Finansiering

FINANSIERING

Attraktiva och flexibla finanslösningar för olika behov och önskemål.

main menu lexus brand

DESIGN INNOVATION

Denna del visar upp några av våra mest slående designkoncept.

hybrid cars

HYBRIDBILAR

Lexus Hybrid Drive: En intelligent kombination av el- och bensindrift.

lexus service

ÄGA EN LEXUS

Att äga en Lexus är mycket mer än att äga en bil.

LEXUS I RACINGVÄRLDEN

Med RC F GT3 intensifierar Lexus under året sitt fokus på motorsport, med målet att stärka sin prestandaimage hos en kraftigt växande racingpublik världen över. Den helt nya bilen som nu officiellt homologiserats av FIA kommer att delta i racingserier i USA och i Japan, samt i ett antal enskilda tävlingar i Europa.

I USA har Lexus levererat två stycken RC F GT3 till 3GT Racing som ska köra IMSA WeatherTech SportsCar Championship-serien i klassen GTD.

I Japan ställer LM Corsa-stallet upp med två bilar i Super GT-seriens GT300-klass.

Här i Europa kommer de två teamen Farnbacher Racing och Emil Frey Racing, vilka båda tävlade i långloppsserien VLN förra året med RC F GT3-prototyper, fortsätta utvecklingsarbetet. De kommer köra flera race, inklusive några i International GT Open-serien.

Förra året blev Lexus första asiatiska biltillverkare att vinna en deltävling i långloppsserien VLN på Nürburgrings berömda Nordschleife. Det var just en RC F GT3-prototyp som totalsegrade i VLN-race nr 9 den 8 oktober.

Lexus nådde också stora framgångar under förra säsongen med RC F GT500, en annan bil med sitt ursprung i RC F. RC F GT500 dominerade Super GT-serien i Japan förra året, där Team SARD med Heikki Kovalainen och Kohei Hirate bakom ratten tog hem både team- och förarmästerskapen.

SPECIFIKATIONER

NYA RC F GT3

Motor 5,4-liters V8
Max. effekt 500+ hk (373+ kW)
Vridmoment (Ej tillgängligt)
Växellåda 6-stegad sekventiell racinglåda
Hjul 13x18” – med centrummutter
Hjulavstånd 2 730 mm
Längd 4 845 mm
Bredd 2 030 mm
Höjd 1 270 mm
Vikt 1 300 kg

För att ge dig bästa möjliga Lexus-upplevelse använder vi och våra partners cookies på vår webbplats. Om du fortsätter utan att ändra i dina inställningar antar vi att du medger till mottagande av cookies på Lexus webbplats.

LÄS MER