Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

URSPRUNG

Lexus har hittills varit känt som tillverkare av tysta, välutrustade och helt enkelt lyxiga premiumbilar. Nu presenterar Lexus ett koncept för båtmarknaden, en snabb 42-fots daycruiser, kallad Lexus Sport Yacht, med plats för åtta personer och med en toppfart på 43 knop. Konceptet pekar på hur Lexus varumärke skulle kunna utvidgas till nya livsstils- och nöjesprodukter.

DESIGN

Både skrovet och däcket på Lexus Sport Yacht är tillverkade i vardera ett enda stort stycke. Materialet är en handupplagd kompositkonstruktion med kolfiberarmerad tvåkomponents polyuretanepoxi, dvs samma typ av material som används i t ex racingbilar, flygplan och tävlingsbåtar.

Skrov och däck är sedan sömlöst sammanfogade över en inre struktur. Tack vare kolfiberkonstruktionen är Lexus Sport Yacht nästan 1 000 kg lättare än motsvarande båt byggd i konventionell teknik med glasfiberarmerad plast. För att minimera vattenmotståndet och ge bättre högfartsegenskaper har båten stegbotten.

EGENSKAPER

Konceptbåten har dubbla 5,0-liters bensindrivna V8-motorer på vardera 446 hästkrafter, kopplade till hydraulstyrda utombordsdrev. Maskinerna bygger på samma prestandamotorer som sitter i Lexus supersportmodeller RC F, GS F och LC 500. Motorerna ger båten en toppfart på 43 knop.

På förarplatsen manövreras och övervakas alla funktioner från en touchskärm. Den visar både GPS-navigator, radarbild, ekolod, belysning och infotainment. Armstöden på den elmanövrerade kaptensstolen kan med en knapptryckning fällas ner för att erbjuda sittplatser för två personer.

Den förliga kabinen är på Lexus-vis mycket ombonad med inredningsdetaljer i läder och trä. Den har ståhöjd, ett bord bredvid en soffa med plats för sex personer och luftkonditionering för ett behagligt klimat även under varma dagar. Där finns också ett fullt utrustad kök med spis, diskho och kylskåp. Dusch finns också under däck. För underhållningen ombord finns ett integrerat audio/video-system från italienska Videoworks, som är uppkopplat i ett lokalt nätverk med internetanslutning via 4G. Dolda Revolution Acoustics-högtalare drivna av ett Mark Levinson-slutsteg svarar för bästa tänkbara ljudupplevelse.

SPECIFIKATIONER

Längd 42 fot (12,7 m)
Bredd 3,86 m
Antal passagerare 8 personer
Motoreffekt 897 hk / 660 kW
Topphastighet 43 knop

BAKGRUND

Även om Lexus inte förknippas med marina produkter, är båtproduktion inte något nytt inom koncernen. Toyota Marine bildades 1997 och har bland annat byggt både sportfiskebåtar i glasfiber i storlekar från 26 till 28 fot samt större kabinbåtar i aluminium i storlekar mellan 31 och 45 fot i sin Ponam-serie. Båtarna anses som marknadsledande på den japanska premiumbåtmarknaden.

Konceptbåten Lexus Sport Yacht visades i Miami den 12 januari av Toyotas koncernchef Akio Toyoda, som också har rollen som Lexus högste varumärkeschef. Vi har skapat Lexus Sport Yacht för att undersöka hur Lexus-bilarnas formspråk och sofistikerade tekniklösningar kan tillämpas på den marina sidan, säger Yoshihiro Sawa, som är vice vd på Lexus International. Lexus Sport Yacht är ett one-off-bygge, som byggts av Marquis-Carver Yacht Group i Wisconsin.

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER