KÄNN MER ENERGI

HUR FUNGERAR EN LADDHYBRID FRÅN LEXUS?

En laddhybrid, även kallad plug-in hybrid eller PHEV, från Lexus har två strömkällor: en effektiv bensinmotor och ett stort litiumjonbatteri som driver elmotorn/generatorn. Fulladdad kan en laddhybrid från Lexus köra i elläge (EV) i mer än 64 km och när batteriet är urladdat växlar det till ett mycket effektivt elhybridläge.

ELBILS-
LÄGE

ELBILSLÄGE (EV)

Standardinställningen för elbilsläget maximerar batterianvändningen så att du kan resa längre än 64 km på endast elektrisk kraft. Då drivs bilen av ett avancerat 18,1 kWh litiumjonbatteri vilket innebär att du kan njuta av en nästan helt tyst färd utan utsläpp i upp till 135 km/h.

AUTOMATISKT ELBILS-
/ELHYBRIDLÄGE

AUTOMATISKT ELBILS-/ELHYBRIDLÄGE

I automatiska Elbils-/Elhybridläge, beroende på hur hårt du trycker på gaspedalen, vaknar den kraftfulla bensinmotorn till liv och leverera snabb linjär acceleration när du behöver det så att du kan nå 100 km/h på drygt 6 sekunder.

KONTROLLENHET
(PCU)

KONTROLLENHET (PCU)

Den nya kontrollenheten (Power Control Unit) är skräddarsydd för ett litiumjonbatteri med hög kapacitet. DC/DC-omvandlaren under baksätet, ihop med adderade boost-omvandlaren, ger högre effekt trots sin kompakta storlek. Den är monterad direkt ovanför växellådan för att minska motorhuvens höjd och innehåller kretsar med en 8-lagersstruktur vilket är nödvändigt för att laddhybridens styrning ska fungera optimalt.

    2021 lexus 800b tease subscribe banner

KÄNN MER I VARJE ÖGONBLICK

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYA NX NYHETSBREV

BEKVÄM LADDNING

Laddhybrider laddar sitt litiumjonbatteri med en kabel ansluten till bilen från en strömkälla. Även om nya Lexus NX 450h+ kan ansluts till ett vanligt hemuttag rekommenderar vi att en Lexus Laddbox används för snabbare laddning.

LADDA
HEMMA

LADDA HEMMA

Det är enkelt och bekvämt att ansluta nya Lexus NX 450h+ till ett vanligt uttag hemma. Nya Lexus NX 450h+ är nämligen utrustad med ett högeffektivt 3,3kW laddningssystem.

LEXUS
LADDBOX

LEXUS LADDBOX

För optimal laddning rekommenderar vi att du använder Lexus Laddbox. En av de mest kompakta laddboxarna i sitt slag, Entry Wallbox på 22 kW är den perfekta lösningen för effektiv laddning av elbilar eller laddhybriden NX 450h+ som laddas med ombordladdaren på 6,6 kW. Om du vill ha bättre koll på laddningstillfället erbjuder Connected Wallbox på 22 kW en smart laddningslösning med LAN, WiFi och LTE (tillval).

    Parallax Image 1 Pioneers in Electrified

HELT NY DRIVLINA

PIONJÄRER INOM ELEKTRIFIERING

Den helt nya laddhybriden Lexus NX 450h+ drar nytta av över 15 års elhybridledarskap inom elektrifiering. Genombrott som den 4:e generationens Atkinson-cykelmotorer, elhybridtransaxlar, batterihanteringssystem och en kraftfull kontrollenhet bidrar till en elektrisk upplevelse bakom ratten.

    Parallax Image 2 Protecting the Planet

HELT NY DRIVLINA

SKYDDAR VÅR PLANET

För att minimera växthusgaser och nå målet att bli ett nollutsläppsföretag år 2050 anser vi att effektiv fordonselektrifiering är avgörande. Sedan lanseringen av RX 400h 2005, världens första elektrifierade lyxbil, tog vi initiativet till att utveckla och främja användningen av elektrifierade bilar. Det har inneburit att över 2 miljoner av Lexus självladdande elhybrider har sålts hitintills. Förutom att minska utsläppen ska vi år 2050 uppnå noll CO2-utsläpp genom hela produktionskedjan samtidigt som vi minimera vattenförbrukningen vid alla Lexus-fabriker.

    Parallax Image 3 Reducing Costs

HELT NY DRIVLINA

REDUCERA KOSTNADER

Genom att ladda din Lexus hemma eller använda det omfattande nätverket av laddstationer i hela Europa kan du köra utan att förbruka bensin tills batteriet är helt urladdat. Det innebär att du kraftigt reducerar utsläppen och får en betydande kostnadsbesparing på drivmedel.