINGSFILMEN FÖR LEXUS UX

2018 lexus ux key features
 • DISTINKT DESIGN

  Med en distinkt design är UX helt unik i sin klass genom att kombinera den rymliga och trygga känslan från en SUV med ett kompakt yttre.

 • EN BREDARE VY

  Inuti kupén ger den breda vindrutan och det upphöjda förarsätet en oslagbar vy över vägen framför.

 • KOMPROMISSLÖSA KÖREGENSKAPER

  UX är den första Lexus någonsin som är byggd på den nya globala plattformen (GA-C). En unik konstruktion som innebär att UX genom sin låga tyngdpunkt leverera lika trygga som exakta köregenskaper.

 • JAPANSK HANTVERKSSKICKLIGHET

  I interiören är vårt fokus på högkvalitativt hantverk ständigt närvarande. UX har fått en rad nya interiöra alternativ, allt från dörrinlägg inspirerade av japanskt papper till en traditionell kviltad Sashiko-skinnklädsel.

 • LEXUS SJÄLVLADDANDE ELHYBRID

  UX 250h drivs av den fjärde generationens självladdande elhybrid-system från Lexus. Med en elmotor som både är effektivare, och mer kraftfull, utmanar UX 250h dina förväntningar på vad en hybridupplevelse egentligen handlar om.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  GÅR BORTOM EN SUV:S NORMALA KONVENTIONER

  Helt nya Lexus UX utmanar allt som du tidigare upplevt i bilvärlden. Med sin djärva design och sofistikerade prestanda tar denna helt nya Lexus med dig på en resa in i framtiden.

  Designteamet bakom UX utmanade sig själva vilket ledde fram till flera aerodynamiska genombrott. En av dem är fenan på de bakre kombinationsljusen som bidrar till UX stabilitet på vägen.

  Dessutom accentueras frontens djärva utseende av den distinkta spindelgrillen, de trippla LED-strålkastarna och de nya pilspetsformade varselljusen. Alla unika innovativa designlösningar som gör att UX sätter en ny standard för hur en mindre SUV från Lexus ser ut, och upplevs.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  OMFAMNAR DET JAPANSKA HANTVERKET

  Redan på ritbordet tog vårt kreativa team beslutet att eliminera gränsen mellan exteriör och interiör.

  Inspirationen kom från traditionella japanska ”engawa” rum som på ett sömlöst sätt förenar inomhus med utomhus. Samma frihet återfinns i helt nya UX där instrumentpanelen tycks fortsätta genom vindrutan ut över motorhuven. Denna visuella upplevelse ger föraren full kontroll över bilens storlek, perfekt i intensiv, tät stadstrafik.

  Skinnklädseln skapades dessutom genom Sashiko-teknik som normalt används när slitstarka kampsports-uniformer för Judo och Kendo sys. Och dessutom är ett av UX valbara dörrinläggen inspirerade av det vackra pappersmönstret som ”shoji”-dörrar i traditionella japanska hem har.

 • 2018 lexus ux portrait seek new 810x1080 2

  LEXUS UX

  SÖKER NYA VÄGAR

  Lexus UX är alltid redo att söka nya vägar och sätter därmed en helt ny standard för hur en crossover ser ut, och vad den kan göra. Men vi börjar från början. Det helt nya chassit och den unika hjulupphängningen gör att UX styva kaross har en låg tyngdpunkt vilket leverera en lika underhållande som unik upplevelse bakom ratten. Dessutom hämtar UX 250h sin kraft från Lexus självladdande elhybrid-drift som står för lika hög prestanda som låga utsläpp.

  Väl inne i Lexus UX upplever du innovativ teknik i form av en vy i 360° och Mark Levinson® Premium Surround-system. Lexus Safety System + är dessutom standard vilket innebär att du får allt från Aktivt Krockskyddssystem med Fotgängarigenkänning och Körfältsassistans till Linjeavkännaren som kontinuerligt hjälper dig att hålla rätt kurs. Addera även ett Aktivt helljussystem och en Aktiv farthållare som kontinuerligt korrigerar hastigheten i relation till fordonet framför och du får en lika trygg som avslappnande upplevelse bakom ratten.

PRESSKONFERENSEN FRÅN GENEVÉ

Next steps