NYA LEXUS NX 450h+

LEXUS FÖRSTA LADDHYBRID

Nu lanserar vi på Lexus NX 450h+ som blir vår första laddhybrid, även kallad plug-in hybrid eller PHEV. Vår nya banbrytande laddhybrid-teknik kombinerar kraftfull självladdande elhybridprestanda med högpresterande elbilskapacitet (EV). En optimal kombination som ger nya NX elektrisk räckvidd och hög effekt i både EV och elhybridläge.

    Parallax Image 1 Blended Performance

LADDHYBRID

EN PERFEKT MIX

Med Lexus laddhybrid-teknik får du tillgång till två strömkällor: en förbränningsmotor och ett mycket stort batteri. När nya NX är laddad fungerar den som en ren elbil (EV) men när batteriet är urladdat kombinerar den bensin med vår berömda självladdande elhybrid-teknik.

    Parallax Image 2 Breakthrough Power

LADDHYBRID

BANBRYTANDE KRAFTÖVERFÖRING

Vår helt nya laddhybrid bygger på över 15 års erfarenhet av elektrifiering i premiumsegmentet. Kraften levereras via den fjärde generationens självladdande elhybrid-teknik som använder ett litiumjonbatteri med hög kapacitet. Det gör att föraren upplever adrenalinladdad acceleration samtidigt som nya NX har en klassledande räckvidd på mer än 64 km i elbils-läge (EV).

Vår mycket avancerade Power Control Unit är 20% kraftfullare men samtidigt 10% lättare än föregående generation. Den övervakar dina körförhållanden på ett intelligent sätt och kontrollerar noggrant strömfördelningen. Resultatet är ökad effektivitet, lägre utsläpp och optimerad prestanda.

    Parallax Image 3 Convenient Charging

LADDHYBRID

PRAKTISK LADDNING

Vår nya laddhybrid laddar batteriet med en kabel som är ansluten till bilen från en extern strömkälla. Genom att ladda din bil hemma eller genom att använda ett omfattande nätverk av laddstationer över hela Europa kan du köra utan att förbruka en droppe bensin tills batteriet är helt urladdat. Det resulterar i ett utsläpp som är lika med noll och en betydande kostnadsbesparingar när det kommer till bränsle. När batteriet är urladdat kan du ladda genom att ansluta bilen till en extern strömkälla eller förlita dig på det sparsamma självladdande elhybrid-systemet när resan ska fortsätta.

Nya Lexus NX 450h+ laddas smidigt via ditt vanliga eluttag hemma. En Lexus väggbox rekommenderas dock för att ge optimal laddning. När du är ute på vägen hjälper appen Lexus Link dig att planera din rutt så du passerar någon av de tusentals laddstationer i landet så att du enkelt klarar hela resan på enbart el.

    Parallax Image 4 Pioneers In Electrified

LADDHYBRID

ELEKTRISKA PIONJÄRER

För att begränsa växthusgaserna och nå målet att bli ett nollutsläppsföretag år 2050 anser vi på Lexus att smart och effektiv elektrifiering är ett måste. Sedan lanseringen av RX 400h 2005, världens första elektrifierade premiumbil, har vi på Lexus tagit initiativ till att utveckla och främja en omfattande användning av självladdande elhybrider. Förutom att minska utsläppen från alla våra modeller är planen att 2050 uppnå noll koldioxidutsläpp från alla Lexus tillverkningsanläggningar och minimera deras vattenanvändning.

    2022 lexus all new nx badge reveal

UPPLEV VÄRLDSPREMIÄREN AV HELT NYA LEXUS NX

Återupplev världspremiären och få en bra presentation av nya NX online.

    2021 lexus 800b tease subscribe banner

KÄNN MER

PRENUMERERA PÅ DET EXKLUSIVA NYHETSBREVET FÖR NYA NX