2018 lexus ux presales gallery exterior 001

HELT NYA LEXUS UX

EN STJÄRNA HAR TÄNTS VID HORISONTEN

Med en djärv SUV-inspirerad design är nya Lexus UX helt unik i sin klass och kombinerar den rymliga och trygga känslan från en SUV med ett kompakt och dynamiskt yttre.

MÖT LEXUS UX

Från Lexus signaturgrill till den sportiga silhuetten och bakdelens kaxiga framtoning skiljer sig Lexus UX från mängden. Kupén, och dess breda vy över vägen framöver hämtar sin inspiration från det japanska arkitekturkonceptet Engawa, vars syfte är att sudda ut gränserna mellan inom- och utomhus. Resultatet för förare och passagerare är en kupé som känns lika lyxig och öppen som den är säker och komfortabel.


 

 
  2019 lexus ux presales key features
 • Kompromisslösa köregenskaper

  UX är den första Lexus någonsin som är byggd på den nya globala plattformen (GA-C). En unik konstruktion som innebär att UX genom sin låga tyngdpunkt levererar lika trygga som exakta köregenskaper. En rad aerodynamiska detaljer som bland annat återfinns i hjulhusen och bakljusen förbättrar stabiliteten i höga hastigheter.

 • En ny nivå av elhybridprestanda

  UX 250h drivs av den fjärde generationens självladdande elhybrid-system från Lexus. Med en elmotor som både är effektivare och mer kraftfull utmanar UX 250h dina förväntningar på vad en hybridupplevelse egentligen handlar om.

 • Innovativ teknik

  En rad tekniska innovationer återfinns i Lexus UX. Däribland den 10,3" stora multiinformationsdisplayen, som genom fyra externa kameror visar dig en 360°-vy av Lexus UX, rakt ovanifrån. När du ska ut på en längre resa behöver du inte heller tänka på att ta med dig sladdar och adaptrar för att ladda telefonen. Mittkonsolens laddningsyta är nämligen Qi-kompatibel och kan ladda de telefoner och enheter som har stöd för tekniken helt trådlöst.

 • Förbättrad säkerhet

  Med det innovativa säkerhetspaketet Lexus Safety System + ges Lexus UX en bred repertoar av säkerhetsfunktioner. Däribland cyklist- och fotgängarigenkänning.

 • Japansk hantverkskicklighet

  I interiören är vårt fokus på högkvalitativt hantverk ständigt närvarande. UX har fått en rad nya interiöra alternativ, allt från dörrinlägg inspirerade av japanskt papper till en traditionell kviltad Sashiko-skinnklädsel.

Next steps

FLER LEXUS-MODELLER