hero

VÅR NYA ELBIL UX 300e

LEXUS ELECTRIFIED

Nu har vi haft världspremiär av vår första elbil. De första leveranserna till svenska kunder kommer att ske under första halvan av 2021. Om du redan nu vill göra en intresseanmälan tar du kontakt med en Lexus återförsäljare.

MÖT DEN NYA ELBILEN UX 300e

När du trycker på START och sedan greppar den omsorgsfullt utformade ratten blir Lexus UX 300e unika karaktär direkt uppenbar. När du börjar rulla framåt upptäcker du snabbt den sömlösa accelerationen och hur mjukt den tar varje kurva. Allt tack vare den avancerade elmotorn som levererar 150 kW (204 hk) och 300 Nm. Att vår nya elbil även delar den urbana designen som Lexus UX har gör att den tar för sig ute i trafiken.

ELSYSTEM

ELMOTOR

UX 300e levererar 150 kW (204 hk) och har ett vridmoment på 300 Nm.

BATTERITID

Ett litiumjonbatteri på 54.3 kWh låter dig köra upp till 400 km (NEDC)* innan UX behöver laddas.

*Preliminära siffror enligt NEDC-mätmetoden (inväntar homologisering)

ELEKTRISK PRESTANDA

Accelererar från 0-100 km/h på 7.5 sekunder och har en topphastighet på 160 km/h medan CO2 och bränsleförbrukning är lika med noll.


 

 
  UX EX placeholder asset

 

 
  UX EX quote image

"I 20 ÅR HAR LEXUS VARIT EN PIONJÄR INOM UTVECKLINGEN AV ELEKTRIFIERADE HYBRIDFORDON. NU SPÄNNER VI BÅGEN IGEN GENOM ATT LANSERA DEN FÖRSTA ELBILEN FRÅN LEXUS."

TAKASHI WATANABE, UX CHIEF ENGINEER

 

 
  image text placeholder asset 810 X 1080

VÅR NYA ELBIL UX 300e

DJÄRV DESIGN

Med sin dramatiska signaturgrill, sportiga silhuett och 17" luftventilerande fälgar tar den nya UX 300e en ny modig position på elbilsmarknaden. Den förarfokuserade kupén känns lika öppen som säker och har inspirerats av det japanska arkitektkonceptet Engawa där gränsen mellan insidan och utsidan effektivt har suddats ut.


 

 
  Takumi craftsmanship asset 810 X 1080

VÅR NYA ELBIL UX 300e

LEXUS HANTVERKSMÄSTARE - TAKUMI

För att säkerställa kvalitet i världsklass byggs UX 300e på vår prisbelönta Kyushu-anläggning tillsammans med våra andra elektrifierade fordon under övervakning av Lexus hantverksmästare, Takumi. Uppmärksamhet på detaljer genomsyrar allt från den vackra handslipade lacken till monteringen av elmotorer och de exklusiva skinnsätena som är inspirerade av den traditionella japanska kviltningstekniken Sashiko. Före leverans kontrolleras varje enskild UX 300e dessutom så att ingen bil lämnar fabriken utan att vara 100% perfekt.


 

 
  EV performance asset 810 X 1080

LEXUS NYA ELBIL UX 300e

ELEKTRISK PRESTANDA

Med nya UX 300e kommer du att njuta av lika smidig som exakt styrning. En körupplevelse som blir möjlig tack vare att UX 300e har en låg tyngdpunkt i kombination med ett extra förstärkt chassi och en smart placerad batterienhet. UX 300e är även utrustad med en körlägesväljare som gör att du enkelt kan anpassa prestanda och komfort efter ditt humör.


 

 
  Image Text Battery asset 810 X 1080

VÅR NYA ELBIL UX 300e

BATTERITEKNOLOGI

Sedan 2005 har vi byggt 1,7 miljoner självladdande elhybrider. Det har gett oss erfarenhet som gör att vi idag kan utrusta UX 300e med ett kraftfullt litiumjonbatteri som gör att UX kan rulla 400 km (NEDC)* innan det är dags för en ny laddning. Men vårt långvariga ledarskap inom hybridsegmentet innebär även att UX har banbrytande teknologi som en ny kontrollenhet, ett batterihanteringssystem och en elmotor som redan idag har hårdtestats i flera miljoner kilometer.

*Preliminära siffror enligt NEDC-mätmetoden (inväntar homologisering)


 

 
  Image Text Seamless connectivity asset 810 X 1080

VÅR NYA ELBIL UX 300e

SÖMLÖS UPPKOPPLING

Förutom en Pekplatta, Lexus Premium Navigation och en 10,3” skärm är UX 300e utrustad med en ljudanläggning från Mark Levinson® med totalt 13-högtalare. UX 300e har även uppkopplade tjänster du kan nå via appen Lexus Link. I appen får du tillgång till en rad praktiska funktioner, däribland styrning av laddning och luftkonditionering på distans.


 

 
  Image Text Advanced safety asset 810 X 1080

VÅR NYA ELBIL UX 300e

AVANCERAT SÄKERHETSSYSTEM

UX 300e är utrustad med vårt banbrytande säkerhetssystem Lexus Safety System + som inkluderar ett Krockskyddssystem med Fotgängarigenkänning dygnet runt och cyklistigenkänning dagtid. Dessutom har UX 300e Filhållningsassistans som hjälper dig att hålla rätt kurs i körfältet, Vägskyltsigenkänning som visar aktuell hastighet i touchskärmen och en Dynamisk aktiv farthållare som hjälper dig att alltid hålla rätt hastighet.