PUBLICERAT DEN: 2019-03-13

UPPLEV NEW HORIZONS PÅ THE LOBBY I CENTRALA STOCKHOLM

 • På Lexus utmanar vi alltid gränser för att våra kunder ska få uppleva nya horisonter, varje dag. Nu har vi gestaltat vår filosofi genom att öppna ett exklusivt showroom som vi kallar New Horizons på The Lobby, Regeringsgatan 61, i centrala Stockholm.

  Fram till den 13 april 2019 kommer vi att hylla några personer och företag som vågar gå sin egen väg. På plats finns en fotoutställning av Elsa Bleda samt Lexus UX 250h som är ett bra exempel på vad som händer när nytänkande idéer leder till banbrytande upplevelser bakom ratten. Under de gångna veckorna har vi dessutom låtit en robot bjuda alla besökare på en traditionell japansk teceremoni. Men för att ta upplevelsen till nästa nivå öppnade vi även en exklusiv pop up-restaurang den 26-27 mars. En direkt replika av Yuki Chizuis världsberömda sushi-restaurang som ligger i Akihabara-distriktet, Tokyo.

  Välkommen in till The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm där vi finns på plats för att låta dig uppleva New Horizons fram till den 13 april.
 • 2019 lexus new horizons yuki

  YUKI CHIZUI

  Yuki driver en av de första japanska sushi-restaurangerna med enbart kvinnliga anställda.

  Sushi-kulturen i Japan har alltid varit överrepresenterad av män och det är därmed en sällsynt syn att möta en kvinnlig sushi-kock. Anledningen till det är chockerande, men samtidigt högaktuell: “Kvinnor anses inte kunna tillaga sushi eftersom de har en högre kroppstemperatur än män.”

  Lyckligtvis finns det i Japan några fall, om än sällsynta, där kvinnliga sushi-kockar bryter mot normerna. En av dessa kvinnor jobbar i Akihabara-distriktet vilket är den del av Tokyo som kallas för “Electric city”. Restaurangen vi pratar om heter Nadeshiko Sushi och är världens första japanska sushi-restaurang som bara har kvinnlig personal. Restaurangchefen, Yuki Chizui, har arbetat på restaurangen sedan den öppnade 2010. Hon gör allt från att köpa fisk i Tsukiji varje morgon till att ta emot gäster och själv stå i köket och tillreda högkvalitativ sushi – varje dag.

  Genom sitt engagemang och starka fokus på att gå sin egen väg har Yuki lyckats med något ingen annan kvinnlig sushi-kock har lyckats med tidigare. Detta har uppmärksammats över hela världen och hon är idag en framstående kvinnlig förebild som på alla sätt har visat vad New Horizons verkligen handlar om.

 • 2019 lexus new horizons cobotta

  COBOTTA

  Upplev framtiden, redan idag. För en tid sedan introducerade Denso Robotics den nya samarbetsroboten Cobotta. Robotens lika mänskliga som kompakta och bärbara konstruktion gör att du kan ta med Cobotta var som helst och låta den göra automatiserade uppgifter i princip vilken miljö som helst. Ingen expertkunskap krävs vilket gör driften otroligt lätt. Behöver du en extra hand, vill du lämna enkla uppgifter till robotar för att kunna lägga mer tid på kreativt arbete? Cobotta öppnar upp för oändliga möjligheter och ger mer tid till kreativitet vilket är en av grundförutsättningarna för att nå New Horizons.

 • 2019 lexus new horizons ux

  LEXUS UX 250h

  När nya Lexus UX fortfarande befann sig på ritbordet valde vårt kreativa team att eliminera alla konventionella gränser mellan exteriör och interiör. Inspirationen till den gränslösa designen hämtade de från traditionella japanska ”engawa” rum som på ett sömlöst sätt förenar utomhus med inomhus. Denna innovativa inspirationskälla ledde fram till en upplevelse där instrumentpanelen mer eller mindre fortsätter genom vindrutan - ut över motorhuven. Designteamet valde även att se luftmotstånd som en tillgång istället för en faktor som man måste förhålla sig till. Detta nya synsätt ledde fram till helt nya aerodynamiska detaljer som har gjort Lexus UX extra stabil ute på vägen. En av dessa detaljer är fenan på de bakre kombinationsljusen som stabiliserar UX och därmed ger föraren extra kontroll i varje enskild kurva. Dessutom accentueras frontens djärva utseende av den distinkta spindelgrillen, de trippla LED-strålkastarna och de nya pilspetsformade varselljusen. Välkommen på en provkörning i en helt ny Lexus som kommer att visa dig en ny horisont, varje dag.