1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety

SÖMLÖS MULTIMEDIA-LÖSNING OCH FÖRSTKLASSIG INFOTAINMENT

LBX är utrustad med den senaste multimediaplattformen, Lexus Link Connect, som styrs via en 9,8"  pekskärm.

Systemet inkluderar molnbaserad navigering och drar nytta av aktuell information om trafikhändelser, olyckor och vägförhållanden. Dessutom ger den inbyggda röstassistenten "Hey Lexus" svar på röstkommandon från både förare och passagerare i framsätet.

Multimediasystemet inkluderar även Smartphone-integration med Apple CarPlay (trådlös) och Android Auto (kabelanslutning). Ytterligare bekvämlighet erbjuds med en digital nyckel som tillval. Den är kompatibel med både Apple- och Androidtelefoner och gör att ägarna kan använda sin smartphone för att låsa upp och starta bilen. Man behöver inte ens ta upp telefonen ur fickan eller väskan, det räcker att man har telefonen i närheten av bilen. Det är även möjligt att dela den digitala nyckeln med andra nära och kära när de behöver bilen.

I likhet med de senaste nya Lexus-modellerna erbjuder LBX trådlösa mjukvaruuppdateringar för multimedia- och säkerhetssystem så att ägare kan dra nytta av uppgraderingar utan att behöva besöka en serviceverkstad.

Mark Levinson, Lexus exklusiva leverantör av ljudsystem, har exklusivt för LBX utformat ett premiumsystem. Ljudsystemet har 13 optimalt placerade högtalare och en subwoofer som är integrerad i bakdörren, vilket gör att man inte förlorar utrymme i lastutrymmet.

INTELLIGENT SÄKERHET OCH FÖRARASSISTANS

LBX drar nytta av de omfattande säkerhets- och förarassistansfunktionerna i den senaste generationen av Lexus Safety System +. Detta utrustar bilen med flera system som upptäcker olycksrisker, varnar föraren och automatiskt styr eller bromsar och kontrollerar drivkraften om det behövs för att undvika eller mildra konsekvenserna av en kollision. En av de viktigaste delarna i Lexus Safety System + är det avancerade Aktiva krockskyddssystemet som är utrustat med Korsningsassistent, Dynamisk farthållare, Filkörningsassistent/Filhållningsassistent och Vägskyltsigenkänning. Ytterligare funktioner som bidrar till säkrare körning och manövrering är Lexus elektriska dörröppningssystem e-latch med Safe Exit Assist, en Förarmonitor, intelligenta Parkeringssensorer med autobroms och Backvarnare för korsande trafik samt en Monitor för döda vinkeln.

Ett utökat säkerhetssystem kommer att finnas tillgängligt som tillval, med funktioner som Aktivt krockskyddssystem och 360-vy. Ett fjärrparkeringsalternativ kan göra det mindre stressigt att manövrera bilen i ett trångt utrymme och det gör även det möjligt för föraren att fjärrparkera sitt fordon med hjälp av sin smartphone.

Föraren får bättre sikt i dåliga väderförhållanden med en ny vindrutetorkare som tidigare funnits på Lexus flaggskeppsmodeller LC och LS. Den distribuerar spolarvätska från själva torkaren vilket ger en mer grundlig och omedelbar rengöring av vindrutan.